Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Carles Porta obre la seva “casa infinita” al Museu d’Art Jaume Morera

Carles Porta obre la seva “casa infinita” al Museu d’Art Jaume Morera

Carles Porta obre la seva “casa infinita” al Museu d’Art Jaume Morera

Carles Porta obre a partir d’aquest dimecres la seva “casa infinita” al Museu d’Art Jaume Morera

REGIDORIA DE CIUTAT I CULTURA

Una mostra que il·lustra els darrers trenta anys de la seva professió, destacant diversos projectes que recorren la seva trajectòria amb especial èmfasi als seus treballs vinculats a la imatge d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya

Carles Porta obre a partir d’aquest dimecres la seva “casa infinita” al Museu d’Art Jaume Morera. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, i el director de l’equipament museístic, Jesús Navarro, han acompanyat l’artista en la inauguració d’aquesta exposició que il·lustra els darrers trenta anys de la seva professió, destacant diversos projectes que recorren la seva trajectòria amb especial èmfasi als seus treballs vinculats a la imatge d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

El paer en cap ha destacat que “aquesta exposició per a tots els que estimem la cultura, l’art i Lleida esdevé molt especial, perquè és tot un reconeixement a la seva dilatada obra com a il·lustrador i dissenyador gràfic i, també, pel seu paper rellevant en el desenvolupament i evolució de l’Animac”.

Jesús Navarro ha explicat la relació de l’artista amb Lleida i, especialment, amb el Museu Morera i que ara aquesta exposició tanca el cercle.

Al fil d’això, el mateix Carles Porta ha posat de relleu que “era un bon moment per tancar aquest cercle. M’he dedicat en cos i ànima a l’Animac i ara havia arribat el moment de tenir temps per desenvolupar altres projectes”.

L'exposició "La casa infinita", comissariada per Jordi Antas, es podrà visitar fins al 31 de maig.

Carles Porta, artista amb un estil inconfusible

Carles Porta (Madrid, 1963) és artista, dibuixant, dissenyador i creador d’un univers visual i conceptual amb un estil particularment inconfusible, i desplega la seva feina tant en treballs basats en la il·lustració i el cinema d’animació com en altres projectes multidisciplinaris.

Com a artista lleidatà, i en el marc de la seva recent incorporació a la Col·lecció del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, presenta una exposició en què concentra el seu treball de manera àmplia i des de diferents facetes de la seva trajectòria.

Des d’un tractament gràfic i centrat en el dibuix, Porta estableix en tots els seus treballs una atmosfera que perfila diversos conceptes: la imatge de l’acció, el dibuix expandit i un interès central per la producció cinematogràfica.

Unes atmosferes que en bona part traspassen les fronteres de la pràctica del dibuix i el cinema mitjançant geografies sorprenents, paisatges fantàstics i personatges enigmàtics.

Sota el títol “La casa infinita”, la mostra es desplega en l’espai expositiu a manera coral, establint un diàleg entre diferents produccions que il·lustren els darrers trenta anys de la seva professió. Destaquen, d’una banda, els seus treballs vinculats a la imatge de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació Animac, que han acabat esdevenint un tret distintiu del certamen, i, de l’altra, diversos projectes i treballs que suposen un recorregut per la trajectòria de l’artista i que aborden diversos camps d’interès vinculats a les diferents maneres que té d’entendre el dibuix, la poesia, el cinema, la il·lustració o el disseny gràfic.