Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Museus i patrimoni Museu d'Art Jaume Morera
« Maig 2021 »
Maig
DlDtDcDjDvDsDg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Museu d’Art Jaume Morera

Cap Museu Morera

Adreça: Carrer Major, 31 (Edifici Casino), 25007 Lleida

Telèfon: 973 700 419

Web: www.paeria.cat/mmorera

De dimarts a dissabte, d'11.00 h a 14.00 h i 17.00 h a 20.00 h. Diumenges i festius, d'11.00 h a 14.00 h.

Dilluns, tancat. Tancat el 25 i 26 de desembre, i l’1 i el 6 de gener

 

Entrada gratuïta

📢Aforament al 50%

 

El Museu d´Art Jaume Morera de Lleida és un servei museístic de caràcter públic, la missió del qual és reunir una col·lecció d'art modern i contemporani, on estiguin adequadament contextualitzades les aportacions dels artistes lleidatans; conservar- la; estudiar-la; interpretar-la i exhibir-la amb l'objectiu d'explicar la història de les manifestacions artístiques modernes i contemporànies, i fomentar i facilitar, a través del desplegament de tot un seguit de serveis culturals, la comprensió i l'apreciació crítica dels seus visitants en la contemplació i el gaudi de l'art.

Aquesta missió es concreta en una tasca decidida de preservació i conservació de les seves col·leccions, que abasten tot l'art del segle XX i es projecten cap al segle XXI, però sobretot es materialitza a partir del programa d'exposicions temporals del Museu i d'un programa educatiu de gran abast, adreçat a diferents sectors de públic.
El Museu és de titularitat municipal i s'integra plenament en l'organització municipal a través de la Regidoria de Cultura, Educació i Espiorts. Compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
El Museu té suscrits acords de col·laboració institucional amb altres entitats i és membre institucional de l'ICOM, així com de la Xarxa de Museus de les terres de Lleida i Aran.

Carles Porta. «La casa infinita»

Fins al 30 de maig de 2021

A cura de Jordi Antas

El Museu d'Art Jaume Morera i Animac presenten l'exposició "Carles Porta. La casa infinita" dedicada als darrers 25 anys de la trajectòria artística de l'il·lustrador, dissenyador gràfic i animador Carles Porta, estretament lligats a la imatge d'Animac.

L'exposició proposa un recorregut per les creacions de l'artista i el seu procés creatiu. Una oportunitat única per endinsar-se en el particular univers d'un dels creadors lleidatans amb més projecció internacional.

 

 

 

 

 

 

baner invetari museu

Exposició permanent

«Inventari general»

Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera

A cura de Jesús Navarro

Aquesta exposició es planteja com un aparador públic de les reserves del Museu. No pretén construir cap relat temàtic ni establir cap trama discursiva, sinó mostrar el major nombre d’obres possible de les col·leccions del Museu, procedents de les distintes operacions d’ingrés que la institució ha realitzat al llarg de la seva història centenària. Es pretén posar de manifest, a través de les accions implícites de tot col·leccionisme, la selecció i l’acumulació, la riquesa patrimonial del Museu.

La mostra incorpora també determinats elements interpretatius, procedents de l’explotació estadística de les col·leccions, que ajudin a caracteritzar-la a partir de les diferents perspectives que, en la seva diversitat, són capaces d’expressar els encerts, les mancances i els conflictes latents o explícits que incorpora una col·lecció artística generada al llarg d’una dilatada història.

Finalment, Inventari general es planteja com un projecte obert, en tant que pretén reflectir els treballs de recerca i la construcció de l’aparat teòric i del discurs que han de conduir els diferents relats que incorporarà l’exposició de la col·lecció en la nova seu del Museu d’Art de Lleida; un espai que també mostrarà el procés de transformació d’un edifici, el de l’antiga Audiència Provincial de Lleida, amb una forta càrrega historicista, en un nou espai arquitectònic vinculat a l’art modern i contemporani.

 

 

 

 

El Museu torna a obrir les seves portes
6 de juny de 2020

Reobertura Museu Morera
Després d’haver tancat el passat 13 de març a causa de les mesures sanitàries i de seguretat dictades per fer front a la pandèmia del Covid-19, el Museu d'Art jaume Morera torna a obrir les seves portes el dissabte 6 de juny. A aquest fi el Museu porta setmanes treballant per elaborar un pla de reobertura per garantir una visita segura i confortable a les seves sales, amb la màxima seguretat tant per al públic com per als treballadors i treballadores, així com per a la correcta conservació dels elements patrimonials i artístics que conserva i exposa. Estem convençuts que en aquests moments de desconfinament progressiu, els museus poden contribuir d’una manera decisiva a la recuperació dels espais de socialització i a proporcionar una experiència que convidi a redescobrir el patrimoni cultural de la nostra ciutat des de noves perspectives.

Us volem acollir amb seguretat i per això us informem de les MESURES GENERALS que hem adoptat per poder mantenir una visita segura:


- Extremant i intensificant la neteja de tots els espais i elements, especialment aquells que estaran al vostre abast: vitrines, serveis públics, elements i espais de descans, ascensor, escales i baranes, etc...

- Disposant punts d’higiene amb gel desinfectant a l’entrada dels diferents espais expositius
- Instal·lant diferents elements d’informació i senyalització per recordar les mesures a seguir per una visita segura.

Per mantenir aquestes mesures i dur a terme la visita amb seguretat per a tots els visitants, us RECOMANEM que:

- Utilitzeu mascareta durant tot el recorregut de la visita. Recordeu que és d’ús OBLIGATORI. Si no disposeu de mascareta pròpia, el Museu us la facilitarà.
- Seguiu el circuit de visita recomanat i senyalitzat
- Mantingueu la distancia de seguretat de 2 metres amb tercers al llarg de tot el recorregut i a les sales de descans eviteu fer grups

- Renteu-vos les mans amb gel desinfectant a l’entrada i a la sortida del museu
- Eviteu tocar vitrines i plafons d’informació
- Feu cas de la informació i recomanacions del personal d’atenció al públic

Entre tots farem del Museu un espai segur de trobada. Recordeu que ens podeu seguir online i que trobareu més informació sobre el Museu d’Art Jaume Morera a l’espai web www.paeria.cat/mmorera

Pla de desconfinament i reobertura del Museu

 


 

 

 

Dia Internacional dels Museus
16, 17 i 18 de maig de 2020


 

El 18 de maig es celebra a tot el món el Dia Internacional dels Museus. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977 amb l’objectiu de promoure la importància dels museus com a institucions al servei de les societats i el seu desenvolupament. Cada any, més de 20.000 museus de tot el món participen en aquesta celebració obrint les seves portes, habitualment de forma gratuïta, i oferint un atractiu programa d’activitats.

Enguany, com conseqüència de la pandèmia mundial de la COVID-19, els museus tenen les seves portes tancades, però malgrat tot, volen celebrar igualment el Dia Internacional dels Museus de manera virtual, oberta i accessible. El tema triat aquest 2020 per l’ICOM per a celebrar aquesta festa és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.

A Catalunya, la Direcció General de Patrimoni Cultural, ha impulsat una sèrie d’iniciatives conjuntes dels museus catalans amb el propòsit d’apropar els museus a les cases de la ciutadania. Totes aquestes propostes es poden consultar al web DIM2020. Entre aquestes iniciatives, el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida se suma i participa en les següents:


Finestres obertes on-line

Es tracta de breus càpsules audiovisuals on es mostren i s’expliquen aspectes destacats del Museu, com les peces més rellevants i singulars o les reserves o magatzems on es guarden les peces que no s’exposen al públic. En aquest cas, el Museu d’Art Jaume Morera presentarà una càpsula de vídeo en la qual la responsable dels Serveis Educatius del Museu, Txell Bosch, explicarà una de les obres que criden més l’atenció als visitants del Museu, l’obra de Marina Núñez Monstruas (1997-98), una peça que s’inclou en l’itninerari “Inventari en femení”, un recorregut que pretén visibilitzar les dones artistes de la col·lecció. Aquesta càpsula audiovisual es podrà veure a les xarxes socials del Museu així com al canal de Youtube de patrimoni.gencat a partir del dissabte 16 de maig.

 

DIM Challenge

Concurs que convida la gent a recrear des de casa una peça del patrimoni cultural i artístic dels museus catalans  i compartir-les a Instagram amb els hashtags #DIMchallenge i #DIM2020. El Museu d’Art Jaume Morera animarà als seus seguidors a les xarxes socials a participar en aquest popular concurs, tot suggerint algunes obres de la seva col·lecció o deixant que els usuaris busquin a la web del Museu (apartat de col·lecció on-line) les obres per inspirar-se. Les cinc imatges amb més ‘m’agrada’ guanyaran una visita guiada personalitzada al museu.Marató MuseumQuizACasa

Amb motiu del DIM, més de 50 museus d’arreu de Catalunya, entre els quals, el Museu d’Art Jaume Morera,  ofereixen la marató del #MuseumQuizAcasa, un concurs de preguntes i respostes sobre la temàtica dels museus participants. El concurs, que s’organitza en dues modalitats, per a públic adult i per a públic familiar, es va proposar a l’inici del confinament. L’èxit de participació de públic (hi van jugar gairebé 15.000 persones), ha animat els museus a unir-se de nou per oferir aquesta intensa marató. Les  dues versions del concurs es jugaran a través de la plataforma kahoot, accessible a l’adreça web www.museumquizacasa.org. S’hi pot participar amb qualsevol dispositiu electrònic, sigui mòbil, tauleta o ordinador.Finalment, a partir del dijous, 21 de maig, el Museu, promourà conjuntament amb la resta de museus de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya un cicle de debats on-line sobre el futur dels Museus durant i després de la pandèmia de la COVID-19 sota el títol Els Museus en temps de Post Covid-19: reflexions per un nou paradigma.

 

 

 

 

Com ja sabeu aquests dies hem estat treballant des de casa per proveir continguts digitals sota l’etiqueta el #MoreraaCasa.

Aquesta dimensió de la nostra feina ens acompanyarà amb força en el futur i és per això hi estem treballant de valent, pensant alhora en el retrobament amb tots vosaltres.


#CulturaenQuarentenaMW #CulturaenCuarentenaMW #CultureInQuarantineMW
#MuseumWeek2020

 

 

Material educatiu - Xavier Gosé
del 20 de març de 2020

gose educa
El 2015, juntament amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya i coincidint amb el centenari de la mort de l’artista, vam organitzar una exposició antològica de Xavier Gosé, un dels artistes catalans més internacionals dels inicis del segle XX. L’obra de Gosé es troba entre el modernisme i l’art decó i s’inspira en la vida mundana dels cafés-concert, les midinettes, les prostitutes, els passejants dels bulevards, en les curses de cavalls, els esportistes i en Montmartre. El seu estil refinat i elegant va copsar a la perfecció la moda i les siluetes de la societat francesa.

A la web del MNAC hi trobareu el material educatiu relacionat amb l’exposició.

El Museu d’Art Jaume Morera us oferim una fitxa de l’activitat familiar “Objectes perduts” en la que us proposem que us acabeu d’inventar els vestits de les dues noies protagonistes de la peça “Le manteau bleu”

Descarregueu-vos les fitxes i artistes a l’atac!

 

 

Google Art Project - Museu d'Art Jaume Morera
des del 16 de març de 2020

gap logo
Google Arts & Culture

L'Art Project és un projecte de col·laboració únic amb algunes de les institucions d'art més aclamades de l'món perquè els usuaris puguin descobrir i contemplar obres d'art en línia amb tot luxe de detalls. El projecte s'ha anat ampliant de manera espectacular des de la seva presentació. En l'actualitat, hi ha més de 45.000 objectes disponibles en alta resolució, entre ells el que corresponent a les col·leccions del Museu d'Art Jaume Morera, organitzats en tres reportatges o exposicions vrituals

 

 

Museu d'Art Jaume Morera a Google Art Project
"Encontres amb la col·lecció"
"Art i viatge"
"Tresors"

 

 

 

 

Informació Covid-19 a Lleida

BAN de l'Alcalde

Benvolguts i benvolgudes,

Davant l’evolució del coronavirus Covid-19 (SARS-CoVs), per tal de contenir la seva propagació a la ciutat de Lleida i d’acord amb les mesures proposades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, s’adopten les següents mesures a la nostra ciutat, que afecten els dies compresos entre el 13 i el 27 de març. Per aquest motiu se suspenen tots els actes públics o privats, organitzats a la ciutat de Lleida, que tinguin un aforament superior a 1.000 persones o inferior, però limitant l’aforament a un terç de la seva capacitat.

Queden suspeses les següents activitats municipals:

 • Les escoles municipals: Escoles Bressol, Escola d’Art Municipal, Conservatori Municipal de Música, Aula Municipal de Teatre
 • Les llars de jubilats
 • Les instal·lacions esportives municipals
 • La biblioteca de Pardinyes
 • Mercat de diumenge de la Rambla Ferran
 • Tots els espectacles culturals en equipaments municipals
 • Les activitats extraescolars organitzades per l’Ajuntament de Lleida
 • Les activitats públiques organitzades per l’Ajuntament a les ludoteques, Joventut, Centres Cívics, Casal de la Dona i resta de sales municipals
 • Qualsevol activitat pública, no descrita anteriorment, organitzada per l’Ajuntament de Lleida o en els seus equipaments o instal·lacions inferior a 1.000 persones, quan no es pugui garantir la restricció de l’aforament a un terç.

En relació a les reunions ecumèniques, funerals i enterraments, les mesures són:

 • Celebració a porta tancada al cementiri
 • És molt important evitar el contacte físic entre les persones
 • Limitar al màxim la participació

Com a alcalde de Lleida, agraeixo per endavant l’esforç que suposa el compliment d’aquestes mesures i us demano la vostra col·laboració en benefici de la salut de la ciutadania de Lleida

Miquel Pueyo París
Paer en cap