Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Arriba la Nit Europea de la Recerca 2020 a Lleida

Arriba la Nit Europea de la Recerca 2020 a Lleida

Arriba la Nit Europea de la Recerca 2020 a Lleida

Nit de la Recerca (edició de 2019)

 

El divendres 27 de novembre a la tarda tindrà lloc una nova edició de la Nit de la Recerca.

Es tracta d'un projecte europeu per promocionar i difondre la investigació i els centres de recerca, donar a conèixer l'impacte dels projectes científics en la vida diària i fer partícip a la ciutadania, creant espais per descobrir disciplines científiques en un entorn lúdic. Impulsat per la Comissió Europea, a Lleida està organitzat per la Universitat de Lleida, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida i altres institucions.


Habitualment se celebrava l'últim divendres de setembre, però la situació actual de pandèmia global l'ha ajornat fins el dia 27 de novembre, coincidint amb la Setmana de la Ciència. En aquesta edició, les activitats tindran totes format online. Es realitzaran xerrades i tallers online de diferents temàtiques de l’àmbit de la ciència, com ciències socials i humanitats, dret, filologia, enginyeria, energia, materials, sostenibilitat, agroalimentària, ciència animal i medicina, i per a totes les edats. Per exemple, aquest divendres hi hauran activitats sobre consum energètic, genètica, canvi climàtic i dret. Des de casa, els assistents es podran sentir científics per un dia i conèixer tota la recerca que s’està duent a terme a Lleida.
Podeu veure tot el programa i les inscripcions al web
En altres edicions la Nit de la Recerca tenia el seu centre àlgid al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida, amb extensions als centres de recerca IRB Lleida, IRTA i altres institucions del Parc Científic de Gardeny. S'oferien xerrades i tallers presencials i visites als laboratoris, juntament amb visites guiades temàtiques als museus i centres expositius de la ciutat, com ara el Museu de Lleida o el Museu de l'Aigua. Aquest any les activitats s'ofereixen totes de forma virtual.

Museu de l'Aigua de Lleida
Regidoria de Ciutat i Cultura
museuaigua@paeria.cat
Tel.: 973 211 992 · ext. 6702
Av. Miquel Batllori, 52, 25001 - Lleida