Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida
Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Museus i patrimoni Museu de l'Aigua Museu Campament de La Canadenca

Campament de la Canadenca

Adreça: Av. de Miquel Batllori, 52 (parc de Joan Oró) - 25001 Lleida

Telèfon: 973 211 992

NOU HORARI: de dimarts a diumenges, de 11:00 a 14:00 h

Tancat els dilluns i totes les tardes.

Entrada gratuïta

El Campament de la Canadenca acull la seu central del Museu de l'Aigua.

Hi podeu visitar:

  • L'exposició "La força de l'aigua. El Dr. Pearson i les obres de la Canadenca a Lleida", qCampament de La Canadienseue explica la construcció del canal de Seròs, la importància cabdal que va tenir per a Lleida i els fonaments de la hidroelectricitat. Es complementa amb l'espai de memòria "L'aventura hidroelèctrica dels enginyers de la Canadenca a les Terres de Lleida", que recrea el despatx dels antics enginyers i acull diverses peces procedents d'instal·lacions hidroelèctriques.
  • L'exposició "Aigües del món, un món d'aigües", que mostra la col·lecció d'aigües envasades d'arreu del món aportades per persones viatgeres de Lleida, i que ens fa reflexionar sobre la importància de l'aigua per als éssers vius. Més informació.
  • L’exposició “Joan Oró. El científic de la vida”, que repassa la seva  trajectòria i recull part del seu llegat amb documents originals i objectes de treball, com ara mostres dels meteorits que va estudiar. Més informació.

 

El recinte del campament acull també la Sala d'exposicions temporals, l'Aula didàctica, el Centre de documentació, les oficines i la botiga del museu.

 

Visites guiades

Despatx

Podeu concertar una visita guiada per a grups organitzats al Campament de la Canadenca. Consulteu amb el Museu de l’Aigua les possibilitats de visita i la disponibilitat.

Si sou un centre educatiu, consulteu l’apartat Educació d’aquest web per veure l’oferta educativa. Hi trobareu visites guiades per les diferents exposicions i tallers experimentals que es fan a l'aula didàctica, adaptats a cada nivell educatiu.

 

Com arribar-hi?

Autobusos de Lleida: línia L6 (parada Museu de l'Aigua) i línia L7 (parada Canal).

Ubicació en el plànol

 

Per saber-ne més...

Per saber-ne més de la Canadenca i les obres del canal de Seròs a Lleida, consulteu l'apartat corresponent a Patrimoni Hidroelèctric

Vídeo "El canal de Seròs, els obrers de la Canadenca i els treballs", realitzat per Mil històries en col·laboració amb el Museu de l'Aigua.

Article "Els inicis de l’electricitat a Lleida" de Marc Sans i Andrés Pla, a la revista Shikar, 2020, Núm. 7, p. 32-37, del Centre d'Estudis del Segrià.

Turbina