Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies “Trama”, guanyadora del Premi a Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica, al Teatre de la Llotja

“Trama”, guanyadora del Premi a Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica, al Teatre de la Llotja

“Trama”, guanyadora del Premi a Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica, al Teatre de la Llotja

“Trama”, guanyadora del Premi a Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica

Roser López Espinosa estrena la seva obra de dansa a Lleida aquest divendres, 29 de gener, a les 20.00 h, en el marc de programació de La Temporada Lleida

Nominada també a Millor Coreografia 2019 als XXV Premis Butaca, l’espectacle destaca per la precisió, delicadesa i elements acrobàtics

Aquest divendres, 29 de gener, a les 20.00 h, el Teatre de la Llotja de Lleida acull, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida, “Trama”, un espectacle de dansa amb creació i coreografia de Roser López Espinosa i coproduït pel Mercat de les Flors, Quinzena Metropolitana, Festival Temporada Alta i Lowland S.L. Recentment aquesta obra ha estat la guanyadora del Premi a la Millor Coreografia 2019 als XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques i nominada a Millor Coreografia 2019 als XXV Premis Butaca  per la seva forta fisicalitat, la gran passió per la precisió, la delicadesa i els elements acrobàtics.

Sembla que tots els sistemes complexos evolucionen a partir de regles senzilles. Amb aquest pensament, “Trama” desplega pautes de jocs i prova d’existir tots junts. S’entrellacen cossos i relacions. Es donen les mans, se sostenen i es nuen per tal de traçar una partitura física d’interdependències i confiança mútua, d’acords i dissensos, desordres, equilibris... “Trama” és una proposta sobre el grup, les seves arestes i les seves derives.

Les entrades (12 € la general i 10 € la reduïda) es poden adquirir al web de La Temporada Lleida, a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre de la Llotja, l’Auditori Municipal Enric Granados i a l’Oficina de Turisme de Lleida.

Crítica

La crítica ha escrit sobre 'Trama':

“Una vertiginosa proposta.” La Vanguardia

"Una peça altament visual, que hipnotitza." Azucena Moya, Núvol

“Un gran embolic on la fluïdesa i el contacte són constants, permetent aparèixer entremig petites espurnes de risc pròpies del circ.” Jan Cabarrocas, Novaveu Recomana.cat

Roser López Espinosa

El treball coreogràfic de Roser López Espinosa es basa en la complicitat i el treball d’equip, que es donen la mà en un imaginari vital i ple de joc, de poètica refinada i un toc d’humor.

Ha treballat amb coreògrafs com Àngles Margarit, Cesc Gelabert, Pera Faura, Iago Pericot i el cineasta Isaki Lacuesta, i amb Kati Duck i Marta Reig Torres a Holanda.

Com a creadora ha obtingut diversos premis (The lizard’s skin rep el Primer Premi de Solos de Masdanza (2006), entre d’altres) i és regularment present a escenaris internacionals amb peces com Lowland, Novembre o Hand to hand. El 2017 crea la plaça de gran format L’estol per a la Producció Nacional de Dansa. És una coreògrafa invitada per companyies internacionals com Skanes Dansteater (Suècia), Conny Jansen Danst (Holanda), Zagreb Dance Company (Croàcia) i MiR Company (Alemanya), i col·laboradora de companyies de circ com Circ Pànic i Cie XY (França). És artista associada a La Caldera i artista resident al Mercat de les Flors 2018-20.

 

Mesures CoVID-19

Seguint la normativa sanitària vigent:

  • Aforament del 50%
  • Cal que es mantingui la distància de seguretat entre persones mentre esperen per entrar a l’auditori
  • Es recomana la compra online de les entrades
  • Es demana preparar les entrades en el dispositiu mòbil
  • Cal ocupar exclusivament la butaca assignada a l’entrada
  • Si les entrades no són numerades cal seguir les instruccions del personal de sala encarregat
  • La sortida de la sala es farà de manera esglaonada
  • Les sales s’obriran amb l’antelació necessària i caldrà seguir els protocols establerts a cada funció
  • No es permetrà l’accés a la sala un cop començat el concert
  • Cal evitar tocar objectes i utilitzar els lavabos