Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Música Altres produccions Musiquem Lleida
« Setembre 2020 »
Setembre
DlDtDcDjDvDsDg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Musiquem Lleida

baner musiquem lleidaMusiquem Lleida! és un festival internacional de música que se celebra als carrers i places de la ciutat de Lleida i comarques.

La coral Shalom, com a entitat cultural, té com a principals objectius sensibilitzar i enriquir musicalment la societat amb l’organització de concerts i actes culturals oberts a tothom.

Lleida i les seves comarques han estat bressol de músics de renom internacional com ara Ricard Vinyes, Enric Granados, Emili Pujol… També compta amb una gran tradició coral i instrumental, que actualment està en plena expansió gràcies a la formació de bons professionals.

Així doncs, amb aquest festival pretenem apropar la música al carrer i obrir les portes a tothom que en vulgui fruir; com també donar l’oportunitat a diferents intèrprets de tenir un escenari per difondre la seva música.

 

 

 

BERNAT GIRIBET

 

  • Professor i director.

bernat giribet

Bernat Giribet, natural d’Artesa de Segre i de només 28 anys, impartirà una masterclass sota el títol ‘El gest com a pont entre l’art visual i la composició musical’.

Director de diverses corals i també director coral de l’Orfeó Lleidatà, l’any passat va ser el guanyador del VIII Premi Catalunya de Composició Coral en la categoria de Millor cançó original amb el tema ‘Unes flors que s’esfullen’, un text del poeta Joan Maragall.

 


Dissabte, 3 d’octubre

10.30h – Jardins del Convent de Santa Clara, Lleida

👉Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat

 

 

 

PATRICIA CASTRO I AURELIO VIRIBAY

  • Cant i piano.

castro i viribay

Acompanyada al piano per Aurelio Viribay, la soprano Patricia Castro interpretarà temes de dones compositores. Castro, que té 25 anys, va formar part el juny de l’any passat del repartiment de solistes a l’estrena mundial de l’òpera ‘Yo, Claudio’, en el paper de Calígula Jove en l’obra basada en el ‘bestseller’ de Robert Graves. Com a intèrpret especialitzada en música contemporània, ha estrenat “l’Ave María” de l’oratori ‘Ángeles Caídos’ de J.J. Colomer, acompanyada per la JORCAM, i diverses obres de compositors com Israel López Estelche o José María Labrada, en el cicle ‘Conciertos de Otoño’ de la Fundación Botín de Santander. També ha estrenat el cicle ‘Alondra de Verdad, Canciones para Gerardo Diego’, integrat per les obres de José Luis Turina, Tomás Marco i Francisco Novel-Sámano, i representat en el teatre Ateneo de Santander i en la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, Madrid.

Actualment, desenvolupa la seva activitat professional al Cor del Teatre de la Zarzuela de Madrid.

Especialitzat en l’acompanyament de cantants, Viribay ha actuat a la major part de països europeus i a Mèxic, el Marroc i el Japó, en llocs com el Musikverein i el Konzerthaus de Viena, Castello Sforzesco de Milà, Accademia Musicale Chigiana de Siena, Teatre Reial de Madrid, així com en les principals sales de concert i festivals espanyols. Ha estat professor de Repertori Vocal a la Universitat de Música i Art Dramàtic de Viena i a la Universitat de Música i Arts de la Ciutat de Viena, i actualment és catedràtic a l’Escola Superior de Cant de Madrid. Ha obtingut el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid amb la tesi ‘La Cançó de Concert al Grup dels Vuit de Madrid’.

 

Dissabte, 3 d’octubre

12.30h – Jardins del Convent de Santa Clara, Lleida

👉 Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat

 

 

 

ULRIKE HALLER I JORDI ARMENGOL

 

  • Piano i cant.

huller amergolLa soprano italiana i el pianista català interpretaran ‘Cançó Catalana/alemanya’, on repassaran peces dels alemanys Robert Schumann i Clara Wieck Schumann i dels catalans Joaquim Serra i Eduard Toldrà.

Ulrike Haller, que des del 2004 viu i treballa a Barcelona, ha actuat com a solista al Palau de la Música CatalanaL’Auditori de Barcelona, la Sagrada Família, l’Auditori de Girona, a l’Auditorio Manuel de Falla de Granada i en diverses poblacions catalanes, acompanyada pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Jordi Armengol, que va estudiar a L’Escolania de Montserrat i a l’Escola de Música de Barcelona, ha obtingut premis als concursos de piano de Vilafranca del Penedès, Berga, Carlet i Madrid. Actualment, és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Xavier Puig.

 

Dissabte, 3 d’octubre

18.00 h – Jardins del Convent de Santa Clara, Lleida

👉Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat

 

 

MUOM

  • Cant d’harmònics

muom

MuOM | Ecstatic Voices és un grup vocal de cant d’harmònics que interpreta música sense paraules i de creació pròpia per al benestar i la contemplació.

La música de MuOM és única i atemporal, amb arrels ancestrals i alhora avantguardistes. Té reminiscències a cants antics com polifonies bizantines i cants preromànics, però ho transcendeix amb un segell propi. Rica en harmònics clarament perceptibles i sense utilitzar paraules, explora la veu en totes les seves dimensions sonores i investiga el seu poder a través dels nous paradigmes científics.

En un concert de MuOM, l’oient es submergeix completament en un autèntic bany de so, descrit sovint com una experiència transformadora, inoblidable i profunda. El caràcter contemplatiu de la seva música convida a fer una pausa, a viatjar endins, a redescobrir la nostra percepció subtil.

La qualitat artística de MuOM està garantida per la seva trajectòria, en onze anys han fet més de 100 concerts i han tret 3 àlbums, actuant al Palau de la Música (amb Carlos Núñez), en festivals i auditoris del territori nacional (com Terrassa, Santpedor i Roses).

MuOM ha actuat en festivals i cicles de música religiosa i espiritual com ara a la  ‘Semana de la Música Sacra’ de Segòvia, al cicle ‘Música i Silenci’ (Monestir de St. Benet, organitzat per Teresa Forcades), al cicle ‘De Dins’ (Roses) o al Festival ‘Sons del Camí’ (Manresa). Aquest any actuarà al ‘Festival de Músiques Religioses’ de València.

 

Dissabte, 3 d’octubre

21.30h – Interior de la Seu Vella, Lleida

👉 Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat

 

 

LAURA FARRÉ

  • Piano

laura farre

Laura Farré Rozada és una pianista i matemàtica, nominada com a ‘Rising Star’ per la BBC Music Magazine. Actualment és estudiant de doctorat al Royal Birmingham Conservatoire, on ha guanyat una beca AHRC-Midlands4Cities.

El seu àlbum de debut ‘The French Reverie’ (2018) va ser possible gràcies a 208 mecenes de 28 països dels 5 continents. Philippe Sommerich del Classical Music Magazine va descriure el disc com ‘un model pels artistes joves que produeixin els seus àlbums de debut’. Durant una gira de més de 25 concerts,  Laura Farré ha presentat aquest treball a 5 països, incloent ciutats com Nova York, Toronto, Chicago, Boston, Los Angeles, Mont-real, San Francisco, Colorado Springs, Barcelona, Madrid, Girona, Sofia i Londres, entre moltes altres.

Com a solista, ha actuat a Espanya, França, Alemanya, Canadà, Estats Units, Bulgària i el Regne Unit. Ha treballat amb els directors Edmon Colomer, Timothy Lines, Jean Deroyer, Steven Schick, Tyshawn Sorey, Thomas Foskett-Barnes, Matthew Hardy, Tomàs Grau i Jean-Bernard Matter. També ha actuat amb els ensembles Birmingham Contemporary Music Group, Ensemble Court-Circuit i International Contemporary Ensemble.

També ha protagonitzat 16 estrenes mundials i 29 estrenes nacionals.

És graduada amb un Màster en Interpretació pel Royal College of Music de Londres, becada pel RCM Patrons’ Award, on va obtenir una Matrícula d’Honor ‘Excepcional’ per un dels seus recitals finals. Prèviament, es va graduar amb Matrícula d’Honor del Grau i el Màster en Interpretació de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el tutelatge de Jean-François Dichamp, i del Grau en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La seva formació es complementa amb el mestratge de Jordi Vilaprinyó, Stanislav Pochekin, Mikhail Voskresensky, Felix Gottlieb, Konrad Elser, Boris Berman, Dmitri Alexeev, Hortense Cartier-Bresson, Michel Béroff, Marie-Josèphe Jude, Alba Ventura, Albert Attenelle, Andrew Haigh, Albert Tarakanov, Natasa Sarcevic, Marcel Baudet, Mark Knoop, Cory Smythe, Claire Chase, Malcolm Wilson i Nelly Ben-Or.

 

Diumenge, 4 d’octubre

12.15 h – Jardins del Convent de Santa Clara, Lleida

👉Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat


 

 

GENÍS BAGÉS

  • Baterista.

genis bages

Genís Bagés (Lleida, 1987) és un baterista i artista sonor amb una llarga trajectòria dins el panorama nacional i internacional. Ha compartit escenari amb músics com Marco Mezquida, David Mengual, David Soler o Arecio Smith.

Després d’obtenir el títol superior de jazz a l’ESMUC i realitzant un any d’estudi al Vienna Konservatorium (Àustria) es trasllada a Berlín on durant dos anys forma part activa de l’escena musical de la ciutat. Actualment viu a cavall entre Lleida i Barcelona formant part de diferents projectes dins el camp del rock, el jazz i la lliure improvisació.

El seu projecte actual s’anomena Infinite Scroll, el qual es basa en una tècnica de disseny web que permet carregar nou contingut abans que l’usuari arribi al final, entrant d’aquesta manera en un bucle infinit.

Genís Bagés ens proposa un viatge cíclic, d’etern retorn, entrant en un món de noves sonoritats i textures, jugant amb un dels elements més primitius de l’ésser humà: el ritme. Per això, comptarà amb la seva bateria, instruments de percussió i diferents  dispositius tecnològics.

 

Diumenge, 4 d’octubre

17.00 h – Jardins del Convent de Santa Clara, Lleida

👉Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat

 

 

SPORADIK BRASS

  • Sextet de vent-metall

sporadik brass

Aquest sextet de metall, que va néixer fa 12 anys a Lleida, és l’evolució dels músics que formaven part del Lleida Brass Quintet, incorporant de forma estable la percussió al seu repertori. Actualment, els seus components són professors del Conservatori Municipal de Música de Lleida i del Conservatori Municipal de Música de Cervera (tots membres de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida).

Han actuat a l’estranger, on també han impartit cursos per a músics de vent-metall. Durant el 2019, el quintet va treballar al projecte Apropa Cultura, promocionat per la Generalitat de Catalunya, realitzant tallers de musicoteràpia en els quals van participar associacions que atenen persones amb diversitat funcional i afectats d’Alzheimer.

 

Diumenge, 4 d’octubre

19.00h – Interior de la Seu Vella, Lleida

👉Entrada gratuïta amb reserva prèvia. Aforament limitat