Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Cultura per a les Nits d’Estiu a Lleida

Cultura per a les Nits d’Estiu a Lleida

Cultura per a les Nits d’Estiu a Lleida

Hermínia Sirvent

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la tinenta d’alcalde, Montse Parra, van presentar la programació de les Nits d’Estiu del 2015, que inclou 157 propostes culturals i lúdiques que tindran lloc en 40 equipaments i espais públics de la ciutat. El Festival Internacional de Bandes o la retransmissió de l’òpera La Traviata en directe des del Liceu, a través d’una pantalla que s’instal·larà a la plaça Esteve Cuito, en són algunes de les novetats. Un any més, el programa torna a escenaris ja consolidats com l’Arborètum o la plaça de La Llotja i convida la ciutadania a descobrir les propostes més estiuenques dels museus i equipaments culturals i també científics de Lleida.

En aquest sentit, el paer en cap ha destacat que les Nits d’Estiu ofereixen cultura en sentit ampli, ja que també presenta activitats de divulgació científiques, a través del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, i naturals, amb ecodescobertes i visites guiades al Parc de la Mitjana i la nit dels Ratpenats. El programa també destaca les celebració de les festes majors als barris i partides de l’Horta de la ciutat així com un ampli ventalls de cites organitzades per entitats ciutadanes.

Com ha remarcat l'alcalde, "coherent amb l'aposta de la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la Unesco", la portada de les Nits d’Estiu és una imatge de la lluna plena des del Claustre, que també forma part de la programació. A aquesta activitat d'observació ja ben consolidada s'hi afegeix una nova mirada al cel nocturn des del Castell de Rei-Suda que conduirà Ramon Drudis.

El calendari cultural d’estiu de Lleida també inclou el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes -que s'està celebrat aquests dies-, les propostes de l’Agenda Jove així com exposicions, activitats i visites al Museu d’Art Jaume Morera, Caixa Fòrum, el Museu de Lleida, la Panera, el Museu de l’Aigua, el de l’Automoció Roda-Roda, l’Arxiu Arqueològic de Lleida i l’Arborètum, a més de La Seu Vella i el Castell de Gardeny.

Les Nits d’Estiu també tenen present cites tradicionals com els Fanalets de Sant Jaume. Alguns dels artistes que desfilaran per les Nits d’Estiu són La Dansa Estudi, l’arpista Berta Puigdemasa, Lo Pardal Roquer i l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida, entre altres. L’Hangar de Magraners representarà al Cine Goya “Els cavallers de la taula quadrada”.