Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Literatura Publicacions Col·lecció Nadales

Col·lecció Nadales

Cap Nadales

L’any 1996 s’inicia la col·lecció Nadales amb la vocació de donar a conèixer la varietat del patrimoni lleidatà en els seus diversos vessants, passant per l’arquitectura, la natura, l’urbanisme, la literatura o la cultura lleidatana en general.

Els diversos números de la col·lecció es van concebre des d’un inici com a “llibres-regal”, bàsicament gràfics i s’han publicat pels volts de la festivitat de Nadal.

Núm 1
Paisatges de l'horta

Publicat l'any 1996, Paisatges de l'horta encetava la col·lecció amb la intenció de donar a conèixer el patrimoni paisatgístic, urbà, humà i cultural de Lleida. Quinze poetes descriuen l'horta de Lleida amb els seus versos i setze fotògrafs ens la immortalitzen a través dels seus objectius.

Núm. 2
Les cançons de l'aigua

L'aigua és el centre d'interès, l'aigua lenta i aturada, la rural, la civil i l'obrera. I les cançons de l'aigua es van desgranant a través de la ploma de quatre escriptors: Andreu Loncà, Vidal Vidal, Antoni López i Maria Pons i de les imatges copsades per Manel Rey Cascales.

Núm. 3
El rebost de Lleida

Amb la intenció de donar a conèixer aspectes diversos del nostre patrimoni, Eduard Riberta ens ofereix un recorregut per les flaires i els sabors de la cuina de casa nostra. Il.lustrat amb fotografies de David Saura, el llibre és una delícia per als sentits.

Núm. 4
Lérida, la germana

Aquesta Nadala ens ofereix una visió sobre la realitat diversa de la Lérida colombiana a través de l'objectiu i la sensibilitat del fotògraf Toni Prim i de les impressions escrites de Joan Cal i Josep Ramon Correal.
Amb aquest llibre es pretén donar a conèixer una visió bàsicament gràfica sobre la població homònima colombiana "Lérida", amb la qual Lleida està agermanada.

Núm. 5.
Ferrara, ciutat agermanada

Aquest cop la col·lecció ens trasllada fins a la ciutat italiana de Ferrara, patrimoni de la humanitat des de 1985.
Els diferents capítols ens fan partícips d'una ciutat tan germana i tan estrangera: la ciutat de les bicicletes, la ciutat gastronòmica, la ciutat comercial.
Sense moure'ns de l'hivern de Lleida podem conèixer, gràcies a l'objectiu fotogràfic i les nítides explicacions, la ciutat agermanada de Ferrara.

Núm. 6.
L'aigua dels dies. Fonts de Lleida, segles XVIII-XX

Aquesta és la segona Nadala que la Paeria dedica a l’aigua. En aquesta ocasió, a l’aigua urbana, les fonts, l’aigua que, en més de vint indrets diferents de la ciutat, ens recorda la nostra història i ens parla del seu protagonisme en el desenvolupament de Lleida.

Núm. 7
Lleida, tot un detall

Eva Solanes i Pere Vicente, del gabinet de creació Vicente i Associats i autors del llibre, al llarg d'un centenar de pàgines ens ajuden, gràcies a les fotografies que presenten, a descobrir detalls de la ciutat de Lleida que sovint passen desapercebuts.
Altres, en canvi, són racons reconeguts i recordats amb nostàlgia, que de ben segur sorprendran el lector.
Aquesta Nadala convida a passejar lentament i plàcidament pels carrers de la ciutat i descobrir mil espais deliciosos.