Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies 14a edició de la fira Ciència al Carrer

14a edició de la fira Ciència al Carrer

14a edició de la fira Ciència al Carrer

14a edició de la fira Ciència al Carrer en format virtual

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

Es durà a terme aquest divendres, de les 11.00 a les 13.00 hores, en format virtual des del web www.cienciaalcarrer.com

Més de 2000 joves s’han inscrit per visitar la mostra

La fira de ciència divulgativa Ciència al Carrer arriba enguany a la 14a edició després de l’aturada al 2020 per raons sanitàries. La represa es farà en format virtual i tindrà lloc aquest divendres, 28 de maig, entre les 11 i les 13 h, des del web www.cienciaalcarrer.com. Lleida s’ha consolidat en la representació de la seva capitalitat de la ciència divulgativa, adreçada a un públic familiar i la ciutadania en general. Es coordina des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, del Departament d’Educació, i l’organitza conjuntament la Regidoria de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

La no presencialitat no ha estat cap impediment perquè més de 2000 joves s’hagin inscrit a visitar la mostra.  Entre els expositors hi ha els centres educatius, els propis estudiants de totes les edats, que seran els que mostrin i justifiquin els seus experiments i projectes científics. A més hi són convidats experts divulgadors, entitats i empreses que tenen la ciència com a missatge.

En la present edició, un grup de centres participa amb la mostra de projectes de treball dels objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de la ciència, la tecnologia i les matemàtiques.

El format virtual ha facilitat que centres de poblacions allunyades de la capital lleidatana hi puguin participar, com per exemple l’escola de Bossòst o de Les.

Per iniciar la fira es farà una conferència inaugural impartida pel professor Anicet Cosialls amb el títol: La ciència dels viatges espacials. Dijous dia 27 a les 17.30 h enllaçant a través del mateix web. Així mateix , CaixaForum Lleida ofereix visita gratuïta a l’exposició Apollo 11L’arribada de l’home a la Lluna. (cal cita prèvia,  reserves des del web)

La fira en xifres

53 expositors:

  • 22 centres educatius amb mostres de ciència en general

  • 18 centres educatius amb mostres de treballs d’ODS a través e les STEAM

  • 8 divulgadors

  • 6 entitats /empreses

  • 2200 inscrits

  • Nombre indeterminat de visitants ( obert a tota els públics)

Novetats edició 2021:

  • Format virtual

  • Treballs d’ODS a través de les STEAM

  • Participació de centres de: Anglesola, Maldà, Bossòst, El Palau d’Anglesola, Almenar, Tàrrega, Mollerussa, Alfarràs, Les, Ivars d’Urgell, Balaguer, Alpicat, Torrefarrera i Lleida.