Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies 10è aniversari de l'edició de "Quan Lleida era Ye-Yé"

10è aniversari de l'edició de "Quan Lleida era Ye-Yé"

Dijous 11 de juny, 20h. Cafè del Teatre. Gratuït

Tertúlia amb els Autors, Javier de Castro, Alex Oró i Josep Ruiz

Organitza:  Natros Sols

Col·labora:  Pagès Editors i Cafè del Teatre

Aquest dijous, a partir de les 20h, Natros Sols – Cercle Modernista Aborigen de Ponent, amb la col·laboració de Pagès Editors i del Cafè del Teatre, us proposem de celebrar el 10è aniversari de l’edició del llibre Quan Lleida era Ye-Yé, amb una tertúlia, amb els seus autors Javier de Castro, Àlex Oró, Josep M. Ruiz.

Quan Lleida era ye-yé. Música "moderna" i societat (1960-1975) no presenta només una reveladora radiografia social de la capital i les comarques de Ponent durant els darrers anys del franquisme. L'obra descriu, a més a més -gràcies a testimonis personals de primera mà i nombrosos gràfics originals-, de quina manera l'esclat de la beatlemania arreu del món i les seves conseqüències a les nostres terres es van convertir, des de tots els punts de vista, en elements catalitzadors d'un canvi i d'unes actituds dels joves com no s'havia vist mai. L'arribada quasi sobtada dels nous ritmes elèctrics importats des de l'estranger, d'una banda, l'acceptació gradual d'una estètica indumentària i capil·lar certament trencadores, de l'altra, i tot un seguit de nous hàbits de comportament per part dels adolescents -que la generació dels seus pares no va acabar d'entendre ni d'acceptar de grat- il·lustren una època irrepetible, que la gran majoria dels protagonistes d'aquesta història encara recorda com la més feliç i divertida de les seves vides.

La tertúlia serà il·lustrada musicalment.

A banda del propi aniversari del llibre, l’acte també servirà com a acte de cloenda de l'exposició que es pot veure al propi Cafè del Teatre:  “Concèntric, una discogràfica en temps difícils”, i que es podrà visitar fins els dia 14 de juny.

Aquesta exposició, inaugurada en el marc del 5è Aplec Modernista de Ponent, celebrat a Lleida els passats dies 14, 15 i 16 de maig.

En podeu consultar els continguts  de l’exposició a:

http://www.bnc.cat/Exposicions/Concentric-una-discografica-en-temps-dificils