Twitter Facebook YouTube Instagram flickr RSS Inici Contacte Mapa web Català | Español    Traductor: 
Esteu aquí: Inici Notícies "Diàlegs culturals" al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

"Diàlegs culturals" al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

Dimarts, 15 de desembre, a les 19:30 h. Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

(C/St. Martí s/n. Baixos de l’Església de Sant Martí)

Conferència: La cultura tradicional a Catalunya entre la Renaixença i l’actualitat , a càrrec de Joaquim Capdevila, professor de la Universitat de Lleida i membre del GECIEC “Grup d’Estudis de la Cultura i les  Identitats a l’Europa Contemporània”

En aquesta nova sessió de Diàlegs Culturals, organitzada per l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix, i que tindrà lloc el proper dimarts, 15 desembre, a les 19:30 h, al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida, es parlarà de la relació de la cultura tradicional amb el catalanisme.

Aquesta conferència resseguirà, des de la Renaixença fins a l'actualitat, les principals concepcions de la cultura tradicional per part del catalanisme, i de manera correlativa, les actuacions bàsiques del catalanisme envers aquesta. A partir d'aquí, d'altra banda, la conferència traçarà una revisió de bona part de les concepcions de la catalanitat i del catalanisme generades des del segle XIX fins ara mateix.

La conferència anirà a càrrec de Joaquim Capdevila Capdevila, estudiós i coneixedor de la cultura tradicional des de la seva vessant sociològica i relativa al significat social que s’ha atribuït a aquestes expressions culturals populars. Capdevila és professor de la Universitat de Lleida i membre del GECIEC “Grup d’Estudis de la Cultura i les Identitats a l’Europa Contemporània”. Les seves línies de recerca s’inscriuen en la sociologia     històrica i la semiòtica de la cultura. Ha col·laborat en diverses revistes científiques: Els Marges, Cercles, Historia Social, Revue de Philologie, Revista d’Etnologia  de Catalunya, Estudis d’Història Agrària, Anuari d’Estudis Verdaguerians, Revista de Catalunya, Quaderns del CAC, Urtx, etc. És autor, entre altres, dels llibres Tàrrega (1898-1923): societat, política i imaginari (2008); Modernització i crisi comunitària (2012); i Temptats per l’atzar. La narrativa del joc en la Catalunya de la Restauració (2013).

 

Ho organitza: Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix