Espais del Museu
L'exposició
L'exposició del museu està distribuïda per àmbits temàtics:
L’àmbit central es dedica als cotxes, iniciant el recorregut per dos vehicles emblemàtics i complementaris: el Rolls Royce i l’Austin Seven, dos cotxes del mateix país i època, però amb dues filosofies completament oposades. Seguidament, el nou espai anomenat Peces icòniques ofereix un recorregut per la història de l’automoció a partir de 4 vehicles: una carrossa berlina del segle XVIII, antecedent dels automòbils; un Dedion Bouton de 1907, el més antic del museu; el Ford T, primer cotxe construït en sèrie; i el Seat 600, mostra de la popularització dels cotxes al nostre país. I després trobem la resta de vehicles, on podem destacar un Hispano Suiza de 1928 o un Dyane 6 amb el primer xassís fet a l’estat.
L’àmbit de les motocicles recull una trentena d’aquests vehicles, on podem destacar les Terrot, Peugeot, Ossa, Montesa, Norton, René Gillet, Rieju o la popular Vespa.
L’àmbit dels serveis públics acull vehicles amb una funció determinada: els cotxes de bombers, les motos de policia, els autocars, els taxis o els cotxes fúnebres.
L’àmbit dels vehicles del camp ens endinsa en el sector primari bàsic en l’economia de Lleida, amb un tractor de 1923, una furgoneta Chevrolet o una DKW, que es venia a l’edifici que acull el museu.
L’àmbit dels motors exposa una col·lecció de peces mecàniques de gran qualitat, com un canvi de marxes Rolls Royce, un torn d’autocar o un motor seccionat Hispano Suiza de 1917.
L’àmbit de les miniatures acull dues col·leccions excepcionals: la Sr. Ramon Duró a escala 1:43, amb uns 1.800 exemplars, donada a l’Ajuntament de Lleida, i la del Sr. Manel Armilles, a escala 1:24, amb uns 500 exemplars i cedida en dipòsit. Hi podem apreciar l’evolució de l’automoció al llarg del temps, des dels primers artefactes autopropulsats fins a moderns cotxes de carreres. La col·lecció de miniatures ens mostra al llarg d’un recorregut ordenat per la historia de l’automòbil a partir de les marques i nacionalitats.
El taller: reproducció d’un antic taller mecànic, aprofitant part de l’edifici original, on s'hi pot veure un fossat, eines, cartells de publicitat i peces de recanvi.
Altres espais
El Museu Roda Roda disposa de:
- aula didàctica per a les activitats educatives.
- espai d'exposicions temporals anomenat La peça del trimestre.
- punt d'informació amb biblioteca especialitzada.
- magatzem i taller de reparació.