Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Literatura Publicacions Iltrida

Iltrida

Cap Iltrida

L'inici d'aquesta col·lecció coincidí amb la celebració dels actes conmemoratius del 800 aniversari de Govern municipal a Llieda, en el transcurs dels quals es presentà el primer número. La col·lecció es desglossa en dues sèries, la història i l'arqueològica, que a banda de la diferència marcada pel contingut, també s'estableix des de l punt de vista del disseny i format de cadascuna d'elles

Núm. 1
Els setges de Lleida 1644-1647

Primer número de la col.lecció municipal "Iltirda", dedicada a l'assaig històric. Aquest llibre de Juan Luís Gonzalo, Ángeles Ribes i Óscar Uceda ens explica una part de la nostra història, ja que se centra en l'estudi de les tècniques bèl.liques i les organitzacions dels exèrcits, partint dels setges que la nostra ciutat va patir al llarg del segle XVII.

Núm. 2
Excavacions a l'antic barri de Cappont i a la sèquia de Torres

Dels autors Joan García i Xavier Payà, aquesta obra enceta la sèrie dedicada a l'àmbit de l'arqueologia, dins la col.lecció municipal "Iltirda". El llibre difon els resultats de la intervenció arqueològica que es va dur a terme arran les obres de canalització del riu Segre al seu pas per la ciutat. A través del llibre tindrem ocasió de fer una ullada a una part de la història de la nostra ciutat oculta sota el nostres peus. L'obra va ser presentada públicament el 26 de maig de 1999.