Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Arts visuals Centre d’Art la Panera
« Desembre 2018 »
Desembre
DlDtDcDjDvDsDg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Centre d’Art la Panera

 

cappanera.jpg

Adreça: Centre d’Art la Panera, Pl. de la Panera, 2, 25002 Lleida

Telèfon: 973 262 185

Web: www.lapanera.cat/

Horari d'hivern:
De dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

 

Horari d'estiu: del 15 de juny al 6 d’octubre

De dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.


Visites comentades (amb reserva prèvia trucant al 973 262 185 o enviant un correu a educaciolapanera@paeria.es)
Dissabtes, a les 12 h i a les 18h.
Diumenges, a les 12 h.

 

 

lapanera.jpg

El Centre d’Art la Panera és una plataforma de producció, difusió, formació i exhibició de les arts visuals al nostre país i pretén ser un instrument que estableixi ponts entre la creació visual i la creació produïda en d’altres àmbits culturals. Al mateix temps, amb les exposicions i activitats generades, aspira a ser un centre de reflexió que vinculi les arts visuals amb les diverses problemàtiques que genera la nostra societat.
El seu programa expositiu abasta projectes individuals de gran envergadura, com els presentats d’Alicia Framis, Cabello/Carceller i Antoni Abad, i exposicions temàtiques que aborden qüestions cabdals del moment i que suposen una presa de posició per part del centre davant de les controvèrsies que generen.
Així mateix, amb la presentació de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol que s’organitza des del 1997, s’ha pogut anar reunint una important col·lecció d’art contemporani espanyol, a partir de la qual han sorgit diferents presentacions, tant al centre com en d’altres institucions artístiques.


«AQUAFONIA, MÚSICA I AIGUA«

Taller i concert familiar de Nadal a càrrec de Pau Elias

Dissabte 22 de desembre

Taller: de les 10.30 a les 11.30 h. Edats 4 a 8 anys.

Places limitades per al taller, cal inscriure-s’hi a educaciolapanera@paeria.es

PREU: 3€ (socis del Club Banyetes, famílies monoparentals i famílies nombroses: 2 €) Concert familiar: a les 12.00 h. Obert a tothom. Gratuït

Lloc: Centre d’Art la Panera.

 

ITZIAR OKARIZ. RESPIRACIÓ I ALTRES SONS

del 27 d’octubre de 2018 al 6 de gener de 2019

A cura de Cèlia del Diego

Dissabte 27 d’octubre a les 13.00 h ITZIAR OKARIZ. Respiración (2018) Performance a partir d’un cor de respiracions entre dos performers.

La veu d'Itziar Okariz i dels seus col·laboradors envaeix la planta baixa de La Panera en un projecte que aposta per la nuesa objectual. La formació de l'artista en el marc de la tradició escultòrica basca s'evidencia en aquest tractament de plens i buits a l'espai, i sobretot en l'acurada construcció dels sons en els seus treballs. El gra de la veu, manllevant l'expressió de Roland Barthes, és l'encarregat de cosificar la invisibilitat d'aquells que habiten la mostra «Respiració i altres sons», el que tradueix la imatge mental de la paraula a la seva representació sonora. L'artista, que es resisteix a la normativització i a les convencions pròpies del llenguatge, experimenta amb la seva desarticulació a la recerca d'unitats de significació indivisibles: sons, mots, crits, gests, són aïllats, descentrats, fragmentats, amplificats i repetits, una vegada, i una altra, i una altra, i una altra.


SONS D’AIGUA. AQUAFONIA, PAU ELIAS

del 27 d’octubre de 2018 al 24 de febrer de 2019

En aquesta ocasió Pau Elias colonitzarà l’espai miniPanera per realitzar-hi una instal·lació sonora amb ampolles plenes d’aigua de diferents textures, colors i sons. Aquesta mostra ofereix una experiència sensorial, en què la llum i el so crearan una atmosfera idònia per apropar-nos al joc sensorial en família.  Pau Elias és un músic especialitzat en pedagogia del llenguatge i educació musical. Va cursar els estudis al Musikene de Sant Sebastià. Des del 2014 du a terme Aquafonia, un projecte pedagògic musical que experimenta les propietats musicals de l’aigua. Parteix de la percussió corporal per buscar sons que ens transportin al medi aquàtic, de manera que crea breus composicions amb instruments «aquafònics», la qual cosa ofereix una experiència sonora i visual amb l’aigua com a eix vertebrador.


ELS MARGES. PRODUCCIONS AFECTIVES, POLÍTIQUES I ESTÈTIQUES DES DE DINS I FORA D’UN TERRITORI.

del 27 d’octubre de 2018 al 13 de gener de 2019

Albert Bayona / Martin Llavaneras / Agnès Pe / Antoni Pinent / Bárbara Sánchez Barroso

Aquesta exposició col·lectiva desplega una part de l’Arxiu Javelina, una iniciativa del Centre d’Art La Panera que pretén consolidar un escenari específic per a les arts visuals en el context de les terres de Lleida, amb la voluntat de trencar els límits entre els conceptes, de vegades excloents, de centre i perifèria.

L’exposició ha de permetre descobrir i redescobrir artistes nascuts a Lleida amb uns treballs en plena consonància amb el llenguatge de les arts visuals contemporànies. El factor territorial només és el punt de partida, atès que les obres seleccionades estan produïdes al marge de condicionants locals i s’emmarquen en discursos de plena vigència en l’art actual.

El projecte expositiu s’estructura al voltant d’una sèrie d’artistes que treballen diferents llenguatges audiovisuals, lluny dels formats convencionals i subvertint els marcs conceptuals i formals més convencionals i institucionalitzats. «Els marges» indaga diferents pràctiques audiovisuals, com ara el cinema d’exposició, la videoperformance, el found footage o la instal·lació.

El títol «Els marges» fa al·lusió a la naturalesa dels treballs seleccionats, que volgudament se situen en oposició als sistemes de representació institucionalitzats en l’àmbit audiovisual. Són artistes que, com Albert Bayona, prefereixen rescatar i recontextualitzar metratges i filmacions ja existents, o com ara Antoni Pinent, indagar la història del cinema experimental i fer remakes d’obres clàssiques i fins i tot actualitzar-les i ampliar-ne el ressò mitjançant les noves possibilitats que ens ofereix la tecnologia. Seguint en l’àmbit audiovisual, Bárbara Sánchez Barroso aposta pel cinema d’exposició, cuidant-ne escrupolosament la forma i el contingut, però al marge del que és previsible i recognoscible. Per altra banda, també ens trobem artistes que desborden el concepte d’instal·lació, com Agnès Pe, i reprenen actituds que amplifiquen experiències performatives dels seixanta, com ho demostra Martin Llavaneras quan s’enfronta a la natura o al patrimoni cultural.  

Comissariat: Jordi Antas i Antoni JovéSEQÜÈNCIA EDITORIAL II

del 27 d’octubre de 2018 al 24 de febrer de 2019


Edicions de la Sala d'Art Jove i La Panera, 2017 i 2018
Miquel Cañelles / Pablo Lerma / Pol Masip / Guillem S. Arquer