Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Dia Mundial del Teatre al Teatre de l'Escorxador, divendres 27 i dissabte 28 de març

Dia Mundial del Teatre al Teatre de l'Escorxador, divendres 27 i dissabte 28 de març

 

Divendres 27 de març, 20 h. Sala 2. Gratuït – EscorxaElText

Aquí falten peces, conversa escenificada

Amb les autores Núria Casado i Roser Guasch. Amb la intervenció del raper Walls, del grup Tremendos Rap. Sota la conducció de Jaume Belló

Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, parlarem de l’autoria textual teatral amb dues autores lleidatanes. Conduïrà l’acte el dramaturg Jaume Belló, per fer, a mode de taula rodona, una bateria de preguntes a les autores perquè ens parlin dels seus referents, del temes que les inspiren, del procés d’escriptura.

A més, hi haurà la intervenció d’un raper que presentarà les escriptores. I tot plegat amanit amb la representació d’algunes escenes de peces de les dues escriptores (La comèdia dels quatre quadres, de la Núria Casado; i La capsa de cafè, de la Roser Guasch) així com lectures de peces inèdites.

El 27 de març és el Dia Mundial del Teatre, instaurat per l'Institut Internacional del Teatre de la UNESCO el 1961. Cada any, aquest organisme convida una personalitat reconeguda del món escènic a escriure un missatge en què comparteixi les seves reflexions sobre el teatre i la pau. El qual és traduït a desenes d'idiomes i llegit en infinitat de llocs abans de les representacions commemoratives d'aquesta diada. Us deixem aquí el missatge d'enguany, escrit per Krzysztof Warlikowski, director polonès creador del Nowy Teatr (Nou Teatre).

Enllaç a http://www.world-theatre-day.org/message.html 


 Dissabte, 28 de març,19 h. Sala 1. Circ. 14 €/ 10 € (de 7 a 12 anys gratuït, cal recollir entrada)

Rudo , Manolo Alcántara

Un home construeix torres i figures amb pesades caixes de fusta. Busca construir el desequilibri perfecte. Moviments calculats, distàncies exactes, respiracions sostingudes, enginyeria poètica, equilibris precaris, fragilitat constructiva. Un espectacle de circ íntim i proper, adobat amb un acompanyament musical molt especial i on el públic experimenta el risc en sentir el límit dels moviments a la seva pròpia pell. Un homenatge al món arriscat, rude i efímer del circ clàssic. L’espectador es troba atrapat dins d’un espai íntim, en una grada que sembla estar a punt de caure (com el protagonista amb el seus equilibris). Aquesta proximitat amb la pista convida a compartir els perills i desitjos de la vida.

Aquest espectacle es va estrenar al Festival de Barcelona GREC 2014, va estar a FiraTàrrega 2014 i aquest cap de setmana passat l’han pogut veure al Mercat de les Flors de Barcelona. A més, ha obtingut els guardons Premi Zirkòlika 2014 al millor espectacle de circ de sala i Premi Millor Espectacle Nits FETEN 2015.

Manolo Alcántara és un artista intuïtiu i autodidacta que treballa en la recerca d’un circ personal i singular. Des de l’any 2001 amb Genuinos imperfectos crea, dirigeix i interpreta les seves pròpies obres, Locomotivo el 2005 i Plecs el  2010.

Vegeu-ne el reportatge que li van fer al programa Ànima 33 la setmana passada (a partir del minut 15.40):

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/anima/anima-capitol-210/video/5484700/