Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies “El petit piano” apropa la vida d’Enric Granados al públic infantil

“El petit piano” apropa la vida d’Enric Granados al públic infantil

“El petit piano” apropa la vida d’Enric Granados al públic infantil

Hermínia Sirvent


L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la presentació del llibre a càrrec de l’autor, Joan Andreu Vallvé

Apropar la vida d’Enric Granados i despertar la curiositat dels nens i nenes pel músic lleidatà, són dos dels objectius que es pretenen aconseguir amb el llibre “El petit piano”. Aquest dijous, la Paeria ha acollit la presentació del llibre que ha estat presidida per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el seu autor, Joan Andreu Vallvé.

El conte està inspirat en l’espectacle multidisciplinar “El petit piano” que s’estrena el 30 d’abril a l’Auditori Municipal Enric Granados en el marc de la 27a edició de la Fira de Titelles de Lleida. Ros ha posat de relleu que “aquesta és una producció teatral feta a casa que també es veu materialitzada amb aquesta publicació”. L’alcalde ha afegit que “vull agrair la sensibilitat del Centre de Titelles per sumar-se a l’Any Granados creant sinèrgies i lligant diferents sensibilitats culturals. Són combinacions que creen productes artístics de molta qualitat”. (tall de veu À. Ros)

A través de la narració de l’avi de la Nona, un home amant de la música, s’explica breument la vida i l’obra del virtuós pianista i compositor Enric Granados. “Darrere de cada peça de Granados hi ha un petit conte”, ha explicat Vallvé, que també ha estat l’encarregat, juntament amb Bernat Vallvé, d’il·lustrar el llibre (tall Vallvé). Vallvé ha explicat que ha estat “tot un repte per a mi fer aquesta publicació que em va encarregar l’Ajuntament de Lleida, però ara em sento orgullós de ser partícip que els infants coneguin qui va ser Granados i la seva música”. Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha destacat que “tenir aquesta publicació a les mans significa que s’ha materialitzat una idea que vam tenir i el resultat és de deu”.

A la presentació també han assistit la directora de l’IEI, Montse Macià; la directora de l’Auditori, Puri Terrado; la coordinadora de la publicació i representant de Mosaic Edicions, Mertxe París, i el tècnic del SSTT de Cultura de la Generalitat, Josep Tort.