Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Com cada Sant Jordi, de manera virtual, aquí teniu l’Escata de drac. Relats de Sant Jordi

Com cada Sant Jordi, de manera virtual, aquí teniu l’Escata de drac. Relats de Sant Jordi

A casa nostra, feliçment, no hi ha abril sense Sant Jordi, com no hi ha Sant Jordi sense Escata de drac, de manera que, puntualment, aquí teniu un nou lliurament de la sèrie, el volum número setze corresponent a l’any 2020.

 

Us podeu descarregar l’Escata de drac. Fes un clic, a l’enllaç.

 

Aquesta publicació municipal, que des del 2005 s’edita any rere any amb motiu de la festa del llibre, és un símbol prou evident de la llavor creativa de les nostres terres en l’àmbit de les lletres catalanes. Alhora, és també un dels millors obsequis que podem oferir als lleidatans i a les lleidatanes, avui 23 d’abril.

El fet que la sèrie continuï ininterrompudament és un símptoma feliç del vast planter d’escriptors i escriptores de la nostra ciutat, nascuts a Lleida o que hi estan estretament vinculats. Justament amb els relats inèdits d’enguany, i amb tots els que els han precedit, la col·lecció ja suma setanta-cinc relats que prenen com a inspiració literària, explícitament o indirectament, la llegenda de Sant Jordi o la celebració del dia del llibre.

Darrera de cadascuna d’aquestes setanta-cinc ficcions literàries hi ha autors i autores que de manera exclusiva creen una narració per celebrar el dia de Sant Jordi i per connectar amb els seus conciutadans que acaben convertint-se en lectors i lectores de literatura feta a casa nostra. Que l’Escata sigui el pont que connecti creadors i lectors és un magnífic motiu de retrobament de les sensibilitats dels uns i dels altres i una manera de fer ciutat i país. I aquest pont és ferm i llarg, consulteu sinó a les solapes de la publicació que teniu a les mans la relació d’autors que hi han participat fins al moment. Afortunadament la sèrie encara té recorregut, perquè en edicions futures hi deixaran la seva empremta nous escriptors i escriptores.

Gaudiu tots plegats, doncs, de les narracions d’enguany corresponents a Enric Boluda, Teresa Ibars, Eduardo López, Maria Pijuan i Anna Sàez, amb històries diverses i estils propis. Envaïu els carrers de Lleida, consulteu les novetats, regaleu i llegiu molts llibres i obsequieu moltes roses! Bona lectura i molt bon Sant Jordi 2020!

Bona lectura i molt bon Sant Jordi 2020!

Miquel Pueyo i París

Paer en cap