Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Coneix com es va restaurar l’edifici de l’Escorxador

Coneix com es va restaurar l’edifici de l’Escorxador

 

Per acabar amb la història de l’Edifici de l’Escorxador, cal contextualitzar la restauració. Corrien els primers anys vuitanta, i la ciutat havia crescut extensament al voltant de l’Escorxador des que als inicis del segle XX havia estat construït als afores de la ciutat.

Les noves mesures sanitàries arribades amb la democràcia, junt amb el tràfec i el creixement demogràfic, van fer que l’escorxador hagués de tancar.

10 anys d’abandó van malmetre l’edifici de Morera, però aquest deteriorament va fer aflorar la necessitat de reconvertir-lo en un equipament social i cultural per al segle XXI. Ecequiel Usón fou l’arquitecte que en va projectar la remodelació amb dos objectius clars: triar quines construccions conservar i evidenciar-les tot utilitzant materials molt neutres per a les noves, però alhora, que se’n diferenciessin prou (el totxo vermell característic del nou Escorxador)

El resultat, és l’edifici que coneixeu avui dia, el complex de l’Escorxador, que comprén: l’Aula Municipal de Teatre, l’Associació de Veïns Templers Escorxador, l’EBM El Rellotge, el Cafè del Teatre i el propi Teatre Municipal de l’Escorxador.

I per il·lustrar tot això, us deixem la tercera i darrera part del nostre vídeo. Edició i muntatge i imatges actuals per CactuSoup, (2016)

El compartirem sencer a xarxes i el nostre canal de Youtube perquè forma part de la història de #Lleida


#EnsEnSortirem