Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "De Bach a Beatles". Concert de cloenda del XIII Festival de Música Musiquem Lleida

"De Bach a Beatles". Concert de cloenda del XIII Festival de Música Musiquem Lleida

"De Bach a Beatles". Concert de cloenda del XIII Festival de Música Musiquem Lleida

De foto

Diumenge, 14 d'octubre

19 h. Auditori municipal Enric Granados


Coral Shalom i cantaires convidats
Ainhoa Aguilar, contralt
Martí Doñate, tenor
Orquestra del festival Musiquem Lleida
Robert Faltus, director

Johann Sebastian Bach, un dels compositors més productius de tots els temps, va dedicar la major part de la seva obra al servei litúrgic. Part del seu extensíssim catàleg el constitueixen més de 200 cantates: obres per a orquestra, cor i solistes, cada una dedicada a un dia festiu dins del calendari anual eclesiàstic. El que potser més ens sorprèn, a part d’aquesta enorme productivitat, és la facilitat i lleugeresa amb les quals era capaç de resoldre l’estil contrapuntístic, típic per la seva època, on cada veu del teixit polifònic te la seva pròpia autonomia. La seva obra, una autèntica bíblia musical, s’ha convertit en una espècie de còdex en què s’inspira qualsevol músic posterior.
Aquest és el cas del compositor eslovac Peter Breiner, que va crear una sèrie de “concerti grossi” escrits en el rigorós estil barroc, utilitzant com a base motívica les cançons del grup The Beatles. Es tracta d’una divertidíssima ficció de com sonarien els famosos temes d’aquest grup si els seus components haguessin nascut uns 250 anys abans, en plena època de barroc musical.

Cantata núm. 109 J. S. Bach
Beatles Concerto Grosso núm. 1 P. Breiner
Cantata núm. 134 J. S. Bach


+ info
www.coralshalom.cat

Entrada: 10 €                                 Reduïda: 8 €

 

Musiquem Lleida! és un festival internacional de música que se celebra als carrers i places de la ciutat de Lleida organitzat per la Coral Shalom des de l’any 2006.

La coral Shalom, com a entitat cultural, té com a principals objectius sensibilitzar i enriquir musicalment la societat, organitzant concerts i actes culturals oberts a tothom.

Lleida i les seves comarques han estat bressol de músics de renom internacional, com ara Ricard Vinyes, Enric Granados, Emili Pujol...

També compta amb una gran tradició coral i instrumental, que actualment està en plena expansió gràcies a la formació de bons professionals.

Els gèneres musicals del festival abasteixen des del renaixement, barroc, classicisme, música romàntica, contemporània, tradicional, jazz, gospel, experimental i espectacles musicals adreçats als infants. Els intèrprets poden ser solistes, grups instrumentals i corals.

Amb aquest festival pretenem apropar la música al carrer i obrir les portes a tothom que en vulgui fruir; com també donar l’oportunitat a diferents intèrprets nacionals i internacionals de tenir un escenari per difondre la seva música.