Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies Descobreix des de casa la història de l’edifici del Teatre municipal de l’Escorxador

Descobreix des de casa la història de l’edifici del Teatre municipal de l’Escorxador

 

L’equip tècnic del teatre ha ideat una manera molt visual de fer-ho.

Ens hi acompanyes?

Abans de començar, una petita introducció. El Teatre Municipal de l’Escorxador es troba ubicat en un edifici modernista, antic escorxador municipal, rehabilitat per l’Ajuntament de Lleida i destinat a les arts escèniques des d’octubre del 1998. L’edifici acull les instal·lacions de l’Escola Bressol Municipal El Rellotge, l’Associació de Veïns del barri Templers - Escorxador, l’Aula Municipal de Teatre, el Cafè del Teatre i el Teatre Municipal de l’Escorxador que compta amb 2 sales per l’exhibició de les produccions escèniques. Hi destaca en el vestíbul el Mural de les Banyes obra de l’artista Frederic Amat.

Al segle XVIII hi ha referències de l’escorxador, a l’antic camí de la Mariola, que començava a la porta de St. Antoni de la muralla i vorejava el tossal sobre l’Escorxador, Puig Bordell. Al 1848 amb les previsions d’enderrocs de les muralles, la higienització i les planificacions urbanístiques, l’arquitecte Agapito Lamarca projecta un nou escorxador. Però, a la segona dècada del segle XX va sorgir la necessitat d’ampliar-lo, i fou Francesc de Paula Morera i Gatell qui en redactà el nou projecte d’ampliació i remodelació (en dos fases: 1912 i 1915). Naix l’Escorxador modernista.

Gràcies a la memòria de l’obra que el mateix Morera “Liquidación de las obras de construcción del Matadero y ampliación del mismo” que va escriure al 1923 coneixem com es va anar desenvolupant.

A continuació, podeu veure la primera part que us oferirem avui: l’edifici.

Més endavant podreu veure la resta de videos corresponents al funcionament de l’escorxador i remodelació i l’ús actual de l’edifici.

Esperem que gaudiu de la nostra proposta realitzada i creada per l'estudi Cactusoup. Cliqueu a l’enllaç