Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Comença la restauració dels Gegants Romans

Comença la restauració dels Gegants Romans

Amb motiu de la celebració dels 175 anys dels Gegants Romans que celebrarem el proper 2015 i per cloure tot el procés de restauració que s’ha dut a terme dels Gegants de Lleida, iniciem la restauració dels gegants més antics del conjunt.

Per aquesta restauració i donat que els caps de fusta dels Gegants Romans són les peces més antigues de que disposem. S’inicia un estudi previ on es treballarà conjuntament amb el CAEM - Centre d’Art d’època Moderna de la Universitat de Lleida i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix. Es duran a terme diferents proves per tal de comprovar l’estat actual i les intervencions sofertes al llarg dels anys.

La restauració la farà Joan Miró Oro especialista que ha realitzat la resta de les anteriors restauracions. Es tracta d’una restauració complexa degut a l’antiguitat i la significació dels Gegants Romans.

Els Gegants Romans atribuïts al constructor Ramon Corcelles, al llarg del temps han tingut quatre aparences diferents, primer la dels turcs o moros (1840), després la de reis (1898), posteriorment la de faraons (1906) i finalment la de romans (1924).

Per aquest motiu, els Gegants Romans no romandran exposats a partir de demà a la Casa dels Gegants i tornaran per la Festa Major de Maig on seran presentats als lleidatans.

La resta de les restauracions dels Gegants de Lleida van ser:
• El gegantó Berenguer i la gegantona Violant (2009)
• Els faraons (2010)
• Els xinesos (2011)
• El rei Jaume I i Elionor (2012)
• El moros i Zobeida (2013)