Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Arts escèniques Mostra d'arts escèniques
Novembre 2022 »
Novembre
DlDtDcDjDvDsDg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

30a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “FONO”

 

La Roue
Dancescape Events
Dijous, 1 de juny de 2023 
19.00 h – Sala 1 – durada 40 min – 7 € – dansa – Per a tots els públics
La Roue és un espectacle de dansa que narra algunes de les experiències vivencials dels éssers humans mitjançant un conjunt de peces que van de dins cap a fora. Representa la roda d’emocions visibles i/o ocultes per les que transitem com a éssers humans, com les experimentem i explorem, de vegades com a noves i d’altres com a velles conegudes.
Intèrprets: Ione Gregori Aleu, Noa López (comprovar si no porta accent aquest cognom) Velasco, Andrés Andujar Batista, Miriam Ojeda Villalba, Sara Pérez de Belén i Jacqueline López Jímenez.
Vestuari: Ainara Prieto Dominguez I Xavier Blanco Pérez.
Coreografía: Xavier Blanco Pérez, Ainara Prieto Dominguez, Francisco Javier Miguel Da Costa.
Fotografia: Hector Molina, David Quintana
So i llum: Xavier Blanco Pérez i Ainara Prieto Dominguez.
Direcció: Xavier Blanco Pérez
Edició musical: Francisco Javier Miguel Da Costa.
Dancescape Events és una companyia amateur jove, els membres de la qual tenen entre 16 i 21 anys, sota la supervisió artística d’Ainara Prieto i Xavier Blanco.

 

¡Vaya palo!
Còrnia – Associació per a les Arts Escèniques
Divendres, 2 de juny de 2023
20.00 h – Sala 1 – durada 60 min – 11  € – dansa i teatre – tots els públics

Dona cíclica és l'eix d'aquest espectacle, que transita des de la menarquia fins a la menopausa passant per totes les dones que habiten en nosaltres. Un viatge pels arquetips i estereotips que conviuen, apareixen o s'esvaeixen en funció del nostre cicle o de l'entorn social. Un entorn que espera moltes coses de nosaltres, tot i que moltes ens fan taaaaaaant de pal... ¡Vaya palo! és una creació que reflexiona sobre la vida cíclica i sobre com transformar allò que ens fa tanta mandra o ens provoca frustració en una font d’inspiració o de força interior, mitjançant la dansa contemporània, el teatre, el cant, el pole dance i, sobretot, l’humor.

Intèrprets: Sílvia Garcías de Ves, Luciana Spadafora, Carlota Torrents Martín
Direcció: Sílvia Garcías (de Ves, Luciana Spadafora, Carlota Torrents Martín
Fotografia: David Quintana
Il·lustració del cartell: Lina Lukmine
Vestuari: Josefa Martín Rico i Loli Salas de Vez
Il·luminació: Luciana Spadafora Gènere: Dansa-teatre
Agraïments: Pau Soria Jato, família Spadafora

CÒRNIA és una associació cultural, fundada el 2008, amb l’objectiu de ser una font d'expressió i d’unió de diferents disciplines escèniques.

 

Monòlegs de la Vagina de Eve Ensler
Agrupació Teatral TOAR
Dissabte, 3 de juny de 2023
20.00 h – Sala 1 – durada 75 min – 8 € – teatre – + 16

Reflexions envers el sexe femení elaborades a partir de més de dues-centes entrevistes a dones de diferents edats, races i condicions.
L’espectacle recull, en clau de “comèdia”, diverses situacions lligades a la idiosincràsia femenina en forma de monòlegs que plantegen estats d'ànim i circumstàncies particulars que provoquen diferents estadis de reflexió actual i històrica en el públic.

Intèrprets: Cristina Guallar Tasies, Naïma Fernández Carrasquilla i Rosa Rosinach Cosialls.
Direcció: Carles Labèrnia
Adaptació i muntatge: Carles Labèrnia
Il·luminació i so: Odéon Lleida
Coordinació general: Carles Labèrnia i Jordi Vivas
Fotografia / cartell: Gemma Curcó i Bertral

L’Agrupació Teatral TOAR és un grup de teatre de cambra i assaig amb una trajectòria de seixanta set anys al  servei del públic de Lleida.

 

El mercadet de les rapsòdies
Associació grup d’assaig la Mercè
Diumenge, 4 de juny de 2023
19.30 h – Sala 1 – durada 72 min – 6 € – teatre comèdia – tots els públics

Comèdia que s’inicia en un mercat on se succeeixen escenes o paròdies còmiques, desbaratades, com pot ser un Romeu i Julieta, actuals i dialogades de forma moderna. Una emissora de ràdio que dona notícies d’actualitat i consultori d’oients, però amb un diàleg divertit. Una escena de pare i fill en la qual li confessa que es gay i té un final inesperat. I així algunes escenes més, en clau d’humor, que s’encadenen, però sense tenir relació entre elles.

Intèrprets: Antonia Baiget, Encarna Contreras, Laura Sánchez, Isabel Biosca, Dolors Llobera, Modest Solé, Ramón Tosquella, Teresa Martínez, Goyo Cabezas, Nati Garcia, M. Mercè Golobardes, Lluisa Mojonero, Sara Bosch, M. Antònia Seguí.
Escenografia, il·luminació, so i direcció: Joan Castella

Companyia nascuda l’any 2012, formada per aficionats al teatre i gent gran.


La Taverna dels còmics
Teatre del Talión de Lleida
Divendres, 9 de juny de 2023
20.00 h – Sala 2 – durada 105 min – 10 € – teatre comèdia – tots els públics

Una companyia de còmics de tercera es veu abocada a trobar refugi en una taverna decadent i apunt de tancar. L’arribada dels còmics transformarà, amb la màgia del teatre, la vida del local i dels seus clients. Ah! Cambrer! Cafè, copa i...TALIÓN!!

Direcció, idea original i il·luminació: Toño Rived
Tècnic i assistent:  Miquel Àngel Alonso
Regidor: Josep. Fr. Marí Cardona
Coordinador: Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida –Producció

TEATRE DEL TALIÓN  neix l’any 2000. Amb 28 muntatges, 267 representacions, més de 130 concursos, fires i mostres, més de 330 premis, en totes les categories.


El Mick Hado
Magraners a Escena
Dissabte, 10 de juny de 2023
20.00 h – Sala 1 – durada 50 min – 6 € – Teatre en català – tots els públics

El Mick Hado, governador de Titipú City, ha  dictat un decret terrible: condemnar a mort tothom qui flirtegi, festegi o petonegi fora del vincle matrimonial. Per evitar el càstig, els ciutadans de Títipu City han nomenat Sheriff Ko-Ko, el més miserable dels condemnats, que com que no pot penjar-se a si mateix, no pot penjar ningú més. Aquesta enginyosa solució es complica amb l’arribada de Billy de Poo, un suposat pianista de saló que busca la seva estimada Calamity Yum, una noia a punt de casar-se amb el Sheriff Ko - Ko .el nouvingut portarà també la venjança de la seva anterior promesa, la temible Kàtisha i, amb ella, l’ombra de les lleis del Mick Hado...

Participants: Alba Garcia, Juanjo Gómez, Joel Ortiz, Laura Àguila, Míriam Martín, Núria Esteve, Paloma Carbajosa, Estefania López, Pili Sánchez i Oriol Saura.
Direcció: Ramon Molins
Assistència tècnica: Ivan Moral. Escenografia: Cedida per ZUM-ZUM TEATRE.
Producció: Projecte&Gar. Espai de treball: Antic Cine Goya – Magraners.
Col·laboracions: Zum-Zum Teatre, Cia. Campiquipugui, Joan Pena, Marbi espais de creació, Pastisseria Lourdes.

Magraners a Escena és una companyia de teatre amateur del barri dels Magraners de la ciutat de Lleida. Impulsada per l’associació Projecte&Gar, sota la direcció de Ramon Molins, la companyia genera espectacles per a tots els públics per representar al barri, a la ciutat i a altres indrets del territori.

 

Mil Dones
Associació Danses del Món – Danzentir Dance Group
Diumenge 11 de juny de 2023
18.30 h – Sala 1 – durada 90 min – 10 € – Dansa oriental i fusions – Per a tots els públics

El meu món es trenca en mil bocins...Qui soc? Qui puc ser? Qui vull ser?
Una obra de dansa oriental i fusió que reflecteix el diàleg amb les mil dones que habiten en cadascuna de nosaltres. Un viatge d’exploració i reconnexió amb l’essència femenina.
La dona s’allibera de  les pors, les creences i els lligams fins a descobrir que pot expressar-se lliurement sentint tot allò que és: sensible, forta, vulnerable, valenta, segura, fidel a ella mateixa, empoderada, apassionada, femenina, sexual, font de vida i amb un clar propòsit de vida, ser feliç.

Direcció: Cristina Piñol
Intèrprets: 14 integrants de la companyia Danzentir Dance Group

Companyia creada per Cristina Piñol l’any 2013 i formada per 14 ballarines provinents de diferents escoles de dansa de Lleida i província.

 

Petja
Amics del Circ de Ponent
Dissabte, 17 de juny de 2023
20.00 h – Sala 1 – durada 40 min – 11 € – circ i dansa–  Per a tots els públics

Tota activitat de vida deixa un rastre momentani o per a tota l’eternitat. Aquesta empremta és el nostre punt de partida.
Petja no deixa de ser una apologia, un reflex dels nostres rastres, des de l’inici fins al final.

Vida i mort conflueixen en aquest espectacle que fa visible l’existència dels dos moments corals que formen part de la trajectòria de cadascuna de nosaltres i de totes les transformacions que la modifiquen, fins i tot quan ja no hi som.I  és per això que ens preguntem...Com volem viure aquesta vida? Quina és la  petja que volem deixar? Com volem incorporar el moment final a les nostres vides?

Intèrprets: Alba Vicario Andrade, Anna Cabal Verdés i Kenneth Batiste
So: Equip de so (a càrrec de PonentCirc)
Direcció: PonentCirc

PonentCirc (antigament anomenada Trapetelando), des de l’Associació d’Amics del Circ de Ponent de Lleida, va iniciar la seva activitat l’any 2012.


La Revolta de les bruixes
Gatzara Teatre
Diumenge, 18 de juny de 2023
18.00 h – Sala 1 – durada 70 min – 10 € – teatre – Per +14 anys

La història de La Revolta de les bruixes narra tot allò que succeeix a sis dones i un home en el transcurs d’una nit de lluna plena. Elles componen la brigada encarregada de la neteja diària d’uns grans locals de caràcter despersonalitzat; ell s’ocupa de la vigilància i control nocturn d’aquests mateixos locals. Les dones tenen un problema comú, col·lectiu, que les enfrontarà amb el vigilant, però aquest problema és gairebé l’única cosa que les uneix i és per això que la diminuta i domèstica revolta que sobrevé pot derivar aviat  per uns camins inesperats.

Direcció: Encarna Peinado
Intèrprets: Cristina Biescas, Paquita Romero, Antonia Gea, Tere Sans, Lucía Molina, Magda Gómez, Amelia Martos, Nora Farran, Albert Masagué.

Associació Gatzara Teatre fundada l’any 2022.


Tal Faràs, Tal trobaràs
Sake Teatre
Diumenge, 25 de juny de 2023
19.00 h - Sala 1 – durada 60 min – 8 € – teatre –  Per a tots els públics

En Miquel Campany ha arribat lluny gràcies a una trajectòria política exemplar. De sobte, però, es veu obligat a revisar allò que ha estat la seva vida.
Direcció: Emili Baldellou
Intèrprets: Paula Padilla, Mª Teresa Palau, Enric Farré, Anna Penedès, Mª Dolors Carvajal, Goyo Cabezas, Sebastià Tolosa, Carmen Crota i Ramón Tosquella.
Sake Teatre és el col·lectiu escènic procedent del projecte Sènior de la Universitat de Lleida, creat el 2012, han realitzat nou espectacles durant els darrers déu anys, tots ells de creació pròpia.

 

Guirigall
Nada Puede Malir Sal
Dijous, 29 de juny de 2023
20.00 h – Sala 2 – durada 70 min – 9 € – teatre comèdia – per a +12 anys

Una comunitat de veïns, un ecosistema en equilibri, un engranatge que funciona a la perfecció fins que una sobtada mort ho canvia tot: els secrets surten a la llum i els equilibris es trenquen en aquesta divertida i boja comèdia amb tocs musicals on tot és possible.

Direcció: Ares Piqué Oliva
Dramatúrgia: MTR
Actrius: Núria Brenuy Torres, Ornela Giaccardi i Sol Gutiérrez.
Il·luminació: Gabriel Solans

Nada Puede Malir Sal és una companyia de teatre constituïda per Núria Brenuy Torres, Ornela Giaccardi i Sol Gutiérrez.

El milionari
Associació de búlgars a Lleida – Mechta
Divendres, 30 de juny de 2023
19.00 h – Sala 1 – durada 60 min – 11 € – teatre comèdia – a partir de 12 anys

Petita ciutat: una gran notícia! Es van dipositar 3.700.00 lev(a) al banc local. L’afortunat és el doctor Kondov, el veterinari. Una emoció imparable desperta els somnis de la societat provincial que fins llavors menyspreava aquest doctor,  de sobte es converteix en una estrella... En l’assalt als milions per part dels vilatans, s’afegeix un arsenal de coquetejos, , intrigues, temptacions i seduccions vers Kondov. Qui seduirà el doctor i podrà posar mà als seus milions? Un malentès, caçadors de diners fàcils i un solter milionari. Els diners: objecte, somni, passió i poder, també culte fetitxe i maledicció.

Intèrprets: Yordanka Ivanova, Teodora Dimitrova, Yordanka Hristova, Pavlina Simeonova, Gonzalo Céspedes, Natàlia Piñol, Ana Frutos,  Montse Batalla, Juanjo Gómez, Antonio Olmo i Anna Panades.
Direcció: Verònica Gistau
Il·luminació i so: Teatre de l’Escorxador
Escenografia: Grup Conta'ns en català com són les tradicions búlgares de l'Associació de Búlgars a Lleida - "Metcha"
Traducció: Yordanka Hristova, Yordanka Ivanova, Asia Koleva, Teodora Dimitrova I Verònica Gistau.

Associació de búlgars a Lleida - "Mechta" es va fundar el 2015. L’activitat del grup Conta'ns en català com són les tradicions búlgares compta amb l'interès de l’equip docent de Lingüística aplicada de la UdL.