Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Arts visuals Centre d’Art la Panera
« Octubre 2020 »
Octubre
DlDtDcDjDvDsDg
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Centre d’Art la Panera

cappanera.jpg

Adreça: Centre d’Art la Panera, Pl. de la Panera, 2, 25002 Lleida

Telèfon: 973 262 185

Web: www.lapanera.cat/

Horari :
De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 19h.
Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

 

imatge facebookimatge twitterimatge instagramimatge youtube

 

Exposició «Línies vermelles. La censura a la col·lecció de Tatxo Benet»

Centre d’Art la Panera, amb la col·laboració del Museu de Lleida. (oberta fins al 10 de gener de 2021)

El Centre d’Art la Panera presenta per primera vegada una selecció de les obres que conformen la col·lecció Censored, by Tatxo Benet. Una exposició que té la pretensió de posar l’accent en les històries de censura, i per tant en la repressió a la llibertatd’expressió, que envolta les peces.expo linies vermelles

Si entenem que la llibertat d’expressió no és només matèria de drets, o de vulneració d’aquests, sinó que és també una qüestió ideològica en la qual entren en joc la mediatització que els mitjans de comunicació fan dels casos de censura, i la instrumentalització que també se’n pot fer a partir de voluntats polítiques determinades; esdevé cabdal que ressituem en aquest escenari quin és el paper de l’artista a qui se li ha vetat una peça, quin el dels agents culturals que d’alguna manera hi han intervingut –crítics, col·leccionistes, etc.– i quin el de les institucions que els han donat empara.

 

Abel Azcona / Amina Benbouchta / Jordi Benito / Clemente Bernad / Zoulikha Bouabdellah / David Černý /  Fabián Cháirez /Colectivo Mujeres Públicas / Charo Corrales / Zehra Doğan / Ines Doujak / Mounir Fatmi / León Ferrari / Joan Fontcuberta / Daniel García Andújar / Núria Güell i Levi Orta / Jani Leinonen / Natalia LL (Natalia Lach-Lachowicz) / Robert Mapplethorpe/ Eugenio Merino / Marta Minujín / Antoni Muntadas / Yoshua Okón / Pablo Picasso / Oliver Ressler / Larissa Sansour / KimSeo-kyung i Kim Eun-sung / Andrés Serrano / Santiago Sierra / Antoni Tàpies / Ai Weiwei / David Wojnarowicz

 

A cura de Cèlia del Diego i Benito Padilla

 

 

HEY WE ARE

Hey

A cura d'Anna Roigé

Un projecte del Centre d'Art la Panera, amb la col·laboració de Fundación Santander.

 

Geometria, color i tipografia directes. Així podríem definir Hey, un estudi creatiu amb seu a Barcelona, des de 2007, amb Verónica Fuerte al capdavant. Treballa majoritàriament en projectes de disseny gràfic, il·lustració i tipografia, tenint en compte tots els processos del disseny i evolucionant i adaptant-se contínuament per cercar noves idees.

 

 

7 / 14 d'octubre

«Volem fer saber, del cosit a la paraula. 2a edició»

Taller en línia a càrrec de Sandra March

 

 

17 /24 /31 d'octubre

11 h. Centre d'Art la Panera


«La bona mort / vida al final de la vida» a càrrec d'Albert Potrony

CURS SOBRE PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES COL·LABORATIVES EN LES CURES PAL·LIATIVES.

 

A càrrec d'Albert Potrony, Vanesa Aresté, Anna Soldevila, Anna Maria Agustí i Roser Sanjuan

En el marc de l'ajut Art for Change 2019, Obra Social de la Caixa.

Prenent com a punt de partida el context de vulnerabilitat que ha fet visible la pandèmia, aquest curs vol explorar la possibilitat de crear xarxa per sensibilitzar la ciutadania al voltant de les cures pal·liatives i la dignificació de la mort.

Els participants d'aquest curs esdevindran part d'un equip de treball multidisciplinari, format per Albert Potrony, artista, Roser Sanjuan (gestora cultural i especialista en art participatiu i social), Anna Soldevila professora d'educació social de la Udl, Dra. Anna Maria Agustí, especialista en grups d'acompanyament al dol i Vanesa Aresté psicòloga especialitzada en processos de final de vida,  per desenvolupar un projecte de pràctiques artístiques col·laboratives amb pacients, familiars i personal sanitari del Hospital Nadal Meroles de Lleida.

No cal tenir cap coneixement artístic previ per participar-hi, només curiositat i ganes de treballar en equip.

L'equip desenvoluparà tasques de recerca, tant bibliogràfica i documental, com d'exploració activa, personal i de grup de diversos temes relacionats amb el curs com: cuidar i ser cuidat, l'acompanyament i la dignitat en els processos de final de vida, la por a l'últim tram de la vida i a la mort, explorant el comiat, protocols i pràctiques de diverses cultures d'arreu del món, espiritualitat i rituals de celebració d'una vida/mort i el llegat que ens queda d'un ésser estimat després de morir.

El grup explorarà i desenvoluparà conjuntament tècniques i eines creatives per abordar aquests temes amb la ciutadania; també definirà àrees de concentració i prepararà estratègies i activitats per treballar amb pacients, familiars i/o professionals del món de les cures pal·liatives. L'equip posarà aquestes eines i estratègies en pràctica en el marc d'aquest projecte.


Inscripció oberta fins el 15 d'octubre
Places limitades (10 places).
Gratuït

 

 

 

21 d'octubre
10 h. Centre d'Art la Panera (fins al 7 d'abril de 2021)
«Matins a la Panera»

22 d'octubre
19 h. Centre d'Art la Panera
«Aproximació des del punt de vista de l'artista censurat p perseguit»
a càrrec d'Aberl Azcona

26 d'octubre
09 h. Centre d'Art la Panera
«Accions efímeres, en residència» a càrrec d'Ernest Costafreda
Gestions Creatives -UdL