Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Alba Ventura i l'OJC s'uneixen per interpretar Beethoven

Alba Ventura i l'OJC s'uneixen per interpretar Beethoven


L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida inicia el seu cicle de concerts de temporada dins de la temporada de tardor a l’Auditori Municipal Enric Granados

El proper diumenge, 15 d'octubre a les 19 h, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida interpretarà Beethoven amb la pianista Alba Ventura.
La gran pianista catalana s’unirà  a l’OJC sota  la batuta d’Alfons Reverté per interpretar el Concert per a piano i orquestra núm. 1 del gran compositor alemany i la Simfonia núm. 3 de Franz Schubert.
Schubert va escriure l’obertura de la Tercera Sinfonia el 24 de maig de 1815 y, després d’un impàs, la va acabar entre l’11 i el 19 de juliol. L’estrena de la simfonia completa va tenir lloc a Londres, sota la direcció d’August Manns, el 19 de febrer de 1881.

Alba Ventura, piano

Nascuda a Barcelona, l’Alba va realitzar el seu debut com a solista a l’edat de 13 anys amb l’Orquestra de Cadaqués i  Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Des de’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha parat de crèixer amb invitacions dels millors auditoris europeus com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields de Londres, Concertgebouw d’Amsterdamm, Musikverein de Viena, Cité de la Musique de París, Laesizhalle d’Hamburg, Köln Philharmonie, Bozar de Brussel·les i la Sala Svetlanovsky de Moscú , actuant també, a més de les principals sales espanyoles, en l’Auditorio Mario Laserna de Bogotà i en l’Auckland Town Hall de Nova Zelanda. Ha estat dirigida per personalitats com G. Antonini, H. Griffiths, M. Harth-Bedoya, C. Hogwood, S. Mas, J. Pons, E. Oué, A. Ros Marbà i T. Vasary, i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra, com la Philarmonia Orchestra, Hallé Orchestra, London Mozart


Players, Orquestra Filarmònica Nacional d’Hongria, la Simfònica Nacional Txeca, les principals orquestres espanyoles i els quartets Brodsky, Takacs i Casals.
Al 2014 es va presentar amb gran èxit en gira per la Xina, oferint recitals en importants sales de Shanghai, Pekin i Guangzhou, any on també va viatjar als Estats Units convidada per la Societat Chopin de Connecticut per una gira de recitals.

Va iniciar els seus estudis amb Sílvia Llanas i posteriorment ingressa a l’Acadèmia Marshall on estudia amb Carlota Garriga i rep classes magistrals d’Alicia de Larrocha. Als onze anys se li concedeix una beca per estudiar amb Dimitri Bashkirov a l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Després d’una audició a Berlín, Vladimir Ashkenazy es fa càrrec del seu desenvolupament musical passant a ser el seu tutor i organitza els seus estudis amb la professora Irina Zaritskaya a la Purcell Scholl del Regne Unit i posteriorment al Royal College Of Music. Ha rebut classes magistrals de Nikita Magalof, Maria Joao Pires i Radu Lupu. Va guanyar les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT).

En la temporada 2009-2010 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Hall Organisation). Recentment li ha estat atorgat el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona. Els seus darrers treballs discogràfics estan dedicats a Rachmaninov i als Études (des de Czerny a Rautavaara) i han tingut gran acollida per part del públic i la crítica.

Alba Ventura és professora titular al Conservatori Superior de Música del Liceu.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida continuarà el seu cicle de concerts el 12 de Novembre amb Névoa que interpretarà Fados i l’OJC clourà el seu cicle de concerts el 16 de desembre amb el concert dirigit pel prestigiós director Victor Pablo Perez.

El preu de les entrades és 12 € i la reduïda: 10 € i els amics de l’OJC: 6 € Podeu comprar les vostres entrades a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h i mitjançant el lloc web www.auditorienricgranados.cat

El públic pot adquirir l’abonament dels tres concerts per 15 €. Aquest abonament OJC es pot comprar a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h fins el dimecres, 11 d’octubre.