Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Museus i patrimoni Museu de l'Automoció Roda Roda La col·lecció
« Maig 2022 »
Maig
DlDtDcDjDvDsDg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

La col·lecció

Cap Col·lecció

La col·lecció:

La col·lecció del Roda Roda consta d’un extraordinari conjunt d’automòbils originals i perfectament restaurats que recorden èpoques passades. Destacar-ne un de sol es fa difícil, ja que tots tenen particularitats que els converteixen en únics. Es pot admirar un Rolls Royce Phantom 1 del 1925, que pertany a un grup exclusiu, ja que la carrosseria només es va incorporar a sis exemplars de la firma, i un Hispano-Suiza del 1917, que destaca pel seu concepte innovador i que es va presentar per primera vegada a la Fira de Mostres de París del 1922. El Biscuter, un petit autocar Fiat omnibus del 1915 que feia de cotxe de correus i realitzava la línia Lleida-Ponts o un antic tractor –peça imprescindible per la importància que l’agricultura ha tingut i té a Lleida- són altres de les joies del museu.


El fons inicial del RODA RODA – Museu de l’Automoció de Lleida es va formar arran de l’acord entre La Paeria – Ajuntament de Lleida amb el col·leccionista Sr. Francesc Segura. A partir d’aquest fons inicial, La Paeria va incrementar la col·lecció amb vehicles històrics de la seva propietat (motos de la Guàrdia Urbana, cotxes oficials...) i altres col·leccionistes també van fer donacions dels seus vehicles.
Actualment, la col·lecció municipal la formen 16 cotxes, un tractor, un autobus-correu i unes motocicletes.

Els col·leccionistes:

El museu acull altres vehicles dipositats pels seus propietaris pel gaudir del públic, mostrant així la confiança i il·lusió en el projecte. També disposa de diversos vehicles en dipòsit, els quals permeten completar i enriquir la col·lecció municipal.

Agraïm la col·laboració del Club de Vehicles Històrics de Lleida.
El museu acull també la donació de la col·lecció de més de 1700 miniatures a escala 1:43 del Sr. Ramon Duró, i la cessió de 400 miniatures a escala 1:24 del Sr. Manel Armillas.

L’espai: el taller Velasco:

El museu està instal·lat en l'antic taller mecànic propietat d’Eduardo Velasco, que va acollir a Lleida posteriorment, la representació de la emblemàtica marca Mercedes Benz. L’edifici va ser construït el 1956 i constava de zona de tallers, àrea de vendes, àrea administrativa, recanvis, serveis i manteniment, juntament amb l’habitatge del propietari. L’edifici va passat al patrimoni municipal i va ser reconvertit en museu el 2002.

Els fons del museu es distribueixen per l’antic taller, la zona de venda i l’àrea d’administració.

A més a més, el museu presenta una mostra de cartells vinculats a l’automòbil i els seients dels antics autobusos de la ciutat de Lleida.

Espais complentaris:

El museu disposa d’un espai per a exposicions temporals i una sala de tallers didàctics.