Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Arts visuals Galeria Espai Cavallers 31-33
« Agost 2017 »
Agost
DlDtDcDjDvDsDg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Galeria Espai Cavallers 31-33

Cap Cavallers

Adreça: C. Cavallers, núm. 31-33, 25002, Lleida

Web: www.espaicavallers.com/

Horari:

De dimarts a divendres, de 17 a 20.30h

Dissabte, d' 11.30 a 13.30 i de 17 a 20.30h

La Galeria d'art Espai Cavallers 31/33 va obrir les seves portes l'any 2004. Des dels seus inicis s'ha dedicat a la promoció d'artistes d'art contemporani.

En les seves programacions, hi figuren nombroses artistes de reconeguda trajectòria artística així com artistes emergents.

 

PARAULES + IMATGES, Tomasa Martin

16/06/2017 – 29/07/2017

Un gos, llibres, retalls de diari, infants…. són els temes que ens mostra l’artista Tomasa Martín a l’exposició que té com a títol “PARAULES + IMATGES”.

En algunes de les 25 obres que es presenten l’interès de l’artista s’ha centrat en integrar el llenguatge de l’escriptura amb la imatge. És a dir, tan l’estètica de les paraules com el contingut del missatge, configuren el sentit de l’obra per anar més enllà d’allò que la pròpia imatge suggereix.

En general, les obres de la Tomasa Martín són un conglomerat de sensacions materialitzades en la representació de les coses més quotidianes, quasi sempre figuratives, plasmades moltes vegades en un fons descontextualitzat i delicadament treballat que a través del color s’endinsa en el camp de l’abstracció, i ens transmeten un agradable ambient d’intimitat, assossec i tranquil·litat.

També, la seva pinzellada minimalista, el clar domini del dibuix, la llum i l’espai atmosfèric, que envolta els objectes plasmats, són trets identificatius del seu treball.

La preparació de la tela o fusta és indispensable per a què les seves obres transmetin la sensació d’estar davant un espai que deixa anar tot el seu misticisme.

 

"COLLAGE - 4 VISIONS"

Del 8 de juliol fins al 5 de setembre

IMANOL BUISÁN, REBEKA ELIZEGI, MARISA MAESTRE i JOSEP PULIDO ens mostren els seus fantàstic treballs realitzats amb la tècnica de collage.

 

Rebeka Elizegi (Donosti, 1968)

Paral·lelament a la seu treball com a dissenyadora gràfica, fa anys que Rebeka Elizegi realitza collage com a activitat artística i d’expressió personal.

Elabora les seves peces exclusivament a mà, tallant, empegant, i barrejant retalls de diferents èpoques. En aquest univers atemporal, en el qual la figura femenina i la diversitat de gènere són alguns dels seus eixos centrals, dialoguen sensibilitats diverses d’orígens dispars, relacionant-se entre si de forma harmònica.

 

Josep Pulido Forns / AMPASTRE (Lleida, 1964)

Autodidacta amb dilatada experiència i formació multidisciplinar, ha centrat la major part de la seva carrera i professió en els mitjans de comunicació escrits, concretament en el camp dels elements infogràfics de premsa escrita, disseny gràfic, i il·lustració (actualmente al diari La Vanguardia).

Des de fa 1 any compagina la seva feina amb el collage analògic com una nova forma d’expressió.

ELS FILLS DE LES FLORS. GÈNESI

Aquesta sèrie de collages d’en Josep Pulido, parteixen de la mirada crítica del mateix creador.

Fent un recorregut visual per la seva obra, podem observar el contrast entre la minuciositat del procés creatiu i la seva sobrietat compositiva. Únicament amb la unió de dos elements: les flors i les figures nues, ens trobem davant d’una obra plena de subtileses i matisos que juntament amb la tenuïtat del seu tall, fan del resultat final una obra visual on recrear-se en l’estètica, i on l’atenció, esdevé inspiradora. Un treball cuidat, preciosista i íntim.

 

Marisa Mestre (Madrid, 1977)

Marisa Maestre és il·lustradora, dissenyadora gràfica, creativa de professió i collagista de cor.

La seva obra se centra sobretot en l’exploració de l’inconscient i la necessitat vital de crear com a canal d’expressió i comunicació.

“L’exploració de l’inconscient a l’hora de crear dóna resultats molt més personals i interessants. Les obres que sorgeixen de l’atzar, del mateix absurd són les obres que estan menys condicionades per les nostres pròpies creences i, per tant, són més autèntiques.”

La composició de les seves obres es nodreix de: revistes dels anys 50/70, fotografia antigues, gravats, papers pintats, fils, etc.

“Em sedueix, de manera excessiva, el joc artístic que es crea amb el collage. Et dóna l’oportunitat de fer creacions ràpides i composicions impossibles amb un toc surrealista. Assamblar  diferents fragments que no tenen gens que veure a priori, col·locar-los en suports diferents i donar-los l’oportunitat de formar part d’una obra nova té un costat molt romàntic i poètic.”

Se sent influenciada per les avantguardes del segle passat com a dadaisme i surrealisme i la seva font d’inspiració té una naturalesa eclèctica: feminisme, naturalesa, música, arquitectura, geometria, objecte oposat, decadència, etc

 

Imanol Buisán (Terrassa)

Feminista, ciclista amateur, dissenyador gràfic, artista, usuari, Imanol Buisán ha trobat en el collage el seu idioma i indaga a través d’un exercici diari amb ell, per així trobar dialectes que li permetin parlar, narrar, portant al plàstic reflexions i banalitats.

El seu treball ha estat publicat en Ground Magazine, Maintenaint, Collage Collective books entre unes altres. Col·labora amb diferents fanzines, realitzat a Espanya i fora.

Ha exposat el seu treball en diferents sales i galeries de Barcelona, Madrid, Istanbul, Tallín, Terrassa, Càceres, València, Saragossa.