Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Lleida

Concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Lleida

Concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Lleida

©joperez - Concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Lleida

AUDITORI MUNICIPAL ENRIC GRANADOS

 

En aquesta ocasió ha escollit l’‘Oda per al dia de Santa Cecília’, de Haendel, per encapçalar el repertori musical

La Festivitat de Santa Cecília arriba avui de la mà del concert que hapreparat la Banda Municipal de Lleida i, que en aquesta ocasió, ha comptat amb la col·laboració de l’Orfeó Terrall de les Borges Blanques, la Coral l’Olivera de Castelldans, l’Orfeó Renaixença de Mollerussa, el Conjunt de Veus Amunt i A Ball del Centre Dalcroze i la Coral l’Estel de Lleida.

L’Auditori Municipal ha estat l’escenari escollit pel concert de la Festa de Santa Cecília, patrona universal de la música i a Lleida, patrona de la Paeria i de la Guàrdia Urbana. Una data que evoca un dels capítols més interessants de la nostra història: el final del setge que va patir Lleida des del 12 de maig de 1642, en plena Guerra dels Segadors, quan l’exèrcit francès assetjà la ciutat i que va finalitzar la nit de Santa Cecília, el 21 de novembre de 1646.

La Banda Municipal ha escollit l’‘Oda per al dia de Santa Cecília’, d’en Frederic Haendel, per encapçalar el programa d’aquest concert, al qual ha assistit el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant. Aquesta és una cantata on el tema principal és la teoria pitagòrica d'harmonia mundi, és a dir, la música és una força central en la creació de la Terra.

Tot seguit, la Banda ha estrenat a Lleida de ‘Les càrregues, 1 d’octubre’, del mestre Jordi Cervelló. Un poema simfònic que descriu els fets ocorreguts ara fa quatre anys a Catalunya. L’obra s’inicia amb un preàmbul inspirat en l’entrada del primer moviment del Concert per a violí i orquestra de Beethoven. Després, el cant d’‘El Testament d’Amèlia’ i el ‘A por ellos’ han format el leitmotiv d’aquesta obra que el mateix compositor ha qualificat de concert de la pau i l’ordre.

Per cloure la diada, la Banda ha interpretat la cantata ‘Les set edats’ per a cor i banda simfònica, d’Óscar Peñarroya i text de Cèsar Aparicio, un homenatge apassionat a la vida. Aquesta és una obra cabdal d’una gran magnitud on els músics de la BML i els cantaires del territori han acceptat el repte d’oferir una pàgina musical d’un nivell excels.