Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Cançons Populars dels Pirineus", El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados dedica el seu concert a Lluís Virgili i Farrà.

"Cançons Populars dels Pirineus", El Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados dedica el seu concert a Lluís Virgili i Farrà.

Cicle Coral Antoni Pujol

El proper dissabte 2 de juny a les 20 h a l'Auditori municipal Enric Granados

Anaïs Oliveras, soprano / Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados / Conjunt instrumental de música antiga / Xavier Puig, director

Santi Mirón, viola de gamba / Joan Izquierdo, flauta de bec / Rafael Bonavita, tiorba i guitarra barroca / Oriol Casadevall, violone / Marc Clos, percussions

Cançons Populars dels Pirineus és un nou projecte de recuperació de la cançó popular pirinenca, a partir de la documentació de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (1920-1936), encarregant-ne una reelaboració als millors compositors actuals per a cor i conjunt instrumental de música antiga. És una coproducció del Cor de Cambra de l’Auditori de Lleida i el Festival de Música Antiga dels Pirineus per tal de donar vida a les cançons populars dels nostres avant-passats i recuperar aquella tradició oral perduda. I també una invitació als compositors actuals a treballar en la temàtica popular. El resultat és un magnífic recull de cançons, un ric ventall de tonades modals que constitueix una autèntica crònica social del seu temps, i alhora una mostra de la creativitats dels nostres dies.

Mentre preparàvem aquest recull s’esdevingué la mort d’en Lluís Virgili i Farrà, personalitat musical lleidatana que desenvolupà una intensa tasca per al cant coral de les Terres de Lleida i marcà tota una generació de corals i directors formats en els Cursos Internacionals. Tots en som deutors i hereus des d’algun punt de vista, i crèiem necessari un acte de record i agraïment. La seva devoció per la cançó popular i pel Pirineu, amb el viu record de les colònies estivals a Tírvia, ens van fer pensar en la idoneïtat de dedicar-li aquest programa. Tradició, modernitat, treball, tenacitat, entusiasme, compromís amb el territori... són valors del seu mestratge i un exemple per als qui estimem la música, el cant coral i aquest petit -però ric- país.

 

Entrada: 13 €               Reduïda: 11 €

Podeu comprar les vostres entrades de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h a la taquilla de l’Auditori, al lloc web de l’Auditori i al lloc web de la temporada.

 

Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados

Creat l’octubre de 1997, du a terme una intensa tasca de difusió de la música simfonicocoral. Ha interpretat, entre d’altres, la Simfonia núm. 8 de Mahler, Lobgesang de Mendelssohn, la Simfonia núm. 9 de Beethoven i la Passió segons sant Mateu de Bach. El 2007 va participar en el cicle Corals a l’Auditori de Barcelona i al Festival (A)phònica de Banyoles i va estrenar el Cant de les estrelles d’Enric Granados. El 2008 va tornar Berlín amb la Gran Missa de Mozart a la Konzerthaus. Ha ofert concerts en solitari i amb formacions com Lieder Càmera, Cor Sant Esteve de Vila-seca, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orfeó Català, Coral Càrmina, Cor Madrigal i Cor de la Berliner Bach Akademie. El febrer de 2016 va estrenar una versió semiescenificada del drama líric de Granados Follet, amb l’orquestra de Cadaqués i també han participat en la recuperació de l’òpera Gaziel i Picarol. Des de la seva creació, el cor va ser dirigit pel mestre Manuel Valdivieso assistit per Antoni Pujol. També l’han dirigit Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Casas, Mireia Barrera, Edmon Colomer, Jordi Mora, Salvador Mas, Franz-Paul Decker, Heribert Breuer i Jaime Martín. A partir de la temporada 2002-2003, n’és el director Xavier Puig Ortiz. El cor participa activament en la programació de l’Auditori Municipal Enric Granados.