Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Bitó Produccions, productora de Relato de un náufrago, ha suspès la gira de l’espectacle, que havia d’arribar el 27 de maig a Lleida, per motius de salut d’un dels actors, Emilio Gutiérrez Caba.

Bitó Produccions, productora de Relato de un náufrago, ha suspès la gira de l’espectacle, que havia d’arribar el 27 de maig a Lleida, per motius de salut d’un dels actors, Emilio Gutiérrez Caba.

la temporada Lleida

 

La productora no ha estat a temps de buscar un substitut de la qualitat d’aquest intèrpret, ja que la gira començava després de pocs dies que l’actor rebés l’informe mèdic de la seua indisposició.

El Teatre Municipal de l’Escorxador, ha comunicat la suspensió de l’espectacle a les persones que ja n’havien comprat entrades i n’ha retornat els imports.

En el seu lloc, s’exhibirà Fuenteovejuna, un clàssic de Lope de Vega actualitzat per la jove companyia Obskené i pel qual ha rebut nombrosos premis:

 

Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas

Cia. Obskené

Dissabte, 27 de maig de 2017

20.30 h – Teatre Municipal de l’Escorxador

1 h – 14 € / 10 € - teatre en castellà

 

Fuenteovejuna surt al carrer per actualitzar i presentar en clau contemporània el clàssic de Lope de Vega. El públic s’asseu a l’aire lliure, en disposició circular. Fer teatre més enllà de les barreres arquitectòniques dels edificis teatrals, a la plaça, com a lloc de trobada perquè s’hi produeixi l’art de presentar una història clàssica amb la nostra mirada.
Aquesta és la història del famós poble que, cansat de les atrocitats d’un comendador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i finalment matar l’opressor. Mentre se succeeix l’acció, els actors comenten i opinen sobre aquest fet en concret, basat en una situació real (Chronica de Rades del segle XVI) en què Lope es va inspirar.

 

“Encontrarse cara a cara con el furor que habita en el lado más insconsciente y salvaje del teatro, siempre es una experiencia que merece la pena vivir.”

Ramón R. R., El crisol de Ciudad Real, 26-7-2013

 

Premi Max Millor Adaptació Teatral 2015

Premi Millor Espectacle Festival Almagro Off 2013

Premi a Millor Espectacle del Festival Internacional de Teatro de Oropesa de Toledo 2013

Premi a Millor Espectacle de l’Off de carrer de Saragossa 2013

Finalista a Millor Espectacle revelació als MAX 2015

Nominat a millor producció privada als MAX 2015

 

Direcció: Ricard Soler i Mallol

Intèrprets: Andrea Madrid, Queralt Casasayas, David Menéndez, Guillem Gefaell, Marc Naya, Martí Salvat, Marc Pujol, Rosa Serra, Ilona Muñoz, Sergi Torrecilla, Xavi Torra, Marc Rius, Toni Mas

Producció: Companyia Obskené

Dramatúrgia: Anna Maria Ricart

Escenografia: Adrià Pinar Marcó

Asesorament de moviment: Marta Hervás

 

La companyia

 

La companyia Obskené fundada per Constanza Aguirre, Judith Pujol i Ricard Soler a mitjans de 2008 amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors: la creació es basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques.

Fugen de la preeminència del text, de l’actor o del director, per entendre les arts escèniques com a un autèntic treball en equip des del principi del procès creatiu on cadascú treballa des de la seua especialitat per a la col·lectivitat.

Obskené fa referència a allò obscè, paraula que en la seua arrel grega significa fora (ob-) d’escena (-scè). La companyia Obskené vol mostrar a escena allò que fins ara s’ha amagat darrere del teló de fons. Busquen una creació obscena i descarada.

 

 

Teatre Municipal de l’Escorxador

C. Lluís Companys s/n 25003 Lleida

Tel. 973 279 356 teatre@paeria.cat

Segueix-nos al webFacebook i Twitter

i ara també a latemporadalleida.cat