Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Campanya d’impuls al Cens d’Artistes i la Professionalització de Catalunya

Campanya d’impuls al Cens d’Artistes i la Professionalització de Catalunya

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

 

El Centre d’Art la Panera ha acollit la presentació d’aquesta iniciativa que té l’objectiu de fomentar la inscripció de creadors i creadores culturals que viuen i treballen a Catalunya

Posteriorment, s’ha celebrat un debat al voltant d’aquesta temàtica

El Centre d’Art La Panera ha acollit l’acte de presentació del Cens d’Artistes i la Professionalització de Catalunya que ha anat a càrrec del director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives; el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, i la vicepresidenta del CoNCA, Margarida Troguet.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), juntament amb les associacions de professionals del sector cultural han iniciat una campanya d’impuls al Cens d’artistes de Catalunya amb l’objectiu de fomentar-ne la inscripció de creadors i creadores culturals que viuen i treballen a Catalunya.

El Cens d’artistes de Catalunya es va posar en marxa el desembre del 2020, en compliment d’un mandat llargament reivindicat per les associacions professionals dels diferents àmbits creatius (arts visuals i plàstiques, disseny, il·lustració, música, arts escèniques, literatura, audiovisuals i cinema i videojocs).

Es tracta d’una eina pionera que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l’Estatut de l’Artista, amb un treball exhaustiu de diagnosi i avaluació a partir del qual millorin les condicions professionals d’artistes i professionals de la cultura i les polítiques adreçades al sector.

Abans de la presentació s’ha presentat una proposta dels estudis Rawscenography, de Maria Monseny, i Archicookture d’Alexa Trilla, que s’han unit per oferir l'enquesta comestible del projecte Espai reservat. En aquesta ocasió, plantegen a les visitants interrogants al voltant del Cens d'artistes de Catalunya, el seu context i el seu interès, que les assistents a la trobada podran respondre.

Posteriorment, s’ha celebrat un debat sobre “La professionalització dels artistes i creadors” amb la participació de Jordi Antas, comissari independent i coordinador del projecte Javelina a La Panera; Javier de Castro, crític musical; Cristina Garcia, presidenta de l’Associació professional de teatre per a tots els públics; Antoni Tolmos, pianista i compositor, i Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA, comissària independent de les arts en viu.

Aquest acte ha comptat amb la col·laboració de Plusfresc.