Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies “De Sant marc a Tots Sants: Visita guiada especial als Pous de gel”

“De Sant marc a Tots Sants: Visita guiada especial als Pous de gel”

El diumenge 2 de novembre, a les 12h, el Museu de l’Aigua programa una visita als Pous del gel de Lleida, per poder descobrir-ne els secrets.

Els Pous del gel són un dels espais més curiosos del museu, ja que ens remeten a una tècnica actualment en desús: la preservació del gel natural per a poder-ne disposar tot l’any. Aquesta era la funció primordial dels pous: emmagatzemar-hi blocs de gel durant l’hivern, i extreure’ls en funció de les necessitats al llarg de la primavera i l’estiu. El gel es venia, i suposava un negoci important pels comerciants. Les feines d’empouat s’iniciaven per Tots Sants, i a partir de Sant Marc, el 25 d’abril, començava la distribució.

Els pous de Lleida es troben a l’obaga del turó del castell, en un indret ombrívol per poder preservar el gel. A Lleida n’hi havia dos, edificats l’any 1611. Consten de dos pous cilíndrics semisoterrats coberts amb una cúpula, amb obertures a la part superior, i units per un vestíbul.

Al llarg de l’any el Museu de l’Aigua hi organitza visites guiades per al públic en general, i també visites per a escoles i instituts. En aquesta ocasió, la visita serà aquest Diumenge 2 de novembre a les 12 h , en record de l’època en que s’iniciava l’empouat. Per assistir només cal apuntar-s’hi trucant al telèfon 973 211 992 o al correu museuaigua@paeria.cat

Activitat gratuïta