Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Del 27 de juny al 2 de juliol de 2015. Auditori Municipal Enric Granados

43 pianistes d’arreu del món competiran en el certamen

La XXI edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes atorga, enguany, un nou guardó: al millor intèrpret d’una de les més de 100 obres que el pianista lleidatà va presentar en primera audició pública o bé li varen dedicar. Els aspirants que arribin a la final hauran d’oferir en la darrera prova un recital de 45 minuts que, obligatòriament, haurà d’incloure una de les peces del Repertori Ricard Viñes. Amb aquesta iniciativa, l’organització vol augmentar la projecció de la figura del pianista i destacar la profunda petjada que va deixar en els compositors de l’època, Debussy, Ravel, Satie, Granados o Albéniz, entre molts altres.

43 pianistes arribats d’arreu del món competiran en el Concurs, que se celebra a l’Auditori Municipal Enric Granados del 27 de juny al 2 de juliol. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir avui la presentació del certamen, acompanyat de la tinent d’alcalde, Montse Parra, de l’organitzador del concurs, Jordi Benseny, de la pianista i membre de l’organització, Puri Terrado, i de la també pianista, Mª Carme Grasa, sponsor de la cita, juntament amb IFR Group i GLS Prefabricats.

Com a novetat aquest any s’entregarà un nou premi per al millor intèrpret del Repertori Ricard Viñes, dotat amb 2.000 euros, es lliurarà a més dels habituals, el Primer Premi del concurs (6.000 euros amb el patrocini d’IFR Group), el Segon Premi (3.000 euros), el Tercer Premi (1.500 euros) i el Premi Especial al millor participant de nacionalitat espanyola (1.000 euros). A més, cada semifinalista obtindrà una borsa de viatge de 180 euros.

L’organització ha subratllat el creixent prestigi del concurs a nivell mundial i que la ciutat de Lleida és cada vegada més coneguda internacionalment gràcies al certamen. Competicions de renom con el Concurs Internacional de Piano de Santander Paloma O’Shea o Pianale, que se celebra a Alemanya, han mostrat interès per establir col·laboracions amb Lleida, com les que ja existeixen amb Polònia. Una delegació del Centre Chopin de Szafarnia (Polònia) visitarà Lleida aquests dies.

La procedència dels candidats –que no tenen més de 28 anys- és molt diversa, des de Japó, Xina o Corea fins a diferents països d’Amèrica, passant per la pràctica totalitat del territori europeu.

El preludi el concurs serà l’activitat “Vine a tocar el piano a la plaça de Ricard Viñes!”, (divendres 26 de juny, a partir de les 18 h) que convida els pianistes de qualsevol nivell i estil a interpretar alguna peça en el piano que es col·locarà a l’esmentada plaça. El concert inaugural és aquest dissabte, 27 de juny, a les 20 h, a càrrec del pianista italià Alberto Nosé, a l’Auditori Enric Granados i amb entrada gratuïta.

Les proves del concurs també són obertes a tot el públic i es desenvoluparan a la sala 2 de l’Auditori a partir d’aquest diumenge. Des de llavors, s’aniran succeint les diferents fases classificatòries fins arribar a la prova final, que tindrà lloc el dimecres, 1 de juliol, a les 16 h. El lliurament de premis serà el dijous, 2 de juliol, a les 20 h, i inclourà una breu actuació dels guanyadors.

El jurat l’integren pianistes i concertistes, molts d’ells amb una dilatada trajectòria docent: Stanislav Pochekin, Vladislav Bronevetzky, Alberto Nosé, Hiroko Sakagami, Andrzej Tatarski, Purificació Terrado, Jordi Benseny i Enric Prió (secretari del jurat).