Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies 275 dibuixos participen en el XIX concurs de dibuix dels Reis Mags de Lleida

275 dibuixos participen en el XIX concurs de dibuix dels Reis Mags de Lleida

 

L’alcalde, Miquel Pueyo, es va referir a la màgia de la nit de Reis i de la cavalcada, una de les tradicions més arrelades a la ciutat, i al fet que els nens i les nenes ho expressin amb el dibuix

La XIX edició del concurs de dibuix dels Reigs Mags de Lleida, que promou l’entitat Res Non Verba amb la col·laboració de la Paeria, ha tingut una participació de 275 dibuixos, pintures i collages de nens i nenes de 5 centres educatius de la ciutat. El paer en cap, Miquel Pueyo, ses va referir a la màgia de la nit de Reis i de la cavalcada, que a Lleida és una de les tradicions més arrelades, i ha destacat que el concurs lliga: la condició de nens, que són el futur; la tradició dels Reis que es tramet de generació en generació, i la dimensió local a Lleida. Pueyo ha felicitat als i els participants i els ha animat a seguir dibuixant, que és una manera de mostrar la realitat, les històries pròpies i també els somnis.

L’acte de lliurament de premis va comptar amb el tinent d’alcalde Paco Cerdà i el regidor de Festes i Tradicions, Ignasi Amor, així com amb el president i vicepresident de l’Associació dels Reis Mags de Lleida, Enric Vicente i Pedro Pardo, respectivament, i el president de l’Associació Cultural Res Non Verba, Jaume Pastor, que han destacat la participació i la qualitat dels dibuixos presentats.

Els centres participants han estat el Centre d’Educació Especial l’Esperança, el CPC Santa Anna, l’escola Països Catalans, l’Escola ZER El Segrià de Llívia i l’escola Sta. Maria de Gardeny. Els premis han estat per a:

-Premi “Víctor Pérez-Pallarés”, adreçat als centres d’educació especial: 1r Premi per a Mireia Llaurad i accèssit per a Combe Faty (del Centre d’Educació Especial l’Esperança).

-Premi “Màrius Carretero” a 1a Categoria, adreçat a 1r i 2n de primària -de 6 a 8 anys-: 1r Premi per a Eva Aguilera, del CPC Santa Anna, i accèssit per a Aleix Gabriel, de l’Escola Països Catalans.

-Premi a la 2a Categoria, adreçat a 3r i 4t de primària -de 8 a 10 anys-: 1r Premi per a Adam Amrani, de l’Escola Santa Maria de Gardeny, i accèssit, per a Teo Santos, de l’escola ZER el Segrià de Llívia

-Premi “Escola Ermengol”, a la 3a categoria , adreçat a 5è i 6è de primària -de 10 a 12 anys-: 1r Premi per Asma Antar, de l’escola Santa Maria de Gardeny, i accèssit per a Jesús Jiménez, de l’escola Santa Maria de Gardeny.