Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Avui s'inicia la setmana cultural a Lleida amb els Premis Literaris 2019

Avui s'inicia la setmana cultural a Lleida amb els Premis Literaris 2019

Avui, dimarts es presenten les obres guanyadores de l’edició passada i dimecres es farà un debat per repensar Lleida des de la cultura. Divendres hi haurà la Gala de lliurament de premis a l’Auditori Municipal, amb l’espectacle “Llach Poeta”

Els guardons d’assaig i poesia pretenen impulsar la creació dels autors, ser una plataforma per donar a conèixer la seva obra i facilitar la publicació final

Lleida es vesteix de gala aquesta setmana amb la celebració del lliurament dels Premis Literaris 2019. Divendres tindrà lloc la gala en què es guardonaran els autors/es premiats d’aquesta edició. A més s’han recuperat per a aquesta setmana les activitats entorn a la cultura i la literatura.

La Paeria i la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, organitza els Premis Literaris Lleida, que enguany arriben a la 36a edició del Premi d’assaig Josep Vallverdú i la 24a del Premi de poesia Màrius Torres. Els guardons tenen l’objectiu d’impulsar la creació dels autors i ser una plataforma útil per donar a conèixer la seva obra. Alhora, es facilita al publicació final perquè arribi als lectors. El dos premis estan batejats amb els noms de dos autors de prestigi de la literatura catalana generada des de Lleida i compten amb jurats formats per intel·lectuals i professionals de renom del país. Els premis es convoquen anualment i són atorgats públicament al mes de novembre.

Presentació pública de les obres guanyadores dels Premis Literaris Lleida 2018

 

Dimarts, 12 de novembre

A les 19 h. al Cafè del Teatre de l’Escorxador (gratuït)
“Atles d’aigua i pedra” de Josep Ballester Roca, 35è Premi d’assaig Josep Vallverdú, i “Emboscada”, d’Amadeu Vidal i Bonafont, 23è Premi de poesia Màrius Torres. Les obres estan editades per Pagès Editors.


Debat “Repensem Lleida des de la cultura”

Dimecres, 13 de novembre

Ales 19 h, a la sala 2 del Teatre municipal de l’Escorxador (gratuït – entrada limitada a l’aforament de la sala)

A càrrec dels periodistes Joana Bonet i Lluís Foix, i de l’escriptor Francesc Serés, i moderat per la periodista Anna Sàez.


Gala Pública de concessió dels Premis Literaris de Lleida 2019

Divendres, 15 de novembre

A les 19 h, a la sala 1 de l’Auditori Municipal Enric Granados (gratuït – entrada limitada a l’aforament a la sala)

36è Premi d’assaig Josep Vallverdú i 24è Premi de poesia Màrius Torres.

Conduïda pel periodista i escriptor, Martí Gironell.

Amb l’espectacle “Llach Poeta”, interpretat per l’actor Joan Berlanga i el pianista Albert Flores.