Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Circuit Folc" al Cafè del Teatre aquest cap de setmana

"Circuit Folc" al Cafè del Teatre aquest cap de setmana

INXA IMPRO QUARTET

Divendres, 16 de gener, a les 22.30 h. Preu: 5€ (Abonament 3 dies: 15 €)

Manu Sabaté, gralla. Marc Figuerola, guitarra. Arnau Obiols, bateria. Joan Tomàs, contrabaix.

Liderat pel graller Manu Sabaté, Inxa Impro Quartet és un quartet únic que suposa una innovació de la música tradicional i dels seus gèneres de ball a partir de la improvisació. L’essència del jazz i les sonoritats d’arrel s’entrecreuen al so de la gralla. Kind of trad és el seu segon treball discogràfic, i és el premi del seu triomf al Concurs Sons de la Mediterrània.

Guanyadors de la sisena edició del concurs Sons de la Mediterrània, Inxa Impro Quartet és un projecte liderrat pel graller Manu Sabaté que combina els patrons del ball folk amb la fantasia i improvisació del jazz. La proposta és doblement interessant, tant pel gènere musical com per l’instrument utilitzat. El quartet explora la improvisació a partir de la música tradicional, reinventant-la i descobrint-ne noves possibilitats, i això ho fa amb la gralla, un instrument d’enormes possibilitats que el quartet reivindica per la noblesa musical i pel seu ampli registre. Inxa Impro Quartet presentarà les cançons del disc 2 - Kind of Trad, una apassionant gravació que renova la música d’arrel i en dignifica els instruments. Es tracta d’una proposta valenta i interessant, que a més de Sabaté incorporà excel·lents col·legues musicals: Marc Figuerola a la guitarra, Joan Tomàs al contrabaix i Arnau Obiols a la bateria.

 

TOTI SOLER

Dissabte, 17 de gener a les 22.30 h. Preu: 10 € (Abonament 3 dies: 15 €)

Investigador de les sis cordes, Toti Soler sintonitza amb el jazz, la música clàssica i la cançó, en uns recital on la poesia musicada també tindrà el seu protagonisme. Gran entre els grans, els concerts del prestigiós geni de les sis cordes demanen ser escoltats amb la mateixa sensibilitat amb què ell interpreta les seves cançons en un recorregut per diferents sales del país.

És un dels màxims exponents i referents de la cançó popular i de la guitarra catalana. Toti Soler recuperarà per al Circuit Folc els temes del seu reconegut àlbum Lydda (El Paso Records), enregistrat i editat originalment a Suïssa el 1994 i premiat amb el Disc Català de l’Any 1995. Va ser publicat el 1999 a Catalunya a càrrec de To / K. Industria Cultural, i ara es reeditarà de nou i centrarà el gruix de la nova gira de recitals del guitarrista. A més, Soler també interpretarà alguna altra cançó no publicada i temes inèdits per fer encara més atractiu un concert amb la guitarra com a protagonista. Investigador de les sis cordes, Toti Soler sintonitza amb el jazz, la música clàssica i la cançó, en uns recitals on la poesia musicada també tindrà el seu protagonisme. Gran entre els grans, els concerts del prestigiós geni de les sis cordes demana ser escoltat amb la mateixa sensibilitat que ell interpreta les seves cançons en un recorregut per diferents sales del país.

 

TONI XUCLÀ I GEMMA HUMET

Diumenge, 18 de gener, a les 20.30 h. Preu: 5€ (Abonament 3 dies: 15 €)

Per aquest concert s’han unit una de les veus més commovedores del panorama actual, la de Gemma Humet, amb la guitarra i les composicions de Toni Xuclà. Amb el seu espectacle "Amb la música ho escoltaries potser millor", es van trobar per commemorar l’Any Espriu, i continuen junts incorporant noves cançons i més poemes d'Espriu, Rosselló-Porcel, Carles Riba i Pere Quart.

La veu emergent de la vallesana Gemma Humet sedueix des del primer moment, i si hi afegim la prestigiosa guitarra de tot un mestre veterà com Toni Xuclà, la combinació és realment fascinant. El duet presentarà les cançons del seu disc d’homentage a Salvador Espriu, Amb música ho escoltaries potser millor (Picap 2013), un reconeixement al poeta en l’any de celebracions del centenari del seu naixement. Per completar el recital, Humet i Xuclà musicaran poemes de Bartomeu Roselló-Pòrcel, Carles Riba i Pere Quart, entre altres. Elogiat per la crítica i el públic, l’espectacle ha estat el punt de partida d’una col·laboració entre la cantant i el guitarrista que ha tingut continuïtat en el nou disc de Toni Xuclà, Una terra sense mapa (Picap, 2014), on també col·labora Gemma Humet, i en el que serà el debut en solitari de la neboda del cantautor Joan Baptista Humet, previst per al 2015. Aquesta ha estat un de les temporades més productives de Xuclà, que ha guanyat el premi Miquel Martí i Pol, del certamen Terra i Cultura, amb la cançó “Aquesta pau és meva” interpretada amb Humet, i el Premi Enderrock com a millor productor musical de l’any.