Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inicio Contacto Mapa web Català | Español    Traductor: 
Usted está aquí: Inicio Literatura Publicaciones Iltrida

Iltrida

Cap Iltrida

El inicio de esta colección coincidió con la celebración de los actos conmemorativos del 800 aniversario del Gobierno municipal en Lleida, en el transcurso de estos se presentó el primer número. La colección se desglosa en dos series, la historia y la arqueológica, que a banda de la diferencia marcada por el contenido, también se establece desde el punto de vista del diseño y formato de cada una de ellas.

Núm. 1
Els setges de Lleida 1644-1647

Primer número de la col.lecció municipal "Iltirda", dedicada a l'assaig històric. Aquest llibre de Juan Luís Gonzalo, Ángeles Ribes i Óscar Uceda ens explica una part de la nostra història, ja que se centra en l'estudi de les tècniques bèl.liques i les organitzacions dels exèrcits, partint dels setges que la nostra ciutat va patir al llarg del segle XVII.

Núm. 2
Excavacions a l'antic barri de Cappont i a la sèquia de Torres

Dels autors Joan García i Xavier Payà, aquesta obra enceta la sèrie dedicada a l'àmbit de l'arqueologia, dins la col.lecció municipal "Iltirda". El llibre difon els resultats de la intervenció arqueològica que es va dur a terme arran les obres de canalització del riu Segre al seu pas per la ciutat. A través del llibre tindrem ocasió de fer una ullada a una part de la història de la nostra ciutat oculta sota el nostres peus. L'obra va ser presentada públicament el 26 de maig de 1999.