Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Festes i cultura popular CARNAVAL 2019
« Gener 2019 »
Gener
DlDtDcDjDvDsDg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

CARNAVAL 2019

INSCRIPCIÓ RUA DE CARNAVAL 2019

TERMINI D’INSCRIPCIÓ : 22 DE FEBRER DE 2019, DIVENDRES

Descarrega't el full d'inscripció a la Rua de Carnaval

 

 

BASES DE PARTICIPACIÓ - RUA DE CARNAVAL 2019

Si voleu descarregar-vos la normativa de la Rua de Carnaval. Cliqueu


 • Rua de Carnaval : Dissabte 2 de març de 2019
 • Hora i lloc de concentració: 17.00 h – Esplanada dels Camps Elisis
 • Hora d’inici: 18.00 h
 • Recorregut : Camps Elisis, C. Santa Cecília, Av. de les Garrigues, Rambla Ferran, Av.  de les Garrigues, C. Santa Cecília.
 • Identificació : Cal identificar clarament cada carrossa, amb un cartell, en lloc visible, amb el nom de l’entitat amb què s’ha inscrit.

 

El departament de festes de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb la Guàrdia Urbana i el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Lleida han dictat aquestes instruccions :

 

CARACTERÍSTIQUES DE LES CARROSSES (TRACTORA + REMOLC):

 • Dimensions màximes permeses:  Amplada : 2,50 m / Alçada : 4,20 m / Llargada amb vehicle articulat : 16 m.

 • Els vehicles que arrosseguin un remolc hauran de reunir les condicions de seguretat  amb el sistema d'enganxament  homologat.
 • La instal·lació elèctrica ha de tenir els quadres amb els sistemes de seguretat obligatoris, donant compliment a la normativa sectorial aplicable, RD 842/2002 Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió.
 • En cas de portar un sistema d'alimentació autònom (grup electrogen), aquest s’haurà d’instal·lar en un lloc ben  ventilat .
 • Cada vehicle ha de dur un extintor 21ABC amb la revisió vigent, per a qualsevol incidència.
 • Cal indicar si el vehicle és superior a 12.500 Kg
 • El pes màxim carregat al remolc no pot superar la carrega màxima autoritzada.
 • El decorat que es disposa a sobre dels remolcs, considerant-lo com a estructura no permanent desmuntable, hauria de garantir una solidesa i estabilitat suficient per no generar riscos innecessaris (bolcar un vehicle, caiguda de cadires...)
 • Les carrosses hauran de disposar de barana amb una alçada com a mínim d’1m amb protecció intermitja si hi ha nens/nenes per evitar la caiguda dels seus ocupants.
 • La càrrega no haurà de comprometre l’estabilitat del vehicle, ni perjudicar els diversos elements de la via pública o instal·lacions aèries.


DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR:

 • En els moment de la inscripció a la Rua de Carnaval cal presentar, quan correspongui la documentació següent:
 • Fotocòpia Carnet de conduir vigent del conductor.
 • Fitxa Tècnica del vehicle
 • ITV del vehicle
 • Resguard de l’assegurança vigent del vehicle.
 • Resguard de l’assegurança vigent del remolc.
 • Targeta de transport
 • Permís de Circulació
 • Si per les seves característiques, no estan considerats com a vehicles, però per les seves dimensions, complexitat, fossin susceptibles de poder causar danys, s’hauran d’acompanyar d’ una pòlissa d’ assegurança de responsabilitat Civil.
 • Resguard de l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’entitat.

 

DESFILADA:

 • Els equips de música no es podran engegar fins a les 17 h i s’hauran de desconnectar quan acabi la Rua o quan s’indiqui des de l’organització.
 • A la cabina del vehicle hi podrà anar únicament el conductor que s’hagi identificat a la inscripció. El conductor és el responsable directe de la seguretat de les persones que transporta. La seva atenció a la conducció és fonamental, perquè en depèn la seguretat del públic més proper al pas del vehicle. El conductor s’ha de dedicar exclusivament a la conducció, no pot ser distret ni pot exercir una altra funció (llençar confeti o caramels).
 • Els conductors dels vehicles que participen en la Rua estan obligats a respectar les taxes d’alcoholèmia i drogues exigibles a qualsevol altre conductor que circula per la via pública, i per tant són susceptibles i estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció que a tal efecte recull el Reglament General de Circulació.
 • Queda prohibit l’ús de foc a la rua, així com  l’ús de pirotècnia, bengales i qualsevol altre article que pugui posar en risc el bon funcionament de l’acte.
 • Queda prohibit dur gots i envasos de vidre, llauna i altres materials susceptibles de causar lesions a les carrosses i/o comparses.

 • Cal destinar, degudament identificades amb armilles reflectants, a una persona per a cada roda, pendents que ningú s’aproximi al pas de roda de la carrossa i/o del vehicle. Si aquestes persones estan pendents de la seva funció, i com sigui que les carrosses circulen a pas de persona, tenen capacitat de maniobra per reaccionar si algú es situa en zona de perill. En el moment de la inscripció caldrà presentar nom, cognoms i DNI d’aquestes persones, i en el cas que s’organitzin torns de totes les persones que s’hi destinaran. En el cas de llogar una empresa, caldran les dades de l’empresa.


Cal respectar aquestes normes i les indicacions de l’organització per tal que la Rua de Carnaval es desenvolupi sense cap mena d’incidència.

Els conductors no abandonaran en cap moment els vehicles i seguiran les indicacions de l’organització, els agents de l’autoritat o els voluntaris de Protecció Civil. Hauran de facilitar en tot moment la circulació dels vehicles d’emergència.

La participació a la Rua, suposa la plena acceptació d’aquesta normativa. Qualsevol dubte, serà resolt pel departament de festes de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, conjuntament amb la Guàrdia Urbana i el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Lleida.

Caldrà presentar tota la documentació requerida per poder-se inscriure a la Rua de Carnaval.

L’incompliment de la normativa suposarà l’exclusió immediata de la rua, i la no participació en properes edicions tant de la Rua de Carnaval com de la Batalla de Flors.

 

DECLARACIÓ  RESPONSABLE

 

DADES DEL REPRESENTANT

Nom

 

DNI:

Nom Carrossa :

 

 

El representant de la carrossa ..............................................................................  declara sota la seva responsabilitat :

 

1. Que compleix els requisits establerts en les normes per participar a la Rua del Carnaval 2019 a Lleida , que disposa de la documentació i que es compromet a mantenir el seu compliment durant la vigència de l’activitat.

2. Que està informat que l’Administració podrà fer les comprovacions necessàries relatives al compliment de les dades declarades havent de facilitar la informació necessària a l’autoritat competent per al control de l’activitat.

 

Lleida, .....................................................

 

Signatura del titular/representant

 

 

“NITS Q LLEIDA”

PROPOSTA DE PREVENCIÓ DEL CONSUM DE BEGUDES ALCOHÒLIQUES i ACTITUDS SEXISTES EN LES CARROSSES/COMPARSES PARTICIPANTS

EN LA FESTA  DE CARNESTOLTES  2019

RECOMANACIONS PER LA PARTICIPACIÓ EN LA RUA DE CARNAVAL 2019

 1. Es recomana no consumir begudes alcohòliques durant el transcurs de la Rua.
 2. Les persones encarregades de conduir un vehicle no poden haver consumit begudes alcohòliques.
 3. Està totalment prohibit donar alcohol als menors d’edat.
 4. Recorda que el consum de drogues en via pública comporta sancions econòmiques importants.
 5. Cal evitar qualsevol element en la carrossa/comparsa que pugui considerar-se ofensiu vers altres entitats i/o expressions de gènere per tal de promoure un Rua lliure d’actituds sexistes.
 6. Fem de la Rua un acte de civisme i responsabilitat compartida amb la resta de la ciutadania.

 

 

 

Reunió preparatòria del Carnaval

Us convidem a assistir a la reunió per a preparar els actes de Carnaval 2019 : Gran Rua, Cursa de llits, ... . A la reunió es lliurarà els fulls  d'inscripció, les normes bàsiques, l'horari i el recorregut de la Gran Rua (enguany tindrà lloc el dissabte 2 de març de 2019).

Si voleu assistir hi, la reunió serà dilluns 14 de gener de 2018  a les 20h del vespre a la sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, situada a l’Av. de Blondel 64 de Lleida.

Us adjuntem la carta de la regidora de Cultura Montse Parra on us convida a participar hi

Us hi esperem.