Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "3a Ofrena. Un crit al cel" nova exposició de Jordi Vilarrubla, "Xut"

"3a Ofrena. Un crit al cel" nova exposició de Jordi Vilarrubla, "Xut"

Del 6 al 31 de març  

Sala d’Exposicions dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida

Rambla d’Aragó, 8.  Lleida. Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

Espai Galeria Cavallers 31·33 Carrer Cavallers, 31·33  Lleida 

Horari: dimarts i dimecres, de 17.30 a 20.30h; de dijous a dissabte, de 10.30 a 13.30 i de 17.30 a 20.30h

Del 6 al 12 de març

Taller de Jordi Vilarubla, “Xut”, situat a l' avinguda de Madrid, 48 Lleida. Horari: tots els dies, de 16 a 18h

Organitzen: Generalitat de Catalunya. Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Ajuntament de Lleida i Galeria Espai Cavallers 31·33

JORDI VILARRUBLA

Sota el títol 3a Ofrena. Un crit al cel, Jordi Vilarrubla realitza, durant el mes de març, dues exposicions simultànies que completen una trilogia i alhora mostren un fragment de la seva trajectòria.

En les dues mostres cal destacar les sèries de dibuixos, cartons i tot el material fotogràfic amb el què ha editat la pel·lícula que duu el mateix títol. Del conjunt de l'obra hi sobresurten reiteradament tres temes: maternitats, àngels i cares, a més de peces abstractes que trenquen amb tota possibilitat d'encasellar-les en un estereotip definit.

L'exposició es completa amb els treballs emplaçats en el seu taller on si pot apreciar l'obra negra figurativa a més de dues sèries de cartons, Cartons del Montseny i Cartons del Montsec. També en aquest mateix espai, el propi artista mostra els seus gravats i llibretes de manera personalitzada.

Jordi Vilarrubla, “Xut”, inicia la seva formació a l’Escola Municipal d’Art de Lleida, i on coneix, a artistes com Albert Bayona, Jordi Jové o Gregorio Iglesias. Amb aquest darrer, és amb qui fa una exposició conjunta a la galeria  Periferi-Art l'any 1991. Aquest mateix any, exposa en el marc de la 2ª Entrega, convocatòria organitzada per l'Ajuntament i l'Escola Municipal de Belles Arts que va ser un referent per als joves artistes del moment. L'any 1992 també forma part de la selecció de la 3ºEntrega i  col·labora de forma activa amb el Centre d'Art La Rectoria de Sant Pere de Vilamajor. En aquest centre esdevé artista resident i participa en exposicions com TransArt, 25 anys de Rectoria, i recentment una exposició de gravats.

La ciutat de Paris, també ha acollit una exposició individual seva a l' Adzak - Espace d'Art International (Musée Adzak), espai en el que ha estat artista resident des de 2010 al 2012 fent-hi successives mostres de la seva obra. També a Paris l'any 2010, realitza una performance a la plaça del Musée de Dreux amb la companyia Le Crayeurs.

A Lleida, el seguiment evolutiu del seu treball s'emmarca fonamentalment en tres exposicions, l'any 1998 l'exposició 1ª Ofrena. Mirant endins de la Sala Municipal d'Exposicions de Sant Joan. Al 2000, a la Sala Mercat del Pla amb el títol de El forat hi agrupa un conjunt d'obres de diverses tècniques. 2ª Ofrena. El nen vermell de dins, del 2008 a l'espai dels Serveis territorials de Cultura de la Generalitat de Lleida és la seva proposta més recent en aquesta ciutat.