Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inicio Contacto Mapa web Català | Español    Traductor: 
Usted está aquí: Inicio Literatura Publicaciones Colección Antropològica

Colección Antropològica

Cap Antropologia

La colección nació con la vocación de englobar los estudios que versan sobre la historia de los hechos y de la gente de la ciudad de Lleida, con la clara intención de ofrecer un espacio de reflexión sobre quienes han sido los habitantes de Lleida, siempre desde una perspectiva antropológica.

Núm. 1
De la Monarquia a la República

La col·lecció Antropològica s'inicià amb la intenció de recollir els aspectes que la història esbiaixa de la banda de la sociologia. L'historiador Jaume Barrull, amb el seu coneixement profund d'aquella època, ens introdueix en la Lleida política d'aquells dies en què es produí l'adveniment de la II República.

Núm. 2
Història gràfica del Centre Excursionista de Lleida

M. Lluïsa Huguet, Joan Ramon Segura i Xavier Sirera, 
Aquest número 2 recull una part de la història dels lleidatans i lleidatanes amants de la natura i dels esports de lleure. En les pàgines del llibre hi trobareu un recull interessantíssim d'imatges que ens permeten resseguir les activitats que ha realitzat el Centre Excursionista de Lleida, entitat emblemàtica de la nostra ciutat, al llarg de la seva trajectòria.

Núm. 3
La ràdio a Lleida. La transformació del mitjà

De l´autor Jaume Serra, actual director de Ràdio Girona, i director de Ràdio Lleida des del 1991 fins al 1999, aquest llibre, encàrrec del Col·legi de Periodistes de Lleida amb motiu dels 65 anys de la ràdio a Lleida, fa un repàs de gairebé dues dècades de radiodifusió a la ciutat i pretén recollir i difondre la tasca desenvolupada al llarg d'aquest període per les emissores de ràdio de Lleida. La visió es completa amb un recull sobre la legislació vigent a Catalunya pel que fa al món de la radiodifusió, una anàlisi sobre l'evolució dels estudis d'audiència i un qui es qui dels professionals de la ràdio lleidatana.

Núm. 4
La Música a Lleida durant la Renaixença i el Modernisme

Lluís Marc Herrera presenta en aquest llibre el panorama musical de la ciutat de Lleida durant la segona meitat del segle XIX i principis del XX.
Aquesta és una publicació excepcional on es relata el bagatge musical d'una ciutat relativament petita, però amb certes ànsies de modernitat. Un recorregut per escenaris com: el Casino Principal, la Societat Dramàtica del Liceu, l'acció musical del "Orfeón Leridano", les programacions de l'Acadèmia Literària i de Belles Arts, la Societat de Quartets, el Cafè Suís i les bandes militars, dóna notícia sobre la dinàmica musical de la nostra ciutat i de les tendències i els gustos dels nostres avantpassats lleidatans.