Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Museus i patrimoni Museu de Lleida Diocesà i Comarcal
« Febrer 2021 »
Febrer
DlDtDcDjDvDsDg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Museu de Lleida

Museu de Lleida

Adreça: C. Sant Crist, 1, 25002, Lleida

Telèfon: 973 28 30 75

Web: http://www.museudelleida.cat

Horari:

Hivern: De l’1 d’octubre al 31 de maig

Dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabtes: de 10h a 14h i de 16h a 18h
Diumenges i festius: de 10h a 14h. Dilluns, tancat.

Estiu: De l’1 de juny al 30 de setembre

Dimarts, dimecres, dijous i dissabtes: de 10h a 14h i de 17h a 19h
Divendres, diumenges i festius: de 10h a 14h

Tancat tots els dilluns (excepte festius), 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, Divendres Sant i dilluns de Pasqua.

📢 Aforament al 50% (a partir del dimarts 24 de novembre)

facebooktwitterinstagramyoutubewiki

El Museu de Lleida: diocesà i comarcal és un consorci públic integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació deLleida, l’Ajuntament de Lleida, el Bisbat de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià. Amb tot, per sobre d’això, el museu som tots, els habitants del territori i el conjunt de visitants.

El Consorci neix a partir de l’adscripció de les dues grans col·leccions centenàries conservades a la ciutat de Lleida: l’arqueològica, procedent de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i hereva del fons que havia nodrit l’antic Museu d’Antiguitats, creat el 1868, i l’artística, que havia conformat l’antic Museu Diocesà de Lleida, fundat el 1893. Per tant, el museu és el resultat de la voluntat de reunir en un mateix contenidor arquitectònic les grans col·leccions patrimonials del territori.

El Museu de Lleida vol convertir-se en el referent patrimonial del territori lleidatà que gestiona els béns materials de les diferents cultures que han teixit la història de la regió de Lleida i actua perquè béns patrimonials i coneixement científic reverteixin en el ciutadà.

Les nostres funcions: estudiem, documentem, restaurem, conservem i posem a disposició del ciutadà el patrimoni col·lectiu perquè el conegui, el gaudeixi, el valori i l’estimi. Establim, també, les pautes necessàries per facilitar l’accés i la recerca als especialistes de les diferents disciplines.

 

 

NOTA IMPORTANT: Ateses les circumstàncies sanitàries actuals, l’aforament estarà limitat a les mesures establertes i el públic assistent s’haurà d’inscriure per complir amb el registre de traçabilitat.

 

MESURES BÀSIQUES DE PROTECCIÓ INDIVIDUAL (COVID):

 • Ús de la mascareta obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys.
 • Higiene de mans. Al punt d’inscripció, trobareu el gel hidroalcohòlic.
 • Si presenteu símptomes compatibles amb la COVID-19, per seguretat quedeu-vos a casa o contacteu amb el sistema públic de salut.
 • A l’espai de les projeccions (plaça del museu), respecteu les instruccions del personal en tot moment: apagueu els telèfons mòbils o dispositius que emetin so, no parleu en veu alta, no està permès beure i/o menjar, un cop tingueu assignat el vostre seient, mireu de no moure-us-en per respectar la distància mínima física interpersonal de seguretat i no es podrà circular lliurement per l’espai.
 • Queda reservat el dret d’admissió en cas de no complir les indicacions del personal.

 

 

D'acord amb les noves mesures adoptades per aturar l'increment de casos de Covid-19 a Catalunya, suspenem les activitats programades al museu.

VISITES DRAMATITZADES

EN CLAU DE DONA

Maymuna, memòries d’una morisca lleidatana

La Maymuna és una dona distingida que viu a la Lleida de fi nals del segle XVI, culta i amb coneixements mèdics. Ens acompanyarà pels racons del museu fent un recorregut on fragàncies i contes fantàstics ens traslladaran a un altre temps.

3 i 11 d’octubre, 21 de novembre i 12 de desembre

12.00 h

 

 

Atilia, lliberta i pedagoga de la Ilerda romana

L’Atilia, descendent dels antics guerrers ilergets, ens explicarà el llegat de la cultura ilergeta, una cultura que serà substituïda amb l’establiment del municipi romà.

 

20 de setembre, 24 d’octubre, 8 de novembre i 20 de desembre

12.00 h

 

Activita t amb reserva prèvia

Places limitades a un màxim de 15 persones per poder mantenir la distància de seguretat

Inscripcions: 973283075/reserves @museudelleida .cat

Ús obligatori de mascareta

Preu: 2€ per persona

museudelleida.cat

 

 

 

Dipòsit de la Col·lecció Gelonch Viladegut

Fins a finals de 2020

La donació que Antoni Gelonch ha fet de tota la seva col·lecció al Museu de Lleida és una generosa acció de mecenatge que posarà a l’abast dels lleidatans, i de tot el país, un conjunt de gravats de primeríssim nivell, que inclouen obres d’autors com Dürer, Rembrandt, Goya, Picasso, Tàpies, Miró, Warhol o Barceló, per citar-ne només alguns dels més coneguts. La Col·lecció Gelonch Viladegut està formada per un total de 1001 obres, que recorren la història del gravat en el món occidental des del segle XV fins als nostres dies i que apleguen les principals escoles i tècniques.

Fins a finals d’aquest any 2020 una exposició, situada a l’espai del cor de l’església, mostrarà una selecció de les obres més rellevants de la Col·lecció. Aquesta donació és la més important que rep el Museu de Lleida i posa de manifest l’absoluta generositat del seu propietari, el lleidatà Antoni Gelonch. El Museu de Lleida només pot mostrar el seu agraïment envers un dipòsit que permet ampliar la diversitat del fons artístic de la institució i implica poder incorporar a l’exposició permanent obres d’alguns dels autors europeus més rellevants i, d’aquesta manera, dotar al discurs històric i artístic del museu d’una mirada universal. A més, amb el dipòsit de Gelonch es recupera una vella tradició dels empresaris catalans de cedir la seva col·lecció privada a una institució pública.

 

 

 

Davant de la situació de confinament del Segrià i les recomanacions de reduir les activitats socials,  s’ha suspès les sessions del cicle de cinema a la fresca .


Juliol de cinema al Museu de Lleida

El Museu de Lleida ha organitzat un cicle de cinema a la fresca per a aquest proper mes de juliol. Durant quatre divendres del mes, us oferirem un programa de projeccions variat i adreçat a tots els públics, elaborat conjuntament entre el Museu de Lleida, la Biblioteca Pública de Lleida y el Arxiu Històric de Lleida:


- 10 de juliol: “Las aventuras de Tadeo Jones” (veure trailer)
- 17 de juliol: “Good bye, Lenin!” (veure trailer)
- 24 de juliol: “The Monuments Men” (veure trailer)
- 31 de juliol: “Ágora” (veure trailer)


Totes les projeccions tindran lloc a les 21.30 hores, a la plaça del museu
L’activitat és gratuïta

Davant de la situació de confinament del Segrià i les recomanacions de reduir les activitats socials,  s’ha suspès les visites dramatitzades ‘En clau de dona’

El proper diumenge 5 de juliol reprenem les visites dramatitzades ‘En clau de dona’, adaptades a la nova situació.
Així, els dies 5 de juliol, 2 i 30 d’agost i 20 de setembre, oferirem la visita “Maymuna, memòries d’una morisca lleidatana”; i els diumenges 19 de juliol, 16 d’agost i 6 de setembre la d’”Atilia, lliberta i pedagoga de la Ilerda romana”.


L’activitat serà amb reserva prèvia, hi ha places limitades a un màxim de 25 persones i l’ús de la mascareta és obligatori.

 

 

 

 

El Museu de Lleida té previst reobrir les seves portes aquest proper dissabte 6 de juny, tant a l’exposició permanent com a la mostra d’obres seleccionades de la Col·lecció Gelonch Viladegut, que es podrà visitar fins a finals de 2020.

Després d’haver tancat el museu el passat 13 de març amb motiu de les mesures sanitàries dictades per fer front a la pandèmia del coronavirus SARS-Cov-2, ja fa setmanes que el museu treballava en l’elaboració d’un Pla de reobertura que garantís la màxima seguretat tant per al públic com per a les treballadores i treballadors del museu, així com per a la correcta conservació de les seves obres d’art. Es vol trasmetre la idea que el Museu de Lleida és un espai segur i saludable, que en aquests moments de desconfinament progressiu pot proporcionar moments de gaudi i comfort, molt recomanats tant pels professionals sanitaris com per d’altres sectors, com el de l’educació.

El Pla de reobertura fixa les mesures de prevenció i higiene, de distanciament i de senyalització per garantir aquesta seguretat. Aquestes mesures són:

- L’ús de la mascareta serà obligatori
- Caldrà respectar la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones
- Caldrà desinfectar-se les mans amb la solució hidroalcohòlica que proporcionarà el museu
- L’aforament general estarà reduït a la capacitat establerta en cada fase de l’estat d’alarma, i els auxiliars ordenaran el flux de visitants per        evitar agrupacions en el recorregut de la visita
- Estarà prohibit tocar objectes i vitrines
- Hi haurà habilitades zones de descans per qui ho necessiti
- La visita al museu serà individual o en grups de convivència. Queden suspeses, de moment, les visites guiades per a grups i els itineraris i       tallers educatius.
- L’ús de l’ascensor quedarà reduït a les persones amb dificultats de mobilitat, sempre prioritzant el seu ús de manera individual
- Per accedir a la botiga, caldrà l’ús de guants, que proporcionarà el museu.
- Les taquilles situades a la recepció del museu estaran, de moment, tancades
- S’han reforçat els serveis de neteja i es tancaran alguns dels lavabos
- Caldrà seguir en tot moment les indicacions del personal del museu
L’entrada al museu serà gratuïta fins al 30 de juny. Després, es prioritzarà el pagament amb targeta de crèdit

 

 

 

Al canal Youtube del Museu de Lleida

On podreu trobar  vídeos tant de les nostres exposicions, com d'altres temes que han estat actualitat en algun moment de la nostra història.

Si us ve de gust recordar-los, aquí teniu l'enllaç: https://www.youtube.com/channel/UC3arIWYBjdXY7-n59vk6LsA

Una salutació i cuideu-vos molt

 


Informació Covid-19 a Lleida

BAN de l'Alcalde

Benvolguts i benvolgudes,

Davant l’evolució del coronavirus Covid-19 (SARS-CoVs), per tal de contenir la seva propagació a la ciutat de Lleida i d’acord amb les mesures proposades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, s’adopten les següents mesures a la nostra ciutat, que afecten els dies compresos entre el 13 i el 27 de març. Per aquest motiu se suspenen tots els actes públics o privats, organitzats a la ciutat de Lleida, que tinguin un aforament superior a 1.000 persones o inferior, però limitant l’aforament a un terç de la seva capacitat.

Queden suspeses les següents activitats municipals:

 • Les escoles municipals: Escoles Bressol, Escola d’Art Municipal, Conservatori Municipal de Música, Aula Municipal de Teatre
 • Les llars de jubilats
 • Les instal·lacions esportives municipals
 • La biblioteca de Pardinyes
 • Mercat de diumenge de la Rambla Ferran
 • Tots els espectacles culturals en equipaments municipals
 • Les activitats extraescolars organitzades per l’Ajuntament de Lleida
 • Les activitats públiques organitzades per l’Ajuntament a les ludoteques, Joventut, Centres Cívics, Casal de la Dona i resta de sales municipals
 • Qualsevol activitat pública, no descrita anteriorment, organitzada per l’Ajuntament de Lleida o en els seus equipaments o instal·lacions inferior a 1.000 persones, quan no es pugui garantir la restricció de l’aforament a un terç.

En relació a les reunions ecumèniques, funerals i enterraments, les mesures són:

 • Celebració a porta tancada al cementiri
 • És molt important evitar el contacte físic entre les persones
 • Limitar al màxim la participació

Com a alcalde de Lleida, agraeixo per endavant l’esforç que suposa el compliment d’aquestes mesures i us demano la vostra col·laboració en benefici de la salut de la ciutadania de Lleida

Miquel Pueyo París
Paer en cap