Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Arts visuals Centre d’Art la Panera
« Gener 2021 »
Gener
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Centre d’Art la Panera

cappanera.jpg

Adreça: Centre d’Art la Panera, Pl. de la Panera, 2, 25002 Lleida

Telèfon: 973 262 185

Web: www.lapanera.cat/

Horari :
De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 19h.
Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

 

📢 Aforament al 50%

 

 

"HEY 21" TALLER D'ARTISTA, A CÀRREC DE HEY

20 de gener de 2021

17:30 – 19:00

Lloc: Taller virtual. El dia abans rebreu l'enllaç per a poder connectar-vos al taller

Edat: De 5 a 10 anys

Inscripcions: places limitades. Es poden inscriure dos nens per butlleta. Cliqueu

Material: Papers de colors, rotuladors, gomets, tisores, pegament, revistes etc.

En aquest taller, impartit per Verònica Fuerte, crearem les nostres postals saludant el 2021, a partir de diferents materials com papers de colors, revistes, diaris, gomets, rotoladors, que ens serviran per a crear diferents tipografies o imatges relacionades amb l'any nou que acaba de començar.

Geometria, color i tipografia directes. Així podríem definir Hey, un estudi creatiu amb seu a Barcelona, des de 2007, amb Verónica Fuerte al capdavant. Treballa majoritàriament en projectes de disseny gràfic, il·lustració i tipografia, tenint en compte tots els processos del disseny i evolucionant i adaptant-se contínuament per cercar noves idees.

 

 

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE D'OLGA OLIVERA-TABENI  “Portland del Ebro S.A. Una acció de comprar accions”

ACTIVITAT ONLINE A TRAVÉS DELS CANALS DE YOUTUBE I FACEBOOK DE LA PANERA.

EN EL MARC DEL PROJECTE JAVELINA

21 de gener de 2021

18:30 h

Una acció de comprar accions és un llibre d’artista, un retrat i una acció al voltant d’una antiga cimentera, avui abandonada i parcialment submergida dins un embassament.

Es tracta de la petja d’un contrasentit, el d’un megaprojecte fantasma que no entraria mai en funcionament. Una història megalòmana, la d’una fàbrica que havia de ser de les més grans i importants d’Europa, que, tot i situada en una petita localitat lleidatana, es mou entre Barcelona i Madrid, i arriba fins a París o al Yale Club de Nova York, en sopars d’homes de negocis. Una història plena de grans anhels, ambicions i frustracions milionàries.

 

Taula rodona amb els següents participants:

Olga Olivera-Tabeni, artista

Pere Bascones, President dels Amics del Centre d'Art i Natura de Farrera

Aida Boix,  Directora de Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta

Moderador: Antoni Jové, Coordinador d’exposicions del Centre d’Art la Panera

 

 

Olga Olivera-Tabeni (1972)

S’interessa pel discurs en procés. També pel territori, l’ecologia, la natura, la història, el feminisme, l’entorn rural de les terres lleidatanes, per obrir preguntes, interrogants o pensar possibilitats i alternatives davant la crisi o el col·lapse del nostre món i de la societat capitalista.

Darrerament, el seu treball s’ha mostrat en exposicions col·lectives i individuals a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, al Centre d’Art la Panera (Lleida), a Lo Pati (Amposta), a la Galeria Pilar Riberaygua (Andorra), a Errant (Vilaller), a l’ACVIC (Vic), a La Cumprativa (Llorenç del Penedès), al Museu de la Universitat d’Alacant (Alacant), a la VIII Biennal Internacional d’Art Tèxtil Contemporani WTA (Madrid), a la Universitat Politècnica de València, a la Fundació la Posta (València), a la Universitat de Castella - La Manxa (Cuenca), al Culturgest (Lisboa), al MASKollektiv Project (Portugal), entre d’altres.

Olga Olivera-Tabeni ha estat en residències com la Beca d’Art i Natura (Panera/CAN/CDAN) i ha col·laborat en revistes com DUODA, de la Universitat de Barcelona. També en seminaris i conferències a la Universitat de València, a la Universitat de Lleida, en l’activitat «Ecologies mutants en l’art contemporani IV» (del grup de recerca AGI, de la UB) o a la Xarxa Museística Provincial de Lugo, entre d’altres.

 

 

PROJECTE ENCAIXA'T. TALLERS FORMATIUS TALLERS D'ARTISTA AMB ITZIAR OKARIZ I BILDI GRÀFIKS.

04.02.2021

12.30 - 14 H i 17.30-20 H

PROJECTE ENCAIXA'T. TALLERS FORMATIUS

TALLERS D'ARTISTA AMB ITZIAR OKARIZ I BILDI GRÀFIKS.

L’objectiu d’aquestes dues sessions és establir un diàleg entre la pràctica artística i la pedagogia del procés creatiu de l’artista Itziar Okariz i de l’Estudi de disseny Bildi. Amb la finalitat d’ iniciar dues produccions d'artista en format dispositiu per a infants de 0 a 3 anys que es traslladaran i s'activaran a les Escoles. Concretament amb ells es treballaran diferents conceptes que ens aproparan al nostre entorn des del llenguatge del so i la impressió.

La formació està reconeguda pel Departament d’Ensenyament de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.

Dirigit a tota la comunitat educativa d’educació infantil de 0 a 3 anys

Lloc i material: Taller virtual. El dia abans rebreu l'enllaç per a poder connectar-vos al taller

Preu: Gratuït

 

 

 

TROBADES AMB ARTISTES MATINS A LA PANERA 2020-2021

«Matins a la Panera» (2020-2021) és un curs de formació no reglada, que té l’objectiu d’introduir un públic no especialitzat en diversos aspectes de la creació contemporània, a través de la seva història de l’art, de conèixer els agents culturals que hi intervenen —artistes, comissaris o gestors culturals— o de saber els espais d’exhibició, difusió i producció de l’art contemporani del nostre territori, com la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, de la qual el Centre d’Art la Panera forma part.
Durant aquesta edició, la 10a ja, pensada en format virtual fins que les condicions sanitàries permetin reunions de més de 20 persones sense risc de contagi, ens apropem a alguns dels artistes del Projecte Javelina: Sandra March, Marta Bisbal, Paula Artés, Isabel Ivars, Olga Olivera Tabeni, Roc Domingo i Joan Pallé, amb sessions mensuals del novembre de 2020 al maig de 2021.
SI us voleu inscriure. Cliqueu aquí
Properes sessions:
ISABEL IVARS 10.02.2021
OLGA OLIVERA TABENI 10.03.2021
ROC DOMINGO  14.04.2021
JOAN PALLÉ 12.05.2021