Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Arts visuals Centre d’Art la Panera
« Desembre 2020 »
Desembre
DlDtDcDjDvDsDg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Centre d’Art la Panera

cappanera.jpg

Adreça: Centre d’Art la Panera, Pl. de la Panera, 2, 25002 Lleida

Telèfon: 973 262 185

Web: www.lapanera.cat/

Horari :
De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 19h.
Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

 

📢 Aforament al 50% (a partir del dimarts 24 de novembre)


Exposició «Línies vermelles. La censura a la col·lecció de Tatxo Benet»

Centre d’Art la Panera, amb la col·laboració del Museu de Lleida

FINS AL 10.01.2021

El Centre d’Art la Panera presenta per primera vegada una selecció de les obres que conformen la col·lecció Censored, by Tatxo Benet. Una exposició que té la pretensió de posar l’accent en les històries de censura, i per tant en la repressió a la llibertatd’expressió, que envolta les peces.

expo linies vermelles

Si entenem que la llibertat d’expressió no és només matèria de drets, o de vulneració d’aquests, sinó que és també una qüestió ideològica en la qual entren en joc la mediatització que els mitjans de comunicació fan dels casos de censura, i la instrumentalització que també se’n pot fer a partir de voluntats polítiques determinades; esdevé cabdal que ressituem en aquest escenari quin és el paper de l’artista a qui se li ha vetat una peça, quin el dels agents culturals que d’alguna manera hi han intervingut –crítics, col·leccionistes, etc.– i quin el de les institucions que els han donat empara.

 

Abel Azcona / Amina Benbouchta / Jordi Benito / Clemente Bernad / Zoulikha Bouabdellah / David Černý /  Fabián Cháirez /Colectivo Mujeres Públicas / Charo Corrales / Zehra Doğan / Ines Doujak / Mounir Fatmi / León Ferrari / Joan Fontcuberta / Daniel García Andújar / Núria Güell i Levi Orta / Jani Leinonen / Natalia LL (Natalia Lach-Lachowicz) / Robert Mapplethorpe/ Eugenio Merino / Marta Minujín / Antoni Muntadas / Yoshua Okón / Pablo Picasso / Oliver Ressler / Larissa Sansour / KimSeo-kyung i Kim Eun-sung / Andrés Serrano / Santiago Sierra / Antoni Tàpies / Ai Weiwei / David Wojnarowicz

 

A cura de Cèlia del Diego i Benito Padilla

 

 

HEY WE ARE

HEY WE ARE

Hey

A cura d'Anna Roigé

Un projecte del Centre d'Art la Panera, amb la col·laboració de Fundación Santander.

 

Geometria, color i tipografia directes. Així podríem definir Hey, un estudi creatiu amb seu a Barcelona, des de 2007, amb Verónica Fuerte al capdavant. Treballa majoritàriament en projectes de disseny gràfic, il·lustració i tipografia, tenint en compte tots els processos del disseny i evolucionant i adaptant-se contínuament per cercar noves idees.

 

 

TROBADES AMB ARTISTES MATINS A LA PANERA 2020-2021

«Matins a la Panera» (2020-2021) és un curs de formació no reglada, que té l’objectiu d’introduir un públic no especialitzat en diversos aspectes de la creació contemporània, a través de la seva història de l’art, de conèixer els agents culturals que hi intervenen —artistes, comissaris o gestors culturals— o de saber els espais d’exhibició, difusió i producció de l’art contemporani del nostre territori, com la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, de la qual el Centre d’Art la Panera forma part.
Durant aquesta edició, la 10a ja, pensada en format virtual fins que les condicions sanitàries permetin reunions de més de 20 persones sense risc de contagi, ens apropem a alguns dels artistes del Projecte Javelina: Sandra March, Marta Bisbal, Paula Artés, Isabel Ivars, Olga Olivera Tabeni, Roc Domingo i Joan Pallé, amb sessions mensuals del novembre de 2020 al maig de 2021.
Primera sessió: Sandra March
Els seus projectes artístics giren principalment entorn de quatre àmbits: el concepte de corporeïtat, els valors i estereotips associats al gènere, la manera com la quotidianitat o l’autobiografia reflecteixen l’imaginari col·lectiu i el llibre com a contenidor o síntesi dels seus projectes. En el terreny procedimental, els seus projectes parteixen d’una investigació filosòfica, didàctica i artística, amb l’objectiu de fer una revisió crítica, pedagògica i irònica.
Manté una voluntat d’experimentació permanent i fa servir diferents disciplines. És artífex del projecte Perdita METABUK, en què ha autopublicat més de vint llibres, fanzins i objectes. També ha col·laborat en llibres, fanzins i revistes-objecte, a més de participar en nombroses exposicions.
SI us voleu inscriure. Cliqueu aquí
Properes sessions:
MARTA BISBAL 16.12.2020
PAULA ARTÉS 13.01.2021
ISABEL IVARS 10.02.2021
OLGA OLIVERA TABENI 10.03.2021
ROC DOMINGO  14.04.2021
JOAN PALLÉ 12.05.2021