Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida
Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Lleida
Esteu aquí: Inici Museus i patrimoni Museu de l'Aigua Museu Presentació

Presentació

aigua.jpgEl Museu de l’Aigua explora les relacions íntimes de la ciutat de Lleida amb l’aigua. La seva ubicació i la gestió de l’aigua que n’ha fet històricament ens ha llegat un magnífic patrimoni relacionat amb els seus usos, la formació del paisatge i la producció d’energia hidroelèctrica.

Lleida, per tant, és excepcional pel patrimoni hidràulic que conserva: el sistema de regadius històrics en funcionament més antic, centre d'una àrea agrícola de primer ordre; un dipòsit excepcional, dels pocs d'Europa de la seva època; dues infraestructures hidroelèctriques al seu municipi, exemples de la transformació energètica contemporània; dos pous de gel units, únics a Catalunya; i un paisatge singular entre el regadiu i el secà enllaçats pel riu Segre.

La missió del Museu de l'Aigua és preservar i difondre el patrimoni de l'aigua a Lleida, tant material, com son les infraestructures i tecnologies que han quedat i que són la base de les que usem avui, com immaterial, com son les tradicions i les vivències entorn de l’aigua o les innovacions que ens faciliten la vida.

El museu difon els seus principis a partir d’activitats educatives, exposicions temporals i activitats de difusió.

El museu està format per 4 espais visitables, situats en indrets diferents de Lleida:

  • el Campament de la Canadenca
  • el Dipòsit del Pla de l’Aigua
  • els Pous del gel
  • el Molí de Sant Anastasi

Entre els projectes que es porten a terme al museu, a banda de les activitats educatives i la recerca, destaquem el portal web www.patrimonihidroelectric.com, per difondre el llegat hidroelèctric de la conca del Segre i afluents, i la col·lecció "Aigües del món", amb d’ampolles d'aigua envasada d’arreu del planeta.

Consulteu cada apartat d’aquest web per a més informació.