Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida
Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Lleida Canta al Tricentenari

Lleida Canta al Tricentenari

Una vintena de corals, membres de la Federació Catalana d’Entitats Corals hi participaran

Avui, s'ha presentat en roda de premsa l'edició d'enguany del Lleida Canta, hi han assistit: Montserrat Parra i Albà, regidora de Cultura, Francesc Balcells, en representació de la Coral Maristes Montserrat de Lleida i Pep Tort, director del Consorci Turó Seu Vella de Lleida.
 
El Lleida Canta pretén donar a conèixer el patrimoni de les corals, la seva existència i dinamisme, portant els cants cap enfora. Lleida Canta no és un concert, sinó un dia ple de concerts, i uns concerts motl propers al públic, sense uniformes dels cantaires ni escenaris llunyans. La proposta d’enguany és aprofitar el moment històric que vivim al país per posar-hi música. Volem acompanyar el repàs d’història de la Guerra de Successió i el moment col·lectiu que vivim a Catalunya amb els nostres cants amb l’objectiu de cohesionar, de sumar, d’esperançar les persones. Per això recorrerem els espais lleidatans que fa més de tres-cents van viure el conflicte bèl·lic.

L'itinerari musical - històric, s'esdevindrà aquest diumenge 12 d'octubre a les 09.30 h al Castell del Rei-La Suda, on es reuniran totes les corals participants i el públic que vulgui gaudir d'aquest espectacle.

A les 10 h es donarà la benvinguda i haurà l'actuació dels Miquelets i dels infants de la Coral Shalom 10.30 h Inici del passeig històric al Roser hi haurà l'actuació dels bastoners, davant del Palau de la Paeria, hi haurà l'actuació dels sardanistes La ferma de Ponent. Davant de la  Diputació, hi haurtà l'actuació de l'esbart dansaire Arrels. Finalitzaran el recorregut, davant  l'Auditori Municipal Enric Granados on es celebrarà un Cant comú, s'interpretaran les peces Rossinyol, Ara és l’hora i Segadors.

La previsió és d’un miler de participants, meitat cantaires, meitat públic, les corals que hi participaran són:

Agrupació coral La Lira, Torres de Segre
Batega, Lleida
Cor de Cambra Joliu Lleida
Cor Junedenc, Juneda
Coral d'Isona, Isona
Coral Art-9, Granollers
Coral Flors d'Urgell, Castellserà
Coral Lacetània, Cervera
Coral l'Arpa, Taradell
Coral l'Espiga d'Or, Bellvís
Coral l'Estel Lleida
Coral Llum de Veus, Lleida
Coral l'Olivera, Castelldans
Coral Maristes Montserrat, Lleida
Coral Ressò de Sant Pere, Lleida
Coral Turó del Vent, Llinars del Vallés
Coral Vila Vella, Sudanell
Orfeó Terrall, Les Borges Blanques
Orfeó Veus del Camp, El Soleràs
Schola Cantorum de Lleida