Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Comencen les proves del XXI Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Comencen les proves del XXI Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

El Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, que se celebra a Lleida fins el 2 de juliol i compta amb la participació de 35 pianistes d’arreu del món.
L’edició d’aquest any incorpora un nou guardó adreçat a reconèixer el millor intèrpret d’una de les més de 100 obres que Ricard Viñes va presentar en primera audició pública o li varen dedicar. Els aspirants que arribin a la final hauran d’oferir en la darrera prova un recital de 45 minuts que, obligatòriament, haurà d’incloure una de les peces del Repertori Ricard Viñes. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol augmentar la projecció de la figura del pianista i destacar la profunda petjada que va deixar en els compositors de l’època, Debussy, Ravel, Satie, Granados o Albéniz, entre molts altres.

El nou premi per al millor intèrpret del Repertori Ricard Viñes, dotat amb 2.000 euros, es lliurarà a més dels habituals, el Primer Premi del concurs (6.000 euros amb el patrocini d’IFR Group), el Segon Premi (3.000 euros), el Tercer Premi (1.500 euros) i el Premi Especial al millor participant de nacionalitat espanyola (1.000 euros). A més, cada semifinalista obtindrà una borsa de viatge de 180 euros.

La procedència dels candidats –que no tenen més de 28 anys- és molt diversa, des de Japó, Xina o Corea fins a diferents països d’Amèrica, passant per la pràctica totalitat del territori europeu.

Les proves del concurs també són obertes a tot el públic i es desenvoluparan a la sala 2 de l’Auditori. Des de llavors, s’aniran succeint les diferents fases classificatòries fins arribar a la prova final, que tindrà lloc el dimecres, 1 de juliol, a les 16 h.

El lliurament de premis serà el dijous, 2 de juliol, a les 20 h, i inclourà una breu actuació dels guanyadors. Per poder assistir a l’entrega de premis el cal recollir la invitació a la taquilla de l’Auditori de dilluns a dijous, de 17.30 a 20.30 h.