Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Comença "Latemporada 2017" al Teatre municipal de l'Escorxador

Comença "Latemporada 2017" al Teatre municipal de l'Escorxador

Teatre Municipal de l’Escorxador

UniversAri, Marcel Gros

Dissabte 14 gener 2017 · 18 h · preu general 8 € / reduïda 5 €

En aquest nou muntatge, Marcel Gros pren unes immenses vocals inflables vermelles i les transforma en un edifici on viuen els personatges del seu imaginari: un mim, un pallasso, un showman, un músic, un mag, una persona exòtica oriental i un astronauta.
Fent una mica de retrospectiva, en Marcel qualifica les seves produccions com “autèntiques, perquè em surten de dins” i molt “elementals, perquè s’entenen a la primera; tenen una lectura molt fàcil que arriba tant a infants com grans”. En aquest sentit puntualitza que “els grans, a més, poden veure-hi una segona i tercera lectura amb les coses que dic, que és una barreja d’elements visuals, poètics i prosaics en què dono missatges com el poder de la imaginació, del riure, del joc…”.

El títol de l’espectacle, UniversAri, fa un dels jocs de paraules que tant agraden al Marcel. UniversAri: efemèride “cosmo-còmica” que es pot celebrar qualsevol dia a qualsevol hora i com més sovint millor. En un petit univers de lletres vocals que es transformen en edificis i paisatges és on habita un curiós personatge a qui agrada somiar despert, jugar amb les paraules i els objectes, transformant la realitat a base de riure i imaginació. “És una paraula que he fet servir a vegades perquè barreja “univers” i “aniversari” i com que això és un aniversari universal… Commemoro els 25 anys de treball en solitari, 25 anys amb el nas vermell!”.

Marcel Gros es defineix com un clown, un bufó, un showman… en definitiva, tot un pallasso. I el 2016 n’ha fet 25 que va començar a actuar en solitari. Com que l’ocasió s’ho val, va preparar un nou espectacle per celebrar-ho. L’espectacle es va estrenar al Teatre Kursaal de Manresa, la seva ciutat, i va portar en castellà a Gijón, a la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas.

 

MÉS INFORMACIÓ:

http://teatreescorxador.com/405/1/teatre/universari/

http://www.escenafamiliar.cat/reportatges/reportatge-marcel-gros-celebra-els-25-anys-de-pallasso-en-solitari-amb-universari/

http://marcelgros.com/


 

25a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa, "Fono"

 

Homo pensionistis, Sake Teatre

Diumenge, 15 de gener de 2017, 19 h – Sala 1 – 1 h 30 min – 6 € - comèdia

L’any 2100 el Nou Ordre Mundial, basat en què tota la població treballa per a l’elit, té lloc una clandestina reunió de savis per mesurar l’abast d’una troballa que el pot fer trontollar: la descoberta de vestigis d’una espècie extingida, l’Homo Pensionistis,situada en una època llegendària anomenada “societat del benestar.”

 

Direcció: Emili Baldellou

Intèrprets: Montse Bosch, Sara Bueno, Rosa Esforzado, Enric Farré, Irene Laencuentra, Olga Marqués, Pilar Melgosa, Ferran Palau, Josep Lluís Ruiz, Marçal Tarragona i Sebastià Tolosa

Companyia de l’Associació Sènior de la UdL.

 

Teatre Municipal de l’Escorxador

C. Lluís Companys s/n 25003 Lleida

Tel. 973 279 356 teatre@paeria.cat

Segueix-nos al webFacebook i Twitter

i ara també a latemporadalleida.cat