Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "A mí no me escribió Tennessee Williams", Cia. Roberto G. Alonso

"A mí no me escribió Tennessee Williams", Cia. Roberto G. Alonso

la temporada Lleida

Dissabte, 20 de maig de 2017 – 18.30 h – Teatre Municipal de l’Escorxador

Durada: 1 h – Preu general: 14 € / reduït: 10 € - teatre

A mí no me escribió Tennessee Williams, Cia. Roberto G. Alonso

Direcció: Marc Rosich

Una autobiografia en forma de monòleg que narra la tragèdia d’una dona que viu arruïnada i sola sota un pont. L’espai d’exhibició serà ben particular i ajudarà a fer-nos creure com a real l’argument.

Aquest espectacle va tenir un èxit aclaparador a la darrera edició de FiraTàrrega. Des de llavors, fa funcions per tot Catalunya, les darreres, a Alcover i Salt, amb el públic dempeus als aplaudiments. Única funció a Lleida.

Una dona d'edat indefinida exposa les desil·lusions que l'han convertit en la persona que és ara i s'emmiralla en la desmesura de les heroïnes de Tennesee Williams o en les dives de la cançó. Rere les seves històries apareix una figura desnonada emocionalment i econòmicament que lluita per la supervivència amb les armes de la ficció. Una peça amb dramatúrgia de Marc Rosich, un dels més coneguts dramaturgs catalans actuals, que fa incursions en la dansa, el teatre gestual, el text clàssic, el playback, la cançó en directe i la performance, buscant la proximitat amb el públic en un escenari no convencional.

La nostra protagonista deixa entrar el públic a seva actual residència, a la intempèrie, sota un pont. Fins allà s'ha traslladat després d'haver estat desnonada de casa pel banc. Només s'ha endut alguns dels vestits del seu fornit armari, que al seu dia va arrossegar fins al pont amb el carret de la compra que va prendre prestat l'última vegada que va visitar un supermercat. No ens relata la seva història de manera directa, sinó que utilitza els subterfugis de la ficció, canvi de vestuari rere canvi de vestuari, per explicar-nos la persona en què s'ha convertit.

Marc Rosich, autor del text i director de la peça, és dramaturg, escriptor, traductor i professor. Un dels dramaturgs més prolífics actualment a l’escena catalana. Al Teatre Nacional de Catalunya s'han pogut veure diverses adaptacions dramàtiques seves de material narratiu: Mequinensa, a partir de l'obra de Jesús Moncada (Dir. Xicu Masó, 2012); la producció lleidatana Pedra de tartera de Maria Barbal (Dir. Lurdes Barba, 2011) i juntament amb Rafel Duran, Mort de dama, de Llorenç Villalonga (Premi Escènica 2010 a la Millor adaptació).

Col·laborador a la dramatúrgia habitual de Calixto Bieito en espectacles com: Camino Real de Tennessee Williams; Forests, a partir de diferents peces deShakespeare; El gran teatro del mundo de Calderón; Voices, a modern passion; Don Carlos de Friedrich Schiller; Tirant lo Blanc de Joanot Martorell i Plataforma de Michel Houellebecq.

Altres dramatúrgies que ha signat són la versió de Hedda Gabler d'Ibsen dirigida per David Selvas al Teatre Lliure, i Falstaff, a partir d'Enric IV de Shakespeare, amb el director Andrés Lima al Centro Dramático Nacional de Madrid.

 

 

Per a més informació:

Teatre Municipal de l’Escorxador

C. Lluís Companys s/n 25003 Lleida

Tel. 973 279 356 teatre@paeria.cat

Segueix-nos al webFacebook i Twitter

i ara també a latemporadalleida.cat