Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies “Una galaxia de luciérnagas” d’Aina Tur al Teatre de l’Escorxador aquest dissabte

“Una galaxia de luciérnagas” d’Aina Tur al Teatre de l’Escorxador aquest dissabte

“Una galaxia de luciérnagas” d’Aina Tur al Teatre de l’Escorxador aquest dissabte

“Una galaxia de luciérnagas” d’Aina Tur al Teatre de l’Escorxador aquest dissabte

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Una experiència violenta real transformada en un intens monòleg teatral, que es va estrenar al Temporada Alta de Girona l’any passat

En el marc de la programació de LaTemporada Lleida, aquest vespre també actua Marc Parrot que porta les seves “Ombres de Plata”

Aquest dissabte, 23 d’octubre, a les 20.00 hores, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull “Una galaxia de luciérnagas” en el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida.

Aquesta obra d’Aina Tur neix d’una experiència personal. Una història silenciada, un fet violent, que molesta, que si hagués pogut triar, no hauria passat mai. És la història també de les seves conseqüències, amb un record intacte que espera el moment d’escapar. Fa 22 anys, l’autora participava amb altres ciutadans espanyols en un projecte de cooperació internacional a Llatinoamèrica i va patir un assalt a mà armada. Aquella experiència traumàtica ara s’ha transformat en un monòleg teatral interpretat per Anna Alarcón, que no tan sols sublima l’experiència, sinó que també posa el focus en el fet d’haver nascut amb certs privilegis.

“Una galaxia de luciérnagas”, que es va estrenar al Temporada Alta de Girona l’any passat, és experiència violenta real transformada en un intens monòleg teatral.

El crític Marcos Ordóñez publicava aquest text sobre “Una galaxia de luciérnagas”: “Lo que realmente vale la pena es ver y escuchar a Anna Alarcón y leer el no menos estupendo texto de Aina Tur”. Llegiu l’article complet aquí

Marc Parrot porta a Lleida les seves “Ombres de Plata”

Aquest vespre, a les 20.00 hores, Marc Parrot actuarà al Teatre Municipal de l’Escorxador amb l’espectacle “Ombres de Plata”.

A “Ombres de Plata” es projecta una selecció de títols de Segundo de Chomón amb la música en directe de Marc Parrot. Però, atenció, no és ni “Parrot musicant Chomón”, ni “Chomón il·lustrant Parrot”. És un espectacle fet de cançons que expliquen les històries que s’amaguen entre els plecs dels decorats pintats dels films de Chomón.

Hi ha música que sembla perduda, buscant urgentment les seves imatges. D’altra banda, hi ha imatges que, orfes, empal·lideixen perquè no troben la seva música. I hi ha, finalment, músiques i imatges que, de manera casual, s’entrecreuen per a explosionar, complementar-se i esmicolar-se en espurnes de nous significats.

Enguany es recupera aquest espectacle per commemorar els 150 anys del naixement de Segundo de Chomón, de la mà de la Filmoteca de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.

Les entrades per ambdós espectacles i la resta de programació estan a la venda al web www.latemporadalleida.cat, a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, Teatre de la Llotja i Auditori Municipal Enric Granados i a l’oficina de Turisme de Lleida.