Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Barcellona alla Moda", espectacle de dansa, música i teatre del Tricentenari de 1714

"Barcellona alla Moda", espectacle de dansa, música i teatre del Tricentenari de 1714

El dissabte, 8 de novembre a les 20.30 h l’Auditori acollirà  l’espectacle de dansa, música i Teatre Barcellona alla Moda. Aquest espectacle està centrat en els fets històric del Tricentenari de 1714.

Hi intervindrà la soprano, Maria Hinojosa, l’acotr Elies Barberà, Barroc Ballet, Vespres d’Arnadí, Dani Espasa, clave i direcció musical i sota la dirección de Josep Lluís Guardiola.
Barcellona alla Moda és un espectacle de música, dansa i teatre que recrea l'època en què Barcelona va tornar a tenir cort reial. Basat en anècdotes i fets històrics que reflecteixen l'emprempta artística que deixà el curt regnat de Carles d'Àustria a Catalunya.

Maria Hinojosa, Soprano 

Maria Hinojosa s’ha consolidat com una de les ar­tistes més prestigioses, ho demostra la seva inten­sa activitat als principals festivals i sales d’Europa i d’Amèrica, interpretant rols del repertori barroc, clàssic i contemporani.

Elies Barberà, Actor (Llibert) 

Llicenciat en Filosofia, i en Art Dramàtic. Com a narrador publicà Quaranta contes breus i un llarguíssim poema d’amor (2000), i com a poeta ha publicat Mata-rates (i altres vicis) (2003), Equilibrista (2004), Zoo (2006), Aixàtiva, Aixàtiva (2008) i Allà on les grues nien (2009). Com a actor, ha participat, en Phöebon i El Gran Paulo de Tadeus Calinca; Contes estigis o el cabaret dels morts d’Albert Mestres (2004); La torna de la torna (2005) direcció d’Albert Boadella, entre d’altres.

Teresa Alves, ballarina i directora de Barroc Ballet 

Començà ballet clàssic a l’escola «Joan Magrinyà» i va realitzar estudis musicals al Conservatori Supe­rior de Música de Barcelona. Actualment dirigeix la companyia Barroc Ballet i col·labora en projectes a l’estranger com a intèrpret i coreògrafa. També im­parteix classes regulars de dansa barroca i de ballet a l’Escola Luthier Música i Dansa de Barcelona.

BARROC BALLET

Fundada l’any 2007 coincidint amb la creació de l’espectacle «La Danserie de l’Arxiduc». La compa­nyia pretén reconstituir la Belle Danse, l’estil de dansa impulsat per Luis XIV que es va ballar a les corts europees des de finals del segle XVII a mitjans del XVIII i del qual avui dia disposem d’un extens re­pertori. Barroc Ballet centra el seu interès tant en la reconstrucció de coreografies d’aquest període com en la creació i posada en escena de noves danses inspirades en l’estil i els procediments barrocs.

Dani Espasa, clavicèmbal i direcció

A més d’una brillat carrera com a pianista, i direc­tor musical de Maria del Mar Bonet, ha estudiat clavicèmbal i baix continu a l’Esmuc, amb Béatrice Martin, i música de cambra amb J. Savall, P. Me­melsdorff, J. P. Canhiac i M. Kraemer. També ha estudiat Pierre Hantaï i Olivier Beaumont.

Des del 2003 és pianista i clavecinista col.labora­dor de l’Orquesta Simfònica de Barcelona i Naci­onal de Catalunya (OBC) i ha col·laborat amb els grups de Jordi Savall, així com La Caravaggia, Mala Punica i també com a solista.

VESPRES D’ARNADÍ

Vespres d’Arnadí és un grup creat el 2005 sota la direcció de Dani Espasa i Pere Saragossa que està especialitzat en la interpretació del repertori barroc amb instruments d’època. Entre les seves actuacions destaquen les realitzades al Festivals Via Stellae, Cidade de Lugo, Peralada, Torroella de Montgrí, Ciclo de Cantatas de Madrid, Auditori Nacional de Catalunya, entre d’altres. Ha enregis­trat CDs dedicats a Charles Desmazures i Josep Mir i Llussà. El tercer disc apareixerà al 2015, i es­tarà dedicat a Anna Maria Strada del Pò, soprano favorita de Handel, que serà presentat al Festival Handel de Halle.

 

Venda d’entrades: de dilluns a divendres, de 17:30 a 20:30 h i també es poden adquirir mitjançant el lloc web de l’Auditori on trobareu tota la informació dels nostres concerts. www.auditorienricgranados.cat