Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Carles Trepat ret Homenatge a Granados i Llobet amb "100 anys d'un viatge"

Carles Trepat ret Homenatge a Granados i Llobet amb "100 anys d'un viatge"

El prestigiós guitarrista lleidatà Carles Trepat es suma als concerts dedicats a Enric Granados que l’Auditori Municipal Enric Granados ha programat durant la temporada hivern-primavera 2016.

 

Granados-Llobet: 100 anys d’un viatge

Carles Trepat, guitarra

Divendres 8 d'abril. Sala 2. Auditori Municipal Enric Granados. Preu: 12 € / 10 €

Amb motiu de l’estrena mundial de l’òpera Goyescas, Enric Granados va estar a Nova York més de tres mesos. Goyescas es va estrenar el 26 de gener de 1916 al Metropolitan Opera House i Granados va poder gaudir de l’èxit aconseguit, en companyia de nombrosos amics, entre els quals es trobaven Pau CasalsPaquita Madriguera. Deu dies abans, en el Princess Theatre, també s’havia produït una estrena singular: per primera vegada Granados era interpretat a la guitarra en concert públic i Miquel Llobet n’havia estat l’artífex. L’obra escollida fou la cèlebre Danza española núm. 5 (Andaluza).

Fa exactament cent anys Miquel Llobet i Enric Granados van coincidir en un vaixell camí de Nova York i d’una aventura artística comuna. En aquells anys Llobet va transcriure per a guitarra obres del compositor lleidatà i és fàcil que al voltant d’aquestes obres giressin moltes de les converses en les llargues hores perdudes de navegació. Malauradament, en el viatge de tornada, Granados va morir en el naufragi del vaixell que el duia a Catalunya. En el centenari de la seva mort i en l’any de commemoració d’aquesta efemèride, l’Auditori Municipal Enric Granados us presenta una de les propostes més interessants de la temporada dins de la temporada hivern-primavera 2016.

Carles Trepat és considerat un dels més preuats guitarristes a nivell mundial en l’àmbit de la guitarra clàssica. Únic pel seu sincer compromís, és un destacat músic sobri i elegant, acurat en l’execució musical que tant captiva i entusiasma el públic. Investigador incansable en el món de la guitarra, interpretant molts dels seus concerts amb les cèlebres i històriques guitarres Torres, amb les que ha enregistrat nombrosos treballs discogràfics.

Les entrades es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori Enric Granados, de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 ( dues hores abans del  concert). I també es poden adquirir per internet mitjançant el lloc web: www.auditorienrigranados.cat El preu de les entrades és 12 € i la reduïda 10 €.