Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Museus i patrimoni Museu de Lleida Diocesà i Comarcal
« Juliol 2020 »
Juliol
DlDtDcDjDvDsDg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Museu de Lleida Diocesà i Comarcal

Museu de Lleida

Adreça: C. Sant Crist, 1, 25002, Lleida

Telèfon: 973 28 30 75

Web: http://www.museudelleida.cat

Horari:

Hivern

De l’1 d’octubre al 31 de maig
Dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabtes: de 10h a 14h i de 16h a 18h
Diumenges i festius: de 10h a 14h. Dilluns, tancat.

Estiu

De l’1 de juny al 30 de setembre
Dimarts, dimecres, dijous i dissabtes: de 10h a 14h i de 17h a 19h
Divendres, diumenges i festius: de 10h a 14h

 

Tancat tots els dilluns (excepte festius), 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, Divendres Sant i dilluns de Pasqua.

 

Museu de Lleida

El Museu de Lleida: diocesà i comarcal és un consorci públic integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació deLleida, l’Ajuntament de Lleida, el Bisbat de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià. Amb tot, per sobre d’això, el museu som tots, els habitants del territori i el conjunt de visitants.

El Consorci neix a partir de l’adscripció de les dues grans col·leccions centenàries conservades a la ciutat de Lleida: l’arqueològica, procedent de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i hereva del fons que havia nodrit l’antic Museu d’Antiguitats, creat el 1868, i l’artística, que havia conformat l’antic Museu Diocesà de Lleida, fundat el 1893. Per tant, el museu és el resultat de la voluntat de reunir en un mateix contenidor arquitectònic les grans col·leccions patrimonials del territori.

El Museu de Lleida vol convertir-se en el referent patrimonial del territori lleidatà que gestiona els béns materials de les diferents cultures que han teixit la història de la regió de Lleida i actua perquè béns patrimonials i coneixement científic reverteixin en el ciutadà.

Les nostres funcions: estudiem, documentem, restaurem, conservem i posem a disposició del ciutadà el patrimoni col·lectiu perquè el conegui, el gaudeixi, el valori i l’estimi. Establim, també, les pautes necessàries per facilitar l’accés i la recerca als especialistes de les diferents disciplines.

 

 


Juliol de cinema al Museu de Lleida

El Museu de Lleida ha organitzat un cicle de cinema a la fresca per a aquest proper mes de juliol. Durant quatre divendres del mes, us oferirem un programa de projeccions variat i adreçat a tots els públics, elaborat conjuntament entre el Museu de Lleida, la Biblioteca Pública de Lleida y el Arxiu Històric de Lleida:


- 10 de juliol: “Las aventuras de Tadeo Jones” (veure trailer)
- 17 de juliol: “Good bye, Lenin!” (veure trailer)
- 24 de juliol: “The Monuments Men” (veure trailer)
- 31 de juliol: “Ágora” (veure trailer)


Totes les projeccions tindran lloc a les 21.30 hores, a la plaça del museu
L’activitat és gratuïta


Reprenem les visites dramatitzades ‘En clau de dona’

El proper diumenge 5 de juliol reprenem les visites dramatitzades ‘En clau de dona’, adaptades a la nova situació.
Així, els dies 5 de juliol, 2 i 30 d’agost i 20 de setembre, oferirem la visita “Maymuna, memòries d’una morisca lleidatana”; i els diumenges 19 de juliol, 16 d’agost i 6 de setembre la d’”Atilia, lliberta i pedagoga de la Ilerda romana”.


L’activitat serà amb reserva prèvia, hi ha places limitades a un màxim de 25 persones i l’ús de la mascareta és obligatori.

 

 

 

 

El Museu de Lleida té previst reobrir les seves portes aquest proper dissabte 6 de juny, tant a l’exposició permanent com a la mostra d’obres seleccionades de la Col·lecció Gelonch Viladegut, que es podrà visitar fins a finals de 2020.

Després d’haver tancat el museu el passat 13 de març amb motiu de les mesures sanitàries dictades per fer front a la pandèmia del coronavirus SARS-Cov-2, ja fa setmanes que el museu treballava en l’elaboració d’un Pla de reobertura que garantís la màxima seguretat tant per al públic com per a les treballadores i treballadors del museu, així com per a la correcta conservació de les seves obres d’art. Es vol trasmetre la idea que el Museu de Lleida és un espai segur i saludable, que en aquests moments de desconfinament progressiu pot proporcionar moments de gaudi i comfort, molt recomanats tant pels professionals sanitaris com per d’altres sectors, com el de l’educació.

El Pla de reobertura fixa les mesures de prevenció i higiene, de distanciament i de senyalització per garantir aquesta seguretat. Aquestes mesures són:

- L’ús de la mascareta serà obligatori
- Caldrà respectar la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones
- Caldrà desinfectar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica que proporcionarà el museu
- L’aforament general estarà reduït a la capacitat establerta en cada fase de l’estat d’alarma, i els auxiliars ordenaran el flux de visitants per        evitar agrupacions en el recorregut de la visita
- Estarà prohibit tocar objectes i vitrines
- Hi haurà habilitades zones de descans per qui ho necessiti
- La visita al museu serà individual o en grups de convivència. Queden suspeses, de moment, les visites guiades per a grups i els itineraris i       tallers educatius.
- L’ús de l’ascensor quedarà reduït a les persones amb dificultats de mobilitat, sempre prioritzant el seu ús de manera individual
- Per accedir a la botiga, caldrà l’ús de guants, que proporcionarà el museu.
- Les taquilles situades a la recepció del museu estaran, de moment, tancades
- S’han reforçat els serveis de neteja i es tancaran alguns dels lavabos
- Caldrà seguir en tot moment les indicacions del personal del museu
L’entrada al museu serà gratuïta fins al 30 de juny. Després, es prioritzarà el pagament amb targeta de crèdit

 

 

 

Al canal Youtube del Museu de Lleida

On podreu trobar  vídeos tant de les nostres exposicions, com d'altres temes que han estat actualitat en algun moment de la nostra història.

Si us ve de gust recordar-los, aquí teniu l'enllaç: https://www.youtube.com/channel/UC3arIWYBjdXY7-n59vk6LsA

Una salutació i cuideu-vos molt

 


Informació Covid-19 a Lleida

BAN de l'Alcalde

Benvolguts i benvolgudes,

Davant l’evolució del coronavirus Covid-19 (SARS-CoVs), per tal de contenir la seva propagació a la ciutat de Lleida i d’acord amb les mesures proposades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, s’adopten les següents mesures a la nostra ciutat, que afecten els dies compresos entre el 13 i el 27 de març. Per aquest motiu se suspenen tots els actes públics o privats, organitzats a la ciutat de Lleida, que tinguin un aforament superior a 1.000 persones o inferior, però limitant l’aforament a un terç de la seva capacitat.

Queden suspeses les següents activitats municipals:

 • Les escoles municipals: Escoles Bressol, Escola d’Art Municipal, Conservatori Municipal de Música, Aula Municipal de Teatre
 • Les llars de jubilats
 • Les instal·lacions esportives municipals
 • La biblioteca de Pardinyes
 • Mercat de diumenge de la Rambla Ferran
 • Tots els espectacles culturals en equipaments municipals
 • Les activitats extraescolars organitzades per l’Ajuntament de Lleida
 • Les activitats públiques organitzades per l’Ajuntament a les ludoteques, Joventut, Centres Cívics, Casal de la Dona i resta de sales municipals
 • Qualsevol activitat pública, no descrita anteriorment, organitzada per l’Ajuntament de Lleida o en els seus equipaments o instal·lacions inferior a 1.000 persones, quan no es pugui garantir la restricció de l’aforament a un terç.

En relació a les reunions ecumèniques, funerals i enterraments, les mesures són:

 • Celebració a porta tancada al cementiri
 • És molt important evitar el contacte físic entre les persones
 • Limitar al màxim la participació

Com a alcalde de Lleida, agraeixo per endavant l’esforç que suposa el compliment d’aquestes mesures i us demano la vostra col·laboració en benefici de la salut de la ciutadania de Lleida

Miquel Pueyo París
Paer en cap