Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies 5è Festival Internacional de Fado

5è Festival Internacional de Fado

Torna el fado més internacional!

Aquesta tardor torna el Festival Internacional de Fado, l'Interfado, aquesta cop en la seva cinquena edició. La setmana del 17 al 23 d'octubre gaudirem d'activitats artístiques i musicals amb el fado i la cultura portuguesa com a eix central.

FADO EM TRIO

Divendres 21 d'octubre, 22.30h. Cafè del Teatre. 15 € / Anticipada: 12 € Flora Miranda veu Bernardo Soares piano Ricardo Casaleiro vibràfon i percussió

Fado em Trio va néixer del desig d’explorar el llenguatge del Fado i la música popular portuguesa amb instruments poc convencionals. El fado és el punt de partida per a aquest projecte. Però escoltar fado com tots sabem? És una pregunta que tothom ha de respondre, íntimament, conforme vagi avançant el concert. És cert que la ‘Casa de Mariquinhas’ i ‘Barco Negro’ són part del repertori de Fado em Trio, però atenció, puristes – no espereu escoltar la versió convencional. Aquí ‘el fado’ és només el nom – la música sense límits i sense fronteres és l’objectiu que s’han proposat assolir.

 

DEUTSCHE FADO QUARTET

Dissabte 22 d'octubre. 22 h. Preu: 15 € / Anticipada: 12 €

Maria Carvalho (veu) António de Brito (veu/guitarra) Daniel Pircher (guitarra portuguesa) Benjamin Walbrodt (violoncel)

L'any 2004, Deutsche Fado Quartet, va ser un dels finalistes d'entre 80 grups de diferents països, al Premi Musical de les Cultures 'Musica Vitale'. Aquell mateix any, la RTP Internacional transmet a través d'Europa, un reportatge sobre el grup, gravat durant un concert a Berlín. Al gener de 2015 llancen el seu primer CD, titulat 'Amb aquesta veu', immediatament es presentat a RBB-Berlín.

El 2013 Deutsche Fado Quartet comença la seva col·laboració en un projecte de músiques del món que va tenir la presentació a l'Òpera Còmica de Berlín, a la vegada que continuen oferint concerts per tota Europa.

Ho organitza: Orfeó Lleidatà